رقابت عادلانه نیازمند امکانات یکسان است/خواهران حوزوی و محدودیت ها

اگر قرار باشد که سطح رقابت میان خواهران و برادران، یکسان در نظر گرفته شود ابتدا باید شرایط و امکانات مساوی و یا نزدیک به هم در اختیار آنها قرار گیرد تا انتخابها نیز عادلانه باشد اما...

سید حسین اسحاقی، مدیر پشتیبانی پژوهشی حوزه های علمیه خواهران کشور در رابطه با جشنواره ملی طلبه جوان موفق و اهداف برگزاری آن به خبرنگار شبستان گفت: جشنواره ملی طلبه جوان موفق با هدف تقویت روحیه اعتمادبه نفس و خودباوری در طلاب و ارایه الگو به حوزویان و از سوی دیگر شناساندن آنها به جامعه علمی پژوهشی و جامعه دینی کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان شاخصه ها و معیارهای مدنظر در انتخاب طلاب موفق تصریح کرد: خوشبختانه امسال نسبت به دوره های پیشین، تعیین شاخصه ها از سامان بهتری برخوردار بوده است. هرچند که هنوز سیر تکاملی طی نشده و بعضا تمایزهایی وجود دارد که در نظر گرفته نشده است.
اسحاقی در تشریح این تمایزها گفت: اصولا سطح انتظارات جامعه از بانوان حوزوی و میزان توانمندی های ذاتی آنها و سطح انتظاراتی که از یک بانوی طلبه در عرصه های مختلف تبلیغ، تدریس و یا پژوهش وجود دارد، کاملا متفاوت از برادران حوزوی است.


سرپرست دفتراستعدادهای برتر و نخبگان حوزه های علمیه خواهران یادآور شد: مسایلی از قبیل میزان دسترسی یا عدم دسترسی بانوان حوزوی به امکانات و منابع مطالعاتی و کتابخانه ها و میزان دسترسی به اساتید متخصص و مجرب از جمله عواملی است که بر روند حرکت خواهران حوزوی تاثیرگذار بوده و گاه این حرکت را کند و آهسته می کنند. بنابراین اگر قرار باشد که سطح رقابت میان خواهران و برادران، یکسان در نظر گرفته شود ابتدا باید شرایط و امکانات مساوی و یا نزدیک به هم در اختیار آنها قرار گیرد تا انتخابها نیز عادلانه باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حوزه های علمیه برادران با توجه به قدمت طولانی و حضور اساتید مجرب، جلوتر از خواهران هستند و در انتخاب طلاب موفق نیز از نظر تعداد برتری دارند. اما در صورتی که این امکانات برای خواهران نیز فراهم شود چه بسا از برادران حوزوی پیشی بگیرند. همچنانکه تا کنون در عرصه های مختلف ثابت کرده اند که توانمندیهای لازم را دارا هستند. اما در عین حال همین میزان فعالیت و عملکرد حوزه های علمیه خواهران نیز با توجه به امکانات و بسترهای موجود، رضایت بخش است.


مدیر پشتیبانی پژوهشی حوزه های علمیه خواهران گفت: جشنواره طلاب جوان موفق امسال در عرصه های پژوهشی، آموزشی، تبلیغی و مسایل فرهنگی برگزار می شود. اماموضوع طلاب موفق در جنبه های مدیریتی، از جنبه های مغفول مانده در میان محورهای این همایش است که امیدواریم سال آینده در دستور کار قرار گرفته و در راستای تامین مدیران مجرب و متعهد، رقابت هادر این عرصه نیز تعمیم داده شود.
اسحاقی در توضیح شاخصه ها و محورهای مدنظر در عرصه پژوهش تصریح کرد: شاخصه های مدنظر در عرصه پژوهش اغلب بر موضوع تولیدات پژوهشی مانند تالیف کتاب، ارائه مقاله پژوهشی یا ترویجی و وبلاگ پژوهشی متمرکز بوده است. بخشی از جشنواره نیز مربوط به مهارتهای پژوهشی و روشهای تحقیق است که خواهران در این عرصه نیز موفقیت هایی داشته اند. در رابطه با موضوع مشاوره و راهنمایی پایان نامه ها نیز شاهد فعالیت هایی قابل توجه و موفقیت هایی از بانوان حوزوی هستیم هر چند در حوزه های علمیه برادران به دلیل قدمت حوزه این مسئله پر رنگتر است.


سرپرست مرکزنخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران افزود: فضایل و موارد اخلاقی، جنبه های عمومی، حفظ قرآن و نهج البلاغه نیز از جمله موارد مورد نظر برای انتخاب طلاب موفق است که در این عرصه نیز حوزه های علمیه برادران و خواهران تفاوتهایی با هم دارند. چنانکه حمایت ها و پشیتیبانی ها در این عرصه از برادران طلبه بیشتر بوده و برادران حوزروی از امتیازات ویژه ای برخودار می شوند اما در حوزه های علمیه خواهران چنین نیست. بنابراین فاصله امتیازی خواهران با برادران متفاوت است.
اسحاقی زمان برگزاری جشنواره طلبه جوان موفق را 9 اسفند عنوان کرد و گف: 12 نفر از برترین های حوزه های علمیه خواهران در این جشنواره مورد تشویق قرار می گیرند. التبه در مرحله اول انتخابها، 20 نفر در هر بخش انتخاب شدند و در مر حله دوم این تعداد به 4 نفر در هر بخش رسید.


وی در تبیین تمایزها و تفاوتهای موجود میان حوزه های علمیه برادران و خواهران که موجب اختلاف امتیاز آنها می شود تصریح کرد: یکی از مسایل قابل توجه در این زمینه تفاوت سطوح آموزشی حوزه های علمیه خواهران و برادران است. چرا که حوزه علمیه برادران در 4 سطح 1، 2، 3و 4 فعالیت می کند. اما در حوزه های علمیه خواهران در حال حاضر تنها دو مقطع سطح 2 و 3 (کارشناسی و کارشناسی ارشد) به شک عمومی در کشور ارائه می شود و به عبارت دیگر عملا در سطح 1 و 4 امکان معرفی بانوان حوزوی موفق وجود ندارد. بنابراین در مجموع تنها 12 نفر از میان بانوان حوزوی انتخاب شده اند. در حالی که این تعداد در میان برادران حداقل دو برابر این است.
اسحاقی درباره نوع جوایز این جشنواره به افراد برگزیده نیز یادآورشد: امسال جوایز نقدی خوب و قابل قبولی بخصوص برای افرادی که تا کنون از آنها تقدیر نشده، در نظر گرفته شده است. متاسفانه تاکنون حتی افرادی که در عرصه های علمی و المپیادها علمی حوزه حایز رتبه می شدند، چندان مورد توجه قرار نمی گرفتند درصورتی که ما امروز می بایست تولید علم و تشویق علمی معنوی در کشور را افزایش دهیم. امروز حتی تفاوت های فاحشی درنوع تشویق برگزیدگان و نخبگان علمی کشور و برگزیدگان مسابقات ورزشی وجود دارد.
پایان پیام/
 

کد خبر 232681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha