به گزارش خبرنگار شبستان، گسترش زبان و ادبیات فارسی دارای اهمیت راهبردی است به همین دلیل در نقشه جامع علمی کشور مورد توجه قرار گرفته و ارتقای جایگاه زبان فارسی در میان زبانهای بین المللی یکی از هشت هدف کلان نظام علمی و فناوری کشور در نظر گرفته شده است. از دیگر پیش نیازهای دستیابی به این مهم جمع آوری اسناد فرادستی و در راس آن دیدگاههای مقام معظم رهبری در مورد گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور است. کتاب کلمه طیبه، مجموعه سخنان ایشان در اهمیت گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان است که باید مبنای فعالیت های نهادهای ذیربط قرار گیرد.
زبان فارسی میدان را به رقیب واگذار نکرده است
سیدمحمدرضا دربندی، رییس مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی در مقدمه کتاب کلمه طیبه گفته است: زبان فارسی در طول حیات باشکوه خویش حاصل فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی بوده و در گذز زمان این فرهنگ ژرف و تابناک را به جهانیان انتقال داده است. این زبان در طول قرون و اعصار، نه خود را بر دیگران تحمیل نموده و نه در مقابل هجوم بیگانگان به زانو درآمده و میدان را به رقیب واگذار کرده است.در روزگار کنونی نیز که جهانی سازی همه فرهنگها و زبانها را به زوال و نابودی تهدید می کند، وظیفه ما در استمرار حرکت پیشینیان، تلاش جدی و بی وقفه در جهت گسترش زبان فارسی و فرهنگ گرانسنگ مندرج در آن است.
زبان فارسی باید در دنیا جایگاه شایسته ای برای خود بیابد
همانطور که در کلام مقام معظم رهبری آمده است: امروز ملت های دنیا سعی می کنند موجودی های خود را در همه زمینه های علمی، معرفتی و فلسفی از طریق زبان های خود به دیگر ملت ها معرفی کنند، ملت ایران نیز زمانی می تواند به این هدف نائل آید که زبان فارسی بتواند در دنیا جایگاه شایسته ای برای خود بیابد گسترش جغرافیایی و رواج این زبان در دنیا متوقف بر این است.
کتاب کلمه طیبه، گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب در اهمیت گسترش زبان و ادبیات فارسی است از سال 1369 تا شش ماهه اول سال 1390 است.برای تهیه کتاب کلمه طیبه از لوح فشرده حدیث ولایت، کاری از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، سایت دفتر مقام معظم رهبری و کتاب رهنمون شامل مجموعه بیانات مقام معظم رهبری درباره اصول و مبانی فعالیت ها در حوزه بین الملل از انتشارات بین المللی الهدی استفاده شده است.
در بخش اول کتاب کلمه طیبه جملات کلیدی معظم له را به صورت دسته بندی شده ملاحظه می شود که مبنای فعالیت های آتی مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی قرار خواهد گرفت و در بخش دوم مجموعه ای از سخنان ایشان است که جملات مذکور از میان آنها انتخاب شده است.
زبان فارسی کلمه طیبه ای است
در کتاب کلمه طیبه ویژگی های زبان فارسی برگرفته از نکات کلیدی مجموعه سخنان مقام معظم رهبری بیان شده است. طبق فرمایشات معظم له، زبان فارسی کلمه طیبه ای است و اصل ثابتی دارد زبان ستون فقرات یک ملت است زبان فارسی خصوصیتش ترکیب پذیری است و می تواند نهایت مفهوم را در خودش جای دهد این زبان علاوه بر گسترش و ترکیب پذیری زبان بسیار خوب، شیرین و پرگنجایشی است آهنگ موسیقیایی زیبایی دارد و از انعطاف، روانی و کشش بسیار بالایی برخوردار و بسیار دلنشین و دلپسند است.
زبان فارسی، گسترش دهنده فرهنگ اسلامی
اسلام از طریق زبان فارسی و فارسی زبانان در چین، شبه قاره و بخشی از آسیای میانه گسترش یافته است زبان فارسی محموله تحصیلی از معارف را در اختیار دارد و می تواند نقش بزرگی در انتقال این معارف به جوامع بشری ایفا کند زبان فارسی توانسته است در ایران، بیشترین تلاش را برای گسترش و تحکیم اسلام انجام دهد.اکنون زبان فارسی بهترین حاصل و رسانه برای معارف، افکار، نوآوری و تمدن عمیق اسلامی محسوب می شود و براین اساس، وظیفه ما در قبال زبان فارسی بسیار سنگین است.
زبان فارسی وسیله انحصاری برای دست یافتن به مفاهیم والاست
طبق سخنان حضرت آیت الله خامنه ای زبان فارسی وسیله انحصاری برای دست یافتن به مفاهیم والا و حکمت عظیم و بی نظیر است. زبان فارسی برای تمام کسانی که علاقمند به معارف والای بشری هستند یک ذخیره مهم، باارزش، قابل فراگیری و پیگیری است کشور و سرزمین ما، سرزمین هنر است یعنی هنر جهانی از هزار سال پیش به این طرف در مجموع مدیون سرزمین و زبان فارسی است.
زبان فارسی رایج حدود هزار و 200 سال ذخیره فرهنگی برجسته دارد
مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از استادان ادبیات فارسی در کشورهای مشترک المنافع در هجدهم بهمن سال 72 بار فرهنگی زبان فارسی را در فرهنگ و تمدن جهانی در خود توجه دانستند و فرمودند: این بار حقیقی وجود دارد که در میراث های فرهنگی ملت ها آنچه که به زبان فارسی در دسترس انسانها وجود دارد از بسیاری از زبان های دیگر بیشتر است و زبان فارسی رایج حدود هزار و 200 سال ذخیره فرهنگی برجسته دارد که می توان از آن برای پیشبرد فرهنگی بشری استفاده کرد و به آن غنا بخشید.
زبان فارسی از گسترش واژگانی و ظرفیت ترکیب پذیری برخوردار است
حضرت آیت الله خامنه ای را در شانزدهم دی سال 74 در دیدار با اعضای مجمع بین المللی استادان زبان فارسی از زبان فارسی به عنوان رمز هویت ملی نام بردند و فرمودند: زبان فارسی در واقع جویبار پرفیض از گنجینه عظی مواریث فرهنگی ایرانیان و ملت های فارسی زبان است و برای ملت های دیگر نیز پدیده ای بسیار بزرگ و شکوهمند محسوب می شود.زبان فارسی از گسترش واژگانی و ظرفیت ترکیب پذیری برخوردار است و آهنگی گوشنوا، به هنجا و زیبا دارد.
گفتنی است، کتاب کلمه طیبه، گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب در اهمیت گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان در شمارگان 1500 نسخه و قیمت 2100 تومان به تازگی توسط موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین المللی الهدی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما