به گزارش خبرگزاری شبستان آیین افتتاحیه حوزه هنری کودک و نوجوان صبح امروز با حضور سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محمدحمزه زاده، خسرو زینال پور و علیرضا معینی بخش معاونان حوزه هنری، مسئولین مراکز و دفاتر این نهاد و جمع کثیری از هنرمندن و نویسندگان و شاعران کشور در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم ضمن اظهار تبریک به خاطر افتتاح حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: تاسیس حوزه هنری کودک و نوجوان از آغاز پذیرفتن مسئولیتم در سازمان تبلیغات اسلامی آرزوی من بود.
وی با اشاره به اهمیت سبک زندگی اسلامی اظهار کرد: در سال 91 طی اردویی که داشتیم حدود 6 جلسه مفصل در ارتباط با سبک زندگی برای جوانان صحبت کردیم و در آن زمان نمی دانستم که این موضوع دغدغه جدی مقام معظم رهبری هم هست و اکنون که این دغدغه وجود دارد باید با جدیت بیشتری به این موضوع پرداخته شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: ابتدا فکر نمی کردیم موضوع سبک زندگی تا این حد اهمیت یابد اما به هر حال وقتی خانواده یا جامعه ای هویت گم شده ای داشته باشد موضوع سبک زندگی برایش اهمیت می یابد.
وی بینش و اعتقاد موحدانه را نخستین و مهمترین ویژگی سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: اگر این بینش و اعتقاد موحدانه در جوانان، خانواده و جامعه عمق پیدا کند هنگامی که کشور و اعتقادات ما در خطر قرار گیرد تک تک افراد جامعه بویژه جوانان حاضرند برای دفع این خطر جانشان را فدا کنند.
وی افزود: جوانانی که در دفاع مقدس به مصاف دشمن رفتند فیلسوف یا حکیم نبودند و آنچه آنها را به این ایثار و جانفشانی ترغیب کرد همین بینش الهی و موحدانه بود.
در بینش و اعتقاد موحدانه خداوند اصل است و تمدن انسانی در ظل و سایه مشروعیت شرع مقدس قرار می گیرد و اگر در جایی تعارضی میان این تمدن انسانی و آموزه های الهی قرار بگیرد ایده های خداباورانه معیار و اصل تلقی می شود. اگر برای سامان دادن به سبک زندگی این نوع نگاه را نداشته باشیم چندان تفاوتی با سبک زندگی غرب یا شرق نخواهیم داشت.
خاموشی با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری در بحث سبک زندگی بر همین بینش الهی و موحدانه است، افزود: چنین بینشی انسان، خانواده، جامعه، کشور و شهر و دیار را قاعده مند می سازد و این دقیقا موضوع مورد نیاز ماست. این قاعده مندی برای شکل گیری فرهنگ و تمدن نوین اسلامی ضروری است.
وی با بیان اینکه دین اسلام در زمینه ارائه قواعد زندگی و بیان احکام فروگذار نکرده است، اظهار عقیده کرد: یکی از مهمترین معیارهای ما برای استقرار سبک زندگی اسلامی باید این باشد که دین حداکثری حاکمیت یابد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: اینکه عده ای می گویند اسم مان مسلمان باشد کافی است و باید دل پاک باشد اصلا درست نیست، داشتن این نگاه حداقلی به دین نه تنها بسنده نیست بلکه ممکن است موجب انحراف شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خطاب به مسئولان حوزه هنری گفت: حوزه هنری اگر می خواهد با تبیین و استقرار سبک زندگی اسلامی برای کودک و نوجوانان تاثیرگذار باشد باید تلاش کند که بچه ها با آموزه های کمال جوی اسلام آشنا شده و بر مبنای آنها زندگی کنند.
خاموشی «انقلاب اسلامی»، «دفاع مقدس» و «حوزه ارزشها» را سه محور اصلی فعالیت سازمان تبلیغات و حوزه هنری خواند و گفت: حوزه هنری کودک و نوجوان باید در این زمینه ها فعالیت کند به شکلی که کارهای با کیفیت و هدفمند تولید شود، نه اینکه کار فله ای صورت گیرد و تاثیری نداشته باشد.
در حوزه محصولات فرهنگی و هنری کودک و نوجوان مجاز به واردات نیستیم
در ادامه این مراسم محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری با اشاره به این که افتتاح حوزه هنری کودک و نوجوان حاصل تلاش 2 ساله متخصصان حوزه است، اظهار کرد: امیدوارم این مرکز رشد کند و ببالد و آثارش مورد پسند مخاطبان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: جمعیت سنی و جامعه کودک و نوجوان از گستردگی برخوردار است که هر کس در حوزه فرهنگی کار می کند نمی تواند نسبت به آن بی اعتنا باشد و به همین دلیل هنرمندان حوزه نسبت به کودکان و نوجوانان بی تفاوت نبوده اند اما به خاطر حجم بالای فعالیت های بزرگسال حوزه هنری، آثار کودک و نوجوان به درستی دیده نشده اند.
مومنی گفت: حوزه هنری معتقد است که حق مطالعه و پژوهش پیش از اجرا باید ادا شود و در این صورت کار به نحو خوبی نتیجه خواهد داد.
رییس حوزه هنری با تاکید بر این که عنوان حوزه هنری کودک و نوجوان به معنای انشقاق در حوزه نیست، عنوان کرد: حوزه هنری نگاهی تخصصی به موضوعات دارد که این نوع نگاه با توجه به اختلاف ماهوی هنر کودک و نوجوان با بزرگسال طبیعی است.
وی همچنین گفت: در هر حوزه ایی اگر مجاز باشیم از واردات استفاده کنیم در حوزه محصولات فرهنگی و هنری کودک و نوجوان مجاز به چنین کاری نیستیم و نباید از حاصل تفکر و دستاورد دیگران در این عرصه به راحتی استفاده کنیم.
او افزود: با وجود تلاش هایی که ناشران، ارگان ها و سازمان های فرهنگی هنری مختلف در حوزه تولید و تالیف کتاب انجام داده اند شاهد این هستیم که نسبت ترجمه آثار به تالیف برتری دارد و در بخش فیلم و انیمیشن شرایط از این هم بدتر است.
مومنی خاطرنشان کرد: اگر در بخش هایی مردم تولیدات خارجی را به داخلی ترجیح داده باشند، در حوزه فرهنگ و هنر ترجیح مخاطبان آثار بومی و داخلی است و تجربه این مساله را ثابت کرده است و تصور می کنم مسوولان باید به این امر توجه بیشتری داشته باشند.
وی با انتقاد از این که در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور اولین جایی که بودجه را از آن کم می کنند و حمایت های مالی شان را بر می دارند فرهنگ و هنر است، گفت: برخی از ارگان هایی که مسوولان حمایت ها و بودجه آن ها را کم کرده اند مراکز فرهنگی و هنری هستند که بیش از 20 سال بر روی آن ها سرمایه گذاری کرده بودند و مدیران آینده باید به اهمیت این مساله توجه داشته باشند.
وی گفت: حوزه هنری، کودکان و نوجوانان را رها نمی کند و به همین دلیل با تاسیس مرکز کودک و نوجوان مخاطبان بزرگسال خودش را پرورش می دهد.
وی با اشاره به فعالیت مراکزی همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه کرد: گستردگی گروه سنی کودک و نوجوان به قدری زیاد است که همه مراکز فرهنگی و هنری باید با تمام ظرفیتی که دارند برایشان کار کنند و در این زمینه فعالیت های زیادی وجود دارد که باید انجام شود و حوزه هنری نیز با توجه به سبک زندگی خانواده ایرانی در این زمینه کمک می کند.
رییس حوزه هنری راه های حوزه را برای رسیدن به اهدافش آموزش و تولید هنری عنوان کرد و افزود: کار در عرصه کودک و نوجوان از گونه های جهاد است و خوشحالیم که در این عرصه توانسته ایم گامی برداریم و همه کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند باید در این زمینه کمک کنند.
مراسم افتتاحیه حوزه هنری کودک و نوجوان با حضورجمع کثیری از هنرمندن و نویسندگان و شاعران کشور در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما