ایمان عمویی، یک جوان مسجدی امروز(8 اسفند) در آستانه بیستمین سالروزتاسیس کانون های فرهنگی و هنری با بیان اهمیت مساجد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در تشویق و ترغیب جوانان به امر ازدواج آسان به خبرنگار شبستان گفت: با ازدواج در روز 18اسفند می خواهیم این روز برای همیشه در خاطره ها ماندگار بماند.
عمویی بیان کرد: ازدواج از سنت های حسنه ای است که اگر به موقع و بر مبنای دین محقق شود آثار و برکات زیادی در زندگی فردی و اجتماعی خواهد داشت.
وی امنیت و سلامت جامعه، تقویت بنیان خانواده، جلوگیری از فحشاء و فساد، آرامش و همدلی، تداوم نسل و تقویت اجتماع و ... را از برکات ازدواج برشمرد و گفت: تعدد آیات و روایات در خصوص اهمیت ازدواج در اسلام نشان از عظمت و قداست ازدواج در اسلام دارد.
عمویی ازدواج امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) را بهترین الگوی ازدواج برای تمام نسل ها و تمام اعصار دانست و افزود: متاسفانه در برخی موارد دور شدن از معیارهای اسلام ناب محمدی (ص) در مسئله سرنوشت ساز ازدواج بنیان برخی خانواده ها را سست کرده و امنیت و سلامت فردی و اجتماعی را به مخاطره انداخته است.
این جوان مسجدی اظهار داشت: بحث زندگی ایرانی اسلامی یک موضوع ظریف و مفید برای کانون خانواده است که باید بیش از گذشته مورد توجه خانواده های ایرانی قرار گیرد.
وی ازدواج آسان را یکی از راهکارهای موثر برای تحقق زندگی به سبک اسلامی دانست و گفت: گسترش این عوامل، زمینه سلامت خانواده ها و جامعه و بهبود اقتصاد خانواده را نیز فراهم می کند.
وی با بیان اینکه گسترش آموزه های دینی و ارزش ها در ابعاد مختلف زندگی بویژه فرهنگ ازدواج آسان و فرهنگ کار شرافتمندانه و روزی حلال زندگی به سبک اسلامی را تقویت می کند، افزود: اصلاح سبک زندگی و بازگشت به فرهنگ بومی ضرورتی انکار ناپذیر و دروازهای برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی از تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری است.
عمویی با بیان اینکه اگر سطح زندگی ایرانی اسلامی با آن چیزی که مبانی دین انتظار دارند مطابقت داشته باشد بسیاری از معضلات خانواده از جمله اعتیاد و طلاق ریشه کن می شود، افزود: لازم است روی این موضوع ورود پیدا کنیم تا یک زندگی درست به سبک ایرانی اسلامی بنا بر میل ائمه معصومین علیهم السلام داشته باشیم.
وی در ادامه با تاکید بر این که دین ما یک دین کامل، غنی و پر محتوا برای اداره امور زندگی است که می تواند مطالب مفید زیادی برای زندگی مشترک در اختیار ما قرار دهد، خاطر نشان کرد: مقوله ایمان،اعتقاد و تقوا در پیشگیری از طلاق مهم است.
عمویی تشریفات زاید، مهریههای سنگین و نداشتن شغل مناسب را از موانع ازدواج بههنگام در جامعه امروزی دانست و عنوان کرد: اهمیت ازدواج در جامعه کنونی نهادینه نشده است و خانوادهها این مسئله را جدی نگرفتهاند.
وی اضافه کرد: بسیاری از جوانها به دلیل ضعف مالی قادر به تشکیل زندگی نبوده و همین مسئله آنها را به سوی فساد روحی و جسمی میکشاند.
عمویی با بیان اینکه مانعتراشی، تحمیل هزینههای سنگین و پایبندی به رسم و رسومات بیهوده و اضافی توسط خانوادهها موجب شده است که جوانان نسبت به ازدواج بیرغبت شوند، ادامه داد: خانوادهها نیز باید از انجام رسم و رسومات مشقتبار که مانع ازدواج جوانان میشود پرهیز کنند.
وی گفت: امروزه برخی مظاهر غربی و تجملاتی زندگی موجوب بروز مشکلاتی در جامعه شده که نتیجه آن رقابتی ناسالم در میان خانوادههاست که تضادی جدی با ارزشهای دینی واسلامی دارد.
وی افزود: این معضل، انجام ازدواج آسان و آغاز زندگی مشترک زوجهای جوان را به دلیل چشم و هم چشمی بسیار مشکل کرده و معضلات زیادی را در سطح جامعه موجب شده است.
عمویی با بیان اینکه کمتوجهی به مبانی اعتقادی و اخلاقی از دیگر عوامل تأثیرگذار در افزایش متوسط سن ازدواج جوانان است، گفت: خانوادهها میتوانند در تسهیل شرایط ازدواج جوانان بسیار تاثیرگذار باشند، یعنی در شرایطی که جوانان با مشکلات اقتصادی نظیر تهیه مسکن روبرو هستند، زوجین میتوانند به صورت موقت در خانه والدین خود بسر برند تا شرایط زندگی مستقل برای آنها فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم تامین زندگی عروس و داماد را وعده داده است، افزود : ازدواج موجب میشود رزق و برکت در زندگی به طور وسیع رشد بیابد.
وی در خاتمه این زوج مسجدی همچنین از جوانان خواستند تا نسبت به فضل خداوند متعال امیدوار باشند و نگذارند تشریفات و رسومات مشقتبار امروزی سد راه ازدواج آنان شود.
شایان ذکراست، ایمان عمویی و نسیم نجیب زاده عضو کانون امام علی(ع) شهرستان ساری به مناسبت بیستمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد در حسینیه روستای دینک ساری زندگی مشترک خود را آغاز می کنند.
پایان پیام/
نظر شما