به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون، استاد حوزه و دانشگاه پیش از ظهر امروز (10 اسفند) در نشست آسیب شناسی رسانه در تربیت دینی کودک و نوجوان که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: همواره این نگرانی وجود داشت، زمانی آید که تربیت فرزندان توسط پدر و مادر صورت نگیرد و در عصری بخشی از تربیت فرزندان در کوچه ها، زمین های کشاورزی و کارگاه ها بود.
وی ادامه داد: در عصر اطلاعات و تکنولوژی، فرزندان پای رسانه ها و وب سایت ها تربیت شده و کمی که بزرگتر می شوند، فضای مجازی تبدیل به فضای وسیع تری به نام شبکه های ماهواره ای می شود.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در سال 2012 بخش اطلاع رسانی اتحادیه اروپا گزارشی ارائه داد مبنی بر اینکه در دنیا بیش از یک میلیارد سایت و وب سایت وجود دارد و در پایان سال 2012این رقم از مرز یک میلیارد سایت عبور می کند.
* برنامه های شبکه فارسی وان عامل 15 درصد طلاق ها
وی اعلام کرد: امروز در دنیا 40 هزار و 600 شبکه ماهواره ای وجود دارد که یکی از شبکه ها، فارسی وان است که در سال گذشته 15 درصد طلاق های کشور متأثر از برنامه های شبکه فارسی وان بوده است، شبکه های ماهواره ای که امروز در کشور دریافت می شود، 9 درصد شبکه های کاملا غیراخلاقی است به این معنا که نزدیک 300 شبکه غیراخلاقی از طریق ماهواره قابل دریافت است.
حجت الاسلام تراشیون عنوان کرد: در این بین شبکه هایی نیز فعالیت دارند که با پخش برنامه هایی، مسیحیت را برای کودکان تبلیغ کرده و یا بر علیه شیعه فعالیت می کنند.
* جمهوری اسلامی ایران پاک ترین رسانه دنیا را دارد
وی خاطر نشان کرد: به لطف الهی رسانه ما، پاک ترین رسانه دنیا است و در این موضوع شکی وجود ندارد و حتی بخشی از رسانه ما جایگاهش از دانشگاه ها نیز برتر است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه توضیح داد: این سوال وجود دارد که آیا برای کودک، تلویزیون به عنوان یک نیاز مطرح است، نیاز موضوعی است که اگر برآورده نشود، ناهنجاری در کنار آن ایجاد می شود مانند نیاز کودک به غذا که اگر تأمین نشود، کودک پرخاشگر و ناهنجار می شود.
وی یادآور شد: امنیت، محبت و آرامش نیز نیازهایی هستند که اگر برآورده نشوند، فرد دچار آسیب می شود و در کودکان کمتر از هفت سال سن، 50 نیاز را می توان نام برد که یکی از این نیازها، تفریح است که این تفریح نیز باید ویژگی هایی داشته باشد.
حجت الاسلام تراشیون توضیح داد: امام صادق (ع) فرموده اند، بچه ها را رها کنید، هفت سال اول بازی کنند و بر اساس فرموده پیامبر گرامی اسلام نیز بچه ها زمانی که کوچک هستند، اگر جنب و جوش کنند، بزرگتر که شوند، باهوش می شوند و امروز نیز تمامی کارشناسان بر این موضوع اذعان دارند، کودکانی که بسیار تلویزیون تماشا می کنند، سطح هوشی آنها نسبت به دیگر کودکان پایین بوده و حتی هوش آنها متوقف می شود.
* تماشای تلویزیون نیاز کودک نیست
وی یادآور شد: برنامه هایی که از رسانه برای کودک پخش می شود، اشکالاتی نیز دارد، عمده برنامه سازان ما تخصص های تربیتی ندارند به طوری که در یک برنامه، کودکان در استودیو و کودکانی نیز در خانه ها دارند، جنب و جوش و رفتارهای آدم های بزرگ را نگاه می کنند در حالی که این کودکان هستند که باید جنب و جوش و بازی داشته باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: برای نمونه در برنامه ای برای کودکان 20 دروغ گفته می شود تا در پایان برنامه به کودک آموزش داده شود که دروغ بد است ولی به این موضوع توجه نمی شود که کودک تقلید کرده و این رفتار را تکرار می کند و متأسفانه برخی از ناهنجاری های اجتماعی نشأت گرفته از فیلم ها و سریال ها است.
وی اظهار کرد: بر اساس دین مبین اسلام، کودکان باید جنب و جوش داشته باشند ولی با تماشای برنامه های تلویزیونی این جنب و جوش در کودکان وجود نخواهد داشت.
حجت الاسلام تراشیون گفت: کودکان تا سن 10 سالگی پرانرژی هستند و از فعالیت بدنی لذت می برند و این دو ویژگی با تلویزیون در تعارض است، بنابراین تماشای تلویزیون نیاز کودک محسوب نمی شود.
وی تأکید کرد: شاید برخی عنوان کنند که کودکان با تماشای برنامه های تلویزیونی اطلاعات کسب می کنند، در حالی که اینگونه نیست؛ برای نمونه کارتون سند باد و یا مرد عنکبوتی یک برنامه تخیلی است که نتیجه آن نیز تقلید کودکان از شخصیت های این برنامه ها می شود.
* بروز پرخاشگری از آسیب های رسانه در کودک است
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بچه ها در قالب بازی بهترین اطلاعات را به دست می آوردند به طوری که بچه هایی که خاک بازی می کنند یادگیری شان افزایش می یابد و مقاومت بدن شان در مقابل بیماری بیشتر می شود و بچه هایی که بسیار برنامه های تلویزیونی تماشا می کنند دچار افسردگی می شوند.
وی با اشاره به آسیب های رسانه در کودکان اضافه کرد: یکی از آسیب های رسانه در کودک، بروز پرخاشگری در کودکان است، در سبک تربیت اسلامی اصل مهمی وجود دارد که کودکان بر اساس آنچه می بینند تربیت می شوند و بخشی از برنامه های ما پرخاشگری را نشان می دهد.
حجت الاسلام تراشیون ادامه داد: آسیب دیگر رسانه، آشنا کردن کودکان با فضای زندگی بزرگترها است و این امر مطلوبی نیست و کودکان با تماشای برخی برنامه های تلویزیونی در معرض مسائلی قرار می گیرند که متناسب با سن آنها نیست.
وی یادآور شد: پایین آمدن تمرکز، کاهش سرانه مطالعه، پرتوقع شدن کودکان و نوجوانان و بلوغ جنسی زودهنگام از دیگر آسیب های رسانه است.
پایان پیام/
نظر شما