عزت الله فیاض، مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی به خبرنگار شبستان در بجنورد ضمن تشریح جزئیات پنل خورشیدی و توربین های بادی نصب شده در سایت گفت: این سایت با همکاری پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد ظرف مدت دو هفته نصب و راه اندازی شده است.
وی به قابلیت ردیابی خورشید توسط صفحات سولار خورشیدی سایت نیز اشاره کرد و افزود: این قابلیت امکان بهره گیری طولانی تر از انرژی مستقیم خورشید را فراهم کرده و توانایی تولید انرژی را افزایش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقبال جهانی برای بهره گیری از انرژِی های تجدید پذیر همچون انرژی خورشید، باد، زمین گرمایی و ...در سال های اخیر، کشور ایران نیز به واسطه اقلیم متناسب با این شرایط، به این سمت گرایش پیدا کرده است.
مهندس فیاض با اشاره به اهداف پژوهشی و کاربردی در ایجاد این مرکز در استان، متذکر شد: در همین راستا سیاست های تشویقی نیز از سوی دولت انجام شده تا میزان به کارگیری از انرژی های تجدید پذیر از سوی مراکز و بخش های خصوصی افزایش یابد.
وی به خرید تضمینی هر کیلووات ساعت برق تولیدی به این روش به قیمت هزارو 860 ریال اشاره کرد و اظهار داشت: ارائه این نرخ در حالی است که تولید برق از سایر روش ها با نرخ 373 ریال به ازای هر کیلووات ساعت خریداری می شود.
وی با بیان این که خراسان شمالی از حداقل 280 روز آفتابی در طول سال بهره می برد، شرایط این استان را برای بهره گیری از انرژی های نو و ترویج این فرهنگ بسیار مناسب توصیف کرد و بیان داشت: شرایط آب و هوایی ایران امکان ذخیره سازی حداقل دوهزار کیلووات ساعت برق در هر مترمربع در طول سال را فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت برق استان در پایان اشاره ای به بحث پدافند غیرعامل داشت و تصریح کرد: تولید انرژی از روش های نوین و پاک با توجه به در دسترس بودن، در شرایط بحرانی برای رفع نیازهای اولیه انرژی ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما