به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، آذربایجان غربی در سال زراعی جاری از ابتدای مهر ماه سال گذشته تا روزهای آغازین اردیبهشت ماه امسال، شاهد 5/269 میلی متر بارندگی بوده است.
در دوره مشابه سال زراعی گذشته 5/305 میلی متر بارندگی در آذربایجان غربی وجود داشته است.
متوسط بارندگی سال زراعی جاری، از کل میانگین سالانه استان نیز با متوسط 2/388 میلی متر حدود 119 میلی متر پایین تر بوده است.
میزان آب ذخیره شده در پشت سد مهاباد به 110 میلیون متر مکعب رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 38 میلیون متر مکعب افزایش نشان می دهد.
با ریزش های مستقیم بر روی دریاچه و جریانات سطحی اطراف آن در حالت کلی مجموع حجم کل ورودی سالیانه دریاچه سد معادل 339/304 میلیون متر مکعب است که میزان آب داخل آن در فصول مختلف سال متفاوت است که جزء ده سد پر آب کشور محسوب می شود.
میزان آب ذخیره شده در دریاچه سد مهاباد در مدت مشابه سال قبل 72 میلیون متر مکعب اعلام شده است.
سد مهاباد یکی از زیباترین سدها در جنوب استان آذربایجان غربی است.
این سد توسط یکی از مهندسان کشور یوگسلاوی چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بنا شده است و سد مهاباد در فاصله بسیار نزدیکی به شهر قرار دارد و همین امر زیبایی و جلوه خاصی را به شهر بخشیده است.
در فصل های بهار و تابستان و همچنین در فصل پاییز اگر هوا مناسب باشد ماهیگیران به ماهیگیری می پردازند و از لحاظ اقتصادی به ویژه در بخش کشاورزی کمک قابل توجهی به مردم منطقه می کند.
گفتنی است، استان آذربایجان غربی گرچه تحت تأثیر جریانهای مرطوب اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه قرار میگیرد، ولی در برخی از ماههای زمستان، تودههای هوای سرد از سوی روسیه به این طرف کشیده میشود که در کاهش دمای هوای این استان تأثیر دارد.
آذربایجان غربی دارای زمستانهای بسیار سرد میباشد، از این رو در بیشتر زمستانها، سرمای سختی آذربایجان را فراگرفته و سبب ریزش برفهای سنگین پیاپی میشود و خسارتهایی به محصولات کشاورزی و دامداری منطقه وارد میسازد.
بهطور مثال سرمای ناگهانی سال 1342 خورشیدی برای مدتی آذربایجان غربی و شرقی را از برف پوشانیده و تعداد زیادی از دامها از سرما و گرسنگی تلف شدند.
علاوه بر جریانهای مذکور، عوامل مهم دیگری در میزان دما و ریزش باران در این منطقه نقش دارند که می توان به ارتفاع استان، جهتگیری ارتفاعات، وزش بادها و دوری از دریا اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما