تجلیل از مردم شناس مردمی «محمد میر شکرایی»

پژوهشکده هنر همزمان با برگزاری «همایش ملی هنرهای آیینی در ایران» از «محمد میر شکرایی»، پژوهشگر و مردم شناسی ایران تجلیل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،این مراسم با همکاری فرهنگستان هنر، پژوهشکده هنر، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دانشگاه هنر اسلامی تبریز و انجمن انسان‌شناسی ایران برگزار می‌شود.

 

مراسم تجلیل از محمد میرشکرایی سه شنبه، هشتم اسفند ماه ، ساعت 17 تا 19 در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای شرکت در این مراسم می‌توانند به نشانی خیابان ولی‌عصر(عج)، پایین‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 تالار ایران فرهنگستان هنر مراجعه نمایند. ورود برای کلیه علاقه‌مندان آزاد است.

 

محمد میرشکرایی در یلدای سال 1321 در شهر تفرش متولد شد. بس از عزیمت به تهران دوره دبیرستان را در مدرسه شرف گذراند و انجمن ادبی را زیر نظر استاد «ابولقاسم جنتی عطایی» به همراه تنی چند از هم‌کلاسی‌های خود بنیان گذاشت.

 

در سال 1341 نیز کانون جوانان تفرش را دایر و نخستین دست‌نوشته‌های خود را با موضوعات فرهنگی و اجتماعی در نشریه آن منتشر کرد. وی دوره کارشناسی ارشد خود را در رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی و سپس دوره دکتری را در کشور تاجیکستان گذراند و در سال 1352 به استخدام مرکز مردم‌شناسی ایران در وزارت فرهنگ و هنر درآمد و مسئولیت حوزة مرکزی (شامل استان‌های امروزی تهران، قم، قزوین، و البرز) را عهده دار شد.

 

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، سرپرست موزة پژوهشی مردم‌شناسی و تحقیقات روستایی مرکز مردم‌شناسی ایران، مدیر پژوهش‌های مردم‌شناسی کشور و سپس رئیس پژوهشکدة مردم‌شناسی، سردبیر فصلنامة نامة پژوهشگاه میراث فرهنگی، مدیرمسئول و سردبیر فصلنامة بین‌المللی و دو زبانة هفت‌گنبد، مسئول تهیة پروندة ثبت ملی و ثبت جهانی نوروز در برنامه‌های سازمان یونسکو و میراث فرهنگی کشور، عضویت در گروه تاریخ هنر پژوهشکدة هنر فرهنگستان هنر، عضویت در 14 شورا و کمیته‌های ملی از جمله: شورای حکام میراث ناملموس (معنوی) یونسکو در آسیای غربی و مرکزی و ... را در کارنامه فعالیت‌های خود دارد.

 

«هنرهای بومی در صنایع دستی باختران»، «جاذبه‌های فرهنگ سنتی ایران»، «گرفتگی خورشید و ماه در فرهنگ مردم ایران»، «مُهر و داغ بر خرمن و دام»، «زبان مردم ماسوله»، «فرهنگ نمایش‌های عامیانه (عامه) ایران» و ... از تالیفات میرشکرایی محسوب می‌شود. از وی همچنین تاکنون چندین مقاله در زمینه فرهنگ و هنر ایران منتشر شده است.
پایان پیام/
 

کد خبر 232129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha