مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در آلماتی

ایران علیرغم تمام تبعیض ها و فشارها؛ اصل مذاکره را می پذیرد و همانطور که رهبری اشاره کردند که اگر مذاکره بدون قید و شرط باشد و در شرایط برابر صورت گیرد می تواند مقدمه ای برای حل مشکلات ما باشد.

خبرگزاری شبستان: موضوع فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران تاریخی بس پر فراز و نشیب داشته است. موضوعی که در مقطعی از زمان بین المللی شد و به صحن شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد کشیده شد. دولت های غربی تلاش های زیادی برای طرح انحراف ایران از اصول و مقررات بین المللی انجام دادند،گرچه عملکرد ایران چیزی کاملا مغا یر این تلاش غرب می باشد.

در حال حاضر پرونده هسته ای ایران در مسیر خود مذاکرات را با گروه پنج به علاوه یک در شهر آلماتی قزاقستان ادامه می دهد. گرچه گزارش اخیر آژانس که عاری از جهت گیری نبود از خوش بینی به مذاکرات کاسته است. در عین حال دیپلمات های غربی می گویند که پیشنهاد جدیدی که قرار است در این دور از مذاکرات به ایران ارائه شود، نچه که در گزارش ها آمده است غرب در قبال تعطیلی فورد می خواهد لغو تحریم طلا را به ایران پیشنهاد دهد. باید توجه داشت که در مذاکرات پیش رو مانند مذاکرات گذشته این هیئت مذاکره کننده نیست که در خصوص توافقات تصمیم می گیرد.

آنچه ایران می خواهد به رسمیت شناختن حق داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای و آنچه غرب می خواهد توقف غنی سازی است. تصمیمات پیش از این توسط کنگره اتخاذشده است و هیئت آمریکایی اختیار چندانی ندارد.حتی اتحادیه اروپا نیز در خصوص پیشبرد انتخابات و تصمیم گیری در خصوص تحریم ها به کنگره آمریکت نظر دارند چرا که تخطی از قوانین مصوب کنگره آمریکا در باب تحریم ها مجازات سختی برای اتحادیه اروپا به دنبال خواهد داشت. اما آنچه که اهمیت دارد آنست که ناجوانمردانه بودن این تحریم ها کماکان باقی است.

ایالات متحده در تمام 34 سال گذشته ایرانیان را تحت فشار و تحریم های اقتصادی قرار داده است و آمریکایی ها این روزها اعلام می کنند که قصد دارند در کنار تحریم های یکجانبه و برخی تحریم های شورای امنیت تحریم های ثانویه ای را علیه کشورهای ثالثی اعمال کنند که با ایران مبادلات تجاری انجام می دهند که این امر مغایر با تعهدات بین المللی آمریکا در سازمان تجارت جهانی است. طبق قوانین سازمان تجارت جهانی کشورها می توانند روابط خود با کشوری را که منافعشان را تهدید می کند، قطع کنند اما حق ندارند دیگر کشورهای عضو را تحریم کنند و همه این اقدامات یک نکته اساسی را نشان می دهد که آمریکایی ها در پیشبرد مذاکرات و رسیدن به توافقی منصفانه بین طرفین مصمم نیستند. اما رویکرد ایران علیرغم مشاهده تمام تبعیض ها،سوءنیت ها و فشارها تعهد به قوانین بین المللی و تلاش در مذاکره است،ایران اصل مذاکره را می پذیرد و همانطور که مقام معظم رهبری این مسئله را اشاره کردند که اگر مذاکره بدون قید و شرط باشد و در شرایط برابر صورت گیرد می تواند مقدمه ای برای حل مشکلات ما باشد.

نویسنده: اقدس اقبال

پایان پیام/

کد خبر 232362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha