بازار فرهنگی کشور در دست ما نیست

محمد سرشار با بیان اینکه در حال حاضر بازار فرهنگی در اختیار ما نیست، گفت: برخی تولید کنندگان فرهنگی باسرمایه داخلی فرهنگ غربی را ترویج می کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان ،محمد سرشار،آیین افتتاحیه حوزه هنری کودک و نوجوان صبح امروز با حضور سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محمدحمزه زاده، خسرو زینال پور و علیرضا معینی بخش معاونان حوزه هنری، مسئولین مراکز و دفاتر این نهاد و جمع کثیری از هنرمندن و نویسندگان و شاعران کشور در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.


در این مراسم محمد سرشار،رییس حوزه هنری استان تهران- با بیان این که سرمایه انسانی مهمترین سرمایه هر جریان فکری و حکومتی است، عنوان کرد: برای این که بتوانیم جریان انسانی داشته باشیم در آموزه های اسلامی مان هم آمده است که تربیت و آموزش باید از نطفه برای کودکان انجام شود.

 

وی ادامه داد: باید برای موج های جمعیتی دیگر نیز آماده باشیم و نبض بازار فرهنگی را در دست بگیریم که متاسفانه این بازار در حال حاضر در دست ما نیست و حتی برخی تولید کنندگان فرهنگی نیز باسرمایه داخلی فرهنگ غربی را ترویج می کنند.


رییس حوزه هنری کودک و نوجوان با اشاره به برخی دلایل راه اندازی حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: بازار کودک و نوجوان تنوع قالبی زیادی دارد و خانواده ها نیز برای نیازهای فرهنگی و هنری کودکان هزینه می کنند.


سرشار همچنین گفت: شیوه گذران وقت کودک و نوجوان ایرانی در حال تغییر است و ما نتوانسته ایم مدیریت کنیم و برای کاش هزینه های تولید کیفیت آثار را کاهش داده ایم و این مساله باعث بروز مشکل شده است.


وی درباره فعالت حوزه هنری کودک و نوجوان در حوزه استان تهران گفت: حوزه هنری استان تهران از لحاظ ذاتی سازمان آینده نگری محسوب می شود که می تواند فناوری ها و ایده های مختلف را امتحان کند.


وی خاطرنشان کرد: واحدهایی که تا به حال فعالیت می کردند فعالیت هایشان را ادامه می دهند و مراکز تخصصی دیگر حوزه هنری به این سمت می روند که فعالیت های کودک و نوجوانشان را به طور ویژه دنبال کنند. مراکز استانی حوزه هنری نیز در ادامه این روند در صورت فعالیت های مناسب دارای مرکز کودک و نوجوان می شوند.


سرشار گفت: برای ارتباط با مراکز هنری حوزه هنری ستاد کوچک و فشرده اما چابکی را راه اندازی کرده ایم که با تعامل مناسب با مدیران و کارشناسان به فرایند تولید تخصصی هنری می پردازد.


رییس حوزه هنری استان تهران اضافه کرد: امیدواریم حوزه هنری کودک و نوجوان مهمترین دستیار خانواده ها در امر تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان باشد و اولین مکانی که خانواده ها به آن اعتماد می کنند این مرکز باشد و از اهداف ما نیز معرفی نام حوزه هنری کودک و نوجوان به عنوان برند مطلوب و منتخب خانواده های ایرانی است تا در دراز مدت مخاطبان بالقوه این مرکز باشند.


وی با تاکید بر تولید محصولات متنوع در عرصه کودک و نوجوان، عنوان کرد: حوزه هنری کودک و نوجوان تجربیات داخلی و جهانی را بررسی می کند و از مشاور های علمی استفاده می کند تا فعالیت هایش را به بهترین نحو انجام دهد.


وی یکی از فعالیت های اساسی مرکز کودک و نوجوان را پرورش استعداد های هنری در این زمینه عنوان کرد و گفت: یکی از فعالیت هایی که در کنار تولید برای کودکان دنبال می کنیم پرورش استعدادها است.


پیروز ارجمند: لالایی ها را مجددا انتشار خواهیم داد

در این مراسم همچنین پیروز ارجمند رییس مرکز موسیقی حوزه هنری ضمن اظهار تبریک به خاطر افتتاح حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: مرکز موسیقی حوزه در راستای موسیقی کودک و نوجوان، چه در حوزه انتشار و چه در تولید آلبوم های موسیقی دارای فعالیت های خیلی چشم گیری نبوده است که به طور مشخصی تاثیر گذار بوده باشد به جز اندکی که در حوزه آموزش بوده است.


ارجمند ادامه داد: ما به طور جدی وارد این فعالیت شدیم و همچنان هستیم و خوشحالیم که در واقع یار و یاور دیگری و محلی در حوزه موسیقی کودک و نوجوان داریم که بتوانیم حضور بیشتری را داشته باشیم.


این هنرمند به ذکر آثار تولید شده پرداخت و بیان کرد: آثاری به صورت کاست تولید شده است و کارهای خوبی از جمله این کارها است، اثری از خانم سالم که بر اساس موسیقی های محلی ایران کار کردند و کار خوبی است و این کار را به صورت مجدد انتشار می یابد.


وی به کاری از فیاض با عنوان "سبد سبد ستاره" اشاره کرد و اظهار داشت: این کار از اولین کارهای مرکز موسیقی بوده و کار ارزشمندی است.


مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با بیان اینکه یک کار هم از آثار کتاب های درسی داریم ،افزود: این اثر تبدیل به موسیقی شده است و امیدوارم این کار را ادامه دهیم. با توافقی که با مدیر محترم فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش داشتیم در ده بند وارد مذاکره شدیم و 10 تفاهم را انجام دادیم که الان 5 بند از آن اجرایی شده است.


ارجمند بیان کرد: قطعا موسیقی ملی ما مهم است و دوست داریم برای فرزندان این آب و خاک نمونه های را تولید کنیم که الگویی متناسب با یک کودک ایران اسلامی باشد.


این هنرمند موسیقی اذعان کرد: برنامه هایی را برای امسال و سال آینده در نظر داریم و با وزارت آموزش و پرورش برای تولید 32 سرود آوای مهر به توافق رسیدیم. آوای مدرسه برای اولین بار به حوزه هنری داده شده است تا مجموعه ای را برای کل مدارس ایران تولید کنیم. یک مجموعه از آن قبل از عید با عنوان آوای مهر رونمایی خواهد شد.


وی از برگزاری کنسرت های کودک و نوجوان خبر داد و اظهار کرد: ما کنسرت های کودک و نوجوان را برگزار خواهیم کرد زیرا کودکان به موسیقی خاص خود نیاز دارند و امیدواریم از این آشفتگی موسیقی نامتناسب با مقطع سنی آنها دوری شود.


ارجمند در پایان گفت: لالایی ها را مجددا انتشار خواهیم داد زیرا فرهنگ لالایی در حال از بین رفتن است. همچنین امسال اولین جشنواره تخصصی گروه کودک و نوجوان را در سه گروه سنی برگزار می کنیم.


سالاری : تحقق ارزشهای اسلامی را از کودان آغاز کنیم
سپس سالاری کارشناس دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری در آغاز این مراسم به تبیین اهمیت تربیت نسل جوان از نگاه مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: هدف کلان رهبر انقلاب تشکیل تمدن نوین اسلامی است که پس از وقوع بیداری اسلامی در منطقه شکل جدی تری به خود گرفته است و ایشان تاکید بیشتری بر این مهم نموده اند.

 

وی افزود: رهبر انقلاب برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی 5 مرحله را ترسیم کرده اند که اولین مرحله در 22 بهمن 57 با پیروزی انقلاب اسلامی تحقق یافت. دومین مرحله تشکیل نظام اسلامی است که به تصویب مردم رسیده باشد. مرحله سوم تشکیل دولت اسلامی و سازکارهای نظام اسلامی است و تشکیل کشور اسلامی که در آن صفات حمیده اسلامی فراگیر و نهادینه شود مرحله چهارم محسوب می شود و در مرحله پایانی تمدن الگوساز اسلامی شکل خواهد گرفت.

 

وی ادامه داد: فرمولی که از نظر مقام معظم رهبری می تواند ما را به این مراحل برساند دو چیز است؛ یکی تولید فکر و دیگری پرورش انسان است و مطالبات رهبر انقلاب از مسئولان فرهنگی در همین دو خلاصه می شود.

 

سالاری افزود: این دو موضوع با هم رابطه ای دیالکتیکی دارند یعنی تولید فکر در پرورش نیروی انسانی تاثیرگذار است و پرورش انسان در تولید فکر اثر گذار خواهد بود.

 

این کارشناس ادامه داد: پیشرفت هایی که تاکنون داشته ایم از منظر مقام معظم رهبری عموما پیشرفت های ابزاری بوده که باید به سمت پیشرفت حقیقی سوق داده شود؛ پیشرفت حقیقی از منظر ایشان چیزی نیست جز تحقق ارزشهای اسلامی و سبک زندگی منطبق با این ارزشها.

 

وی اظهار کرد: سوال اینجاست که از کجا باید شروع کرد؟ پاسخ این سوال در آثار مقام معظم رهبری این است که باید از کودکان و نوجوانان شروع کنیم؛ در این زمینه تاکیدات مهم مقام معظم رهبری بر انجام کارهای جمعی، خردورزی (جدی گرفتن آموزش فلسفه برای کودکان و نوجوانان)، خودباوری، اعتماد به نفس ملی، حلم و بردباری، همت بلند و ایجاد نگاه جهانی، کتابخوانی، تن به کار دادن، انضباط اجتماعی و ... بارها و بارها به بهانه مختلف تکرار شده است.

 

سالاری در پایان سخنانش گفت: چه قدر خوب است که موضوع تشکیل تمدن نوین اسلامی که رهبر انقلاب این قدر بر آن تاکید دارند با تلاش تک تک ما انجام گیرد و همه ما تحقق آن را مسئولیت و وظیفه خود بدانیم و به نوبه خود و در حد توانمان برای ساختن آن گام برداریم.


پتانسیل تولید 300 عنوان کتاب را تا پایان سال آینده داریم
عزت اله الوندی دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری از دیگر افرادی بود که در آیین گشایش حوزه هنری کودک و نوجوان با ارائه گزارشی از آخرین فعالیت های این دفتر پرداخت و اظهار کرد: از اواسط سال 90 با برگزاری جلسات تخصصی و نشست های کارشناسانه به منظور تولید آثار کودک و نوجوان در حوزه هنری فصل جدیدی از فعالیت های دفتر ادبیات کودک و نوجوان آغاز شد.

 

این مقام مسئول ادامه داد: این نشست های کارشناسانه منجر به برنامه ریزی هایی شد که توانستیم بر طبق آن در سال 91 بیش از 100 عنوان کتاب کودک و نوجوان را در قالب پروژه های مختلف ادبی تولید کنیم که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان کاری است که در نوع خود بی نظیر است.

 

الوندی افزود: این آثار با همکاری 48 نویسنده و شاعر شناخته شده کودک و نوجوان انجام گرفت که دست ما را به گرمی فشردند و آثارشان را در اختیار ما قرار دادند که امیدواریم این آثار پس از انجام مراحل هنری و فنی در سال آینده برای نمایشگاه کتاب تهران روانه بازار نشر شوند.

 

وی گفت: این 100 اثر در قالب چند پروژه با عنوان های «قصه های شیرین ایرانی»، «روزهای انقلاب»، «زندگینامه معصومین(ع)»، «رمان نوجوان»، «طنز نوجوان»، «قصه های جور وا جور» «مجموعه های کودکانه» صورت گرفته است که به ترتیب با نظارت و اجرای «حسین فتاحی»، «مسعود امیرخانی»، «مصطفی خرامان»، «محمدرضا بایرامی»، «داود امیریان»، «زهرا حیدری» و «عزت اله الوندی» به سر انجام رسیده است.

 

الوندی با بیان اینکه برای تولید این آثار مراحل مختلف کارشناسانه انجام شده است، افزود: شورای کارشناسی آثار در دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری با سخت گیری آثار را مورد بررسی قرار دادند تا تنها آثاری به انتشار برسد که از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. در این میان بیش از 40 مجموعه شعر کودک، زندگینامه داستانی، داستان های وقایع و ... تولید و به مرجله انتشار رسید.

 

الوندی گفت: نویسندگانی که آثارشان در این 100 عنوان کتای هست 48 نفر هستند و اما ما با حدود 100 نویسنده تفاهم نامه امضاء کرده ایم که آثارشان در آینده به چاپ خواهد رسید.


دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری درباره طرح و برنامه های سال آینده این دفتر اظهار کرد: برای سال آینده طرح «رمان کودک» مهمترین پروژه ما خواهد بود زیرا جای خالی آن به شدت احساس می شود.

 

این نویسنده ادامه داد: طبق برنامه ای که ریخته ایم امسال 10 رمان در این عرصه و تا پایان سال آینده 25 رمان کودک را به مرحله انتشار خواهیم رساند که این آمار قابل توجهی است.

 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: «تاریخ استعمار برای نوجوانان» طرح دیگر دفتر ادبیات کودک و نوجوان است که 25 جلد به نگارش در می آید؛ پروژه «اصحاب» هم از دیگر برنامه های دفتر ادبیات کودک و نوجوان ایت که در آن به زندگینامه های اصحاب پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) پرداخته خواهد شد.

 

الوندی همچنین از تولید آثار متنوعی در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای کودکان و نوجوانان در سال آینده خبر داد و گفت: آقای خاموشی خواسته بودند که 300 عنوان کتاب را در عرصه کودک و نوجوان تولید کنیم؛ امروز اعلام می کنم که دفتر ادبیات کودک و نوجوان توان و پتانسیل تولید این تعداد را تا پایان سال آینده دارد و همین که در کمتر از یک سال توانسته ایم بیش از 100 عنوان کتاب تولید کنیم شاهد این ادعاست.

پایان پیام/
 

کد خبر 232658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha