به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، ابوالفضل تیرانداز، سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان در جمع خبرنگاران گفت: در دنیای حاضر از لحاظ توسعه ساختار اقتصادی، مدنی و اجتماعی، مهارت آموزی از الزامات توسعه پایدار است.
وی افزود: سنگ بنای موفقیت هر جامعه به درک ارزش مهارت آموزی و دستگاه های دولتی و خصوصی وابسته است.
تیرانداز با بیان اینکه می توان حوزه مهارت را به اکو سیستم تعریف کرد، اظهارداشت: جامعه، افراد و کارفرمایان شامل اکوسیسم می شود و در این اکو سیستم کارفرمایان می توانند بیشترین بهره وری را در کار داشته باشند.
وی تصریح کرد: ارتقای سلامت، کاهش آسیب های اجتماعی، افزایش نرخ مشارکت مردم به افزایش تحرک و انسجام اجتماعی جامعه منجر می شود.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان ادامه داد: اکوسیستم برای افراد موجب ورود به کار جدید، ضمانت برای کار و توانایی حرکت بین شغل های مختلف و افزایش رضایت شغلی مخاطبان شده و رقابت پذیری و بهره وری در اقتصاد افزایش می یابد.
وی با اشاره به تشکیل 81 میز کشورها در ستاد سازمان مرکزی، گفت: یکی از نتایج تشکیل این میزها، صدور مجوز آموزشگاه های آزاد برای خارج از کشور است که برای استان گلستان نیز صدور مجوز آموزشگاه آزاد در حاشیه کشورهای شمالی است.
تیرانداز افزود: استان های گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی بحث میز کار کشورهای افغانستان و ترکمنستان را پیگیر هستند.
وی در خصوص تفاهم نامه های منعقده شده در کشور، گفت: یکی از این تفاهم نامه ها انتقال فناوری اتحادیه همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس هند است که نتایج آن ثبت درج اطلاعات مربوط به تولید کنندگان داروهای گیاهی است.
تیرانداز خاطرنشان کرد: بر اساس این تفاهم نامه، کشورهای این منطقه می توانند تولیدات خود را ثبت کنند و بازار مشترکی در گیاهان دارویی و منطقه ای به وجود آورده است.
وی گفت: در راستای این تفاهم نامه نیز، 19 مربی کارآفرین در سطح استان آموزش دیده اند.
تیرانداز با اشاره به فعالیت دیپلماسی مهارت و جایگاه آن در بین الملل، افزود: کارگاه آموزشی دیپلماسی مهارت در کشور شروع به فعالیت کرده است.
وی در خصوص سند راهبردی مهارت و فناوری، اظهارداشت: این سند طی راهبرد، 28 ساعت و 250 برنامه عملیاتی اعلام شده و چراغ راه آموزش های فنی و حرفه ای با این سند راهبردی برای ما مشخص شده است.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان با اشاره به برنامه 10 ساله پنجم توسعه و دهه پیشرفت، افزود: بیشتر شدن نیروی جدید و کیفی تر شدن ساختار آموزش و مهارت افراد، ضرورت 8/1 برابر شدن ایجاد اشتغال سالیانه و ضرورت 3/4 برابر شدن نرخ برابری کار از شاخص های اساسی این برنامه است.
وی با بیان اینکه در بخش سرمایه گذاری، بخش دولتی به تنهایی نمی تواند بخش های اشتغال و ایجاد شغل را برای مردم جامعه فراهم کند، گفت: فنی و حرفه ای با پیشنهاد آموزش های بازار محور که آموزش، تولید و فروش را همزمان در کارگاه پیگیری می کند یک کار جدید را در این عرصه شروع کرده است.
تیرانداز، الگوی مربی مشارکتی، کارآموز مشارکت و کارخانه مشارکت را از الگوهای تعریف شده در بخش بازار محور دانست و اظهار امیدواری کرد: با تعامل بین آموزش های مهارتی، بازار کار و برنامه تو.سعه استان بتوان آموزش های مهارتی را با نیاز روز توسعه داد.
پایان پیام/
نظر شما