مذاکره با مرکز گسترش سینمای مستند برای حمایت ازفیلم های مستند تجسمی

<BR> اصغر امیرنیا گفت: مرکز هنرهای تجسمی به منظور برگزاری پربارتر دوره های آتی بخش فیلم های مستند این جشنواره و همچنین حمایت از فیلم های برتر، با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وارد مذاکره می شود.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، «اصغر امیرنیا»؛ سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی و دبیر شورای سیاست گذاری این دوره از جشنواره گفت:همه هنرها با الهام از هنرهای تجسمی که فرم، رنگ و طرح هستند پا به عرصه وجود گذاشتند که بهره مندی از قابلیت و توانمندی آن ها برای شناسایی هر چه بیشتر هنرهای تجسمی ضروری است. هنرها می توانند مکمل یکدیگر باشند و زیبایی را در منظر و مرئای دیگران به نمایش بگذارند.


وی افزود: مسلما افرادی هستند که علاقه وافری به هنرهای تجسمی و توسعه و ترویج آن دارند اما توانایی لازم برای خلق اثر تجسمی را ندارند بلکه می توانند با چشم دوربین تلاش و کوشش هنرمندان را ثبت و ماندگار و از منظرهای مختلف به این عرصه نگاه کنند.


امیرنیا سینمای مستند را برخورداز از پتانسیل های بالا دانست و بیان کرد: فیلم بویژه مستند اولا می تواند از گوشه گوشه کشور اسلامی هنرهای تجسمی و هنرمندان این عرصه را به جامعه معرفی کند. ثانیا می تواند هنرهایی که در حال فراموش شدن است را ثبت و یا بستر بازآفرینی آن ها را فراهم کند. ثالثا فیلمساز توانایی خودش را در عرصه فیلمسازی به منصه ظهور بگذارد.


سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی با اشاره به جایگاه ویژهسینمای مستند در جهان ادامه داد: در فیلم های بلند سینمایی هنرپیشه گان نقش اصلی را براساس فیلمنامه ایفا می کنند اما در فیلم های مستند افرادی که کننده کار است، خود نقش اصلی را بدست می گیرد از این رو فیلم مستند از جایگاه ویژه ای در جهان برخوردار است.


وی فیلمسازی در عرصه هنرهای تجسمی را سخت اما لذت بخش توصیف و اظهار کرد: هنرمند عرصه فیلمسازی با نگاه تیزبین خود، نکات قابل تامل جامعه که دیگران قادر به دیدن آن ها نیستند را استخراج، ضبط و به نمایش عمومی می گذارد. علیرغم تاثیرات بسیار زیادی که هنرهای تجسمی در زندگی مردم دارد به واسطه اینکه همه امور زندگی را تشکیل می دهد، اما توجه به آن ها کمرنگ است. از این رو باید گروهی همچون فیلمسازان مستند این توجه را به هنرهای تجسمی جلب کنند که این رسالت عرصه فیلمسازی است.فیلم می تواند هم هنرمندان تجسمی را به جامعه بشناساند و هم هنرهای خلاقانه و بدیع آنان را فراگیر کند.


امیرنیا به نقش رسانه ملی در حمایت از مستندسازان اشاره کرد و در این باره گفت: رسانه ملی نیز باید به طور جدی از این هنرمندان پرتلاش حمایت کند و علاوه بر برنامه سازی نسبت به غنی سازی اوقات فراغت مردم، استعدادهای بالقوه را به سمت ساماندهی دانش و توانمندی سوق دهد تا بیش از پیش شاهد چهره های شاخص در عرصه تجسمی باشیم.


دبیر شورای سیاست گذاری این دوره از جشنواره با ابراز خرسندی از برپایی دومین دوره بخش فیلم های مستند تجسمی، اظهار کرد: دومین سال این بخش سینمایی با مشارکتهنرمندان سخت کوش و دقت نظر داوران در جشنواره تجسمی فجر فعال است و بر خود فرض می دانم از آقای «علیرضا قاسم خان» که دبیری این دوره از فیلم های مستند تجسمی را پذیرفتند و با تمام وجود فیلم های تولیدی در این عرصه را جمع آوری کردند، تشکر کنم.


وی ابراز امیدواری کرد بخش فیلم های مستند تجسمی آنقدر فراگیر شود تا دغدغه ای باشد برای افراد حرفه ای و آماتور که هرجا آثاری یا هنرمندی را که در عرصه عنرهای تجسمی فعالیت می کنند را به جامعه داخل و خارج بشناسانند.


سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی در ادامه تصریح کرد: مسئولان جشنواره انتظار داشتند تا سازمان سینمایی کشور حمایت جدی از تولید آثار و از این بخش سینمایی جشنواره تجسمی می کردند که امیدوارم برترین های بخش فیلم های مستند تجسمی مورد حمایت جدی این سازمان و همچنین رسانه ملیقرار گیرد.


وی همچنین درباره عرضه عمومی فیلم های برتر تجسمی توضیح داد: در صورتی که مستندسازان و صاحبان فیلم، مالکیت معنوی آثار خود را در اختیار ما قرار دهند، در تبادل فیلم ها با سایر موزه ها آثار را در اختیار دیگران قرار می دهیم.


بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، امیرنیا گفت: مرکز هنرهای تجسمی در بخشی از فعالیت های خود، تصمیم گرفت تا شناسایی فیلم مستند در عرصه هنرهای تجسمی را صورت دهد، امیدواریم با همکاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و همچنین سازمان سینمایی کشور بستر عرضه عمومی آثار برتر را فراهم شود و سازندگان آن ها مورد حمایت قرار گیرند.


وی خبر داد: دوره های آتی جشنواره برای حمایت از برترین های بخش فیلم های مستند تجسمی و همچنین پربارتر شدن این بخش سینمایی با مراکز سینمایی بویژه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وارد مذاکره خواهیم شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 230423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha