به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، با پایان یافتن نخستین جشنواره بین المللی فیلم فجر در کرمانشاه( سی و یکمین دوره فیلم فجر) و برگزاری آیین اختتامیه، بیانیه هیئت داوران توسط لقمان خالدی قرائت شد.
متن بیانیه به این شرح است: به نام خداوند بخشنده مهربان، به نام بخشنده ای که به ما زیبایی پیش از طلوع خورشید را بخشید، برای کسانی که بیدار باشند.
سینما قرار بود ما را در کنار هم جمع کند و برای ما از چیزهایی بگوید که دنیاهای ما را تغییر دهد سینما قرار بود معالجه کند، سینما قرار بود که ما را به خود شناسی برساند، سینما قرار بود بیشتر از نا امیدی به ما امید دهد و اگر نا امیدی ها را نشان می داد به امید تغییری نشان می داد و حالا سینما هست و تاریخ مصرف ندارد هنر خوب، شعر خوب، فیلم خوب، تاریخ مصرف ندارد.
ماندگاری در ذات هنر متعالی است و سینما نیز می تواند اینگونه باشد، سینمایی که انسان را به انسانیت برساند، از سینمایی که می تواند فرشته باشد هم مهم تر است.
شاید این شعر سنایی همه حرفهای ما را خلاصه کند:
نومید مکن مرا و رخ برمفروز کاخر به تو جز درد، امیدی دارم
هیئت داوران از برگزارکنندگان سی یکمین جشنواره بین الملی فیلم فجر در شهرستان ها و توجه آنها در برگزاری این جشنواره بین الملی در سطح کشور تشکر می کند، چرا که این اتفاق مسلماً در ایجاد فرهنگ سینما رفتن در شهرهای مختلف ایران فو ق العاده تاثیر گذار خواهد بود.
ما پیش از اینکه در مورد فیلم ها صحبت کنیم می خواهیم از لذتی صحبت کنیم، که تا پیش از این به دلیل نبود سینما و جشنواره در این شهر اتفاق نمی افتاد.
لذتی از صفهایی طویل، لذتی از شلوغی های سالن های سینما، سینمایی که سال ها بود، نبود، سینما آزادی که سال ها بود ولی به وجود خود نمی بالید و اینک با همت همه ی آنهایی که می دانند سینما چه تاثیری دارد، پویاست.
در این روزهای شلوغ جشنواره آن سوتر ما دلتنگی و بسته بودن دو سینمای دیگر این شهر را می دیدیم که سال هاست مخروبه شده است، ای کاش زمانی برای نفس کشیدن آنها هم بود. چرا که سرمایه گذاری فرهنگی بیشتر از هر چیز دیگری عایدی های فرهنگی برای ما ایجاد می کند و خیلی از مشکلات اجتماعی را کم می کند این صف های طویل مطمئناً برای هر شخص ناظری این جمله را به وجود می آورد که سینما در این شهر هنوز زنده است.
ما معتقدیم ایجاد چنین فضاهایی در شهرستان ها باعث ایجاد موج جدیدی می شود در فرهنگ جامعه، هیئت داوران بر این باور است که چنین رویکردی، فرصتی را برای تمام مردم این سرزمین با هر سلیقه ای فراهم می آورد که از سرچشمه یک جشنواره کمال استفاده را ببرند.
تلاش شما برگزار کنندگان جشنواره برای جابجایی فیلم ها و دردسرهای نماینده های تان و نگرانی های آنها را دیدیم و فهمیدیم که چقدر تلاش لازم است که این حرکت فرهنگی را هدایت کنید ما از طرف تک تک مردم این شهر از شما و عوامل برگزار کننده ی این جشنواره به خصوص مسئولان استانی کرمانشاه تشکر می کنیم و امید داریم این حرکت فرهنگی بارهای بار تکرار شود، چرا که یک حرکت فرهنگی تنها در استمرار تاثیر خود را به جا می گذارد.
و امروز اختتامیه جشنواره ای است که شما و فیلمسازان این مرز و بوم برگزار کننده آن هستید. در ابتدا هیئت داوران جایزه ویژه ی خود را تقدیم به مردم کرمانشاه می کند که خواهان فرهنگ هستند هیئت داوران جایزه ویژه خود را به اشتیاق مادرانی می دهد که در سرمای این روزها ایستادند که بلیطی برای فیلمی به دست بیاورند که بچه هایشان از فرهنگ این مرز بوم بهره ببرد.
در میان این همه اشتیاق این مردم، فیلم ها را دیدیم و قضاوت کردیم. که چه فیلم هایی اشتیاق نگاه این مردم را از بین برد و چه فیلم هایی اشتیاق آنها را دو چندان کرد.
در میان این فیلم ها فیلمسازان جوانی را یافتیم که فهمیده بودند اگر چه امکانات کمی دارند ولی با اعتقاد و با دغدغه اگر حرفی که باور دارند بگویند مطمئناً تاثیر گذار خواهد بود و در کنار این فیلم ها، فیلم هایی را دیدیم که با تمام امکاناتی که داشتند به دلیل فیلمنامه های ضعیف و بیان نکردن موضوعاتی از جنس مردم این مرز بوم و متاسفانه، متاسفانه دغدغه مند نبودن با تماشاچی این روزهای ما ارتباط برقرار نکردند و چه افسوس ها خوردیم بابت این همه هزینه ها یی که قرار بود مردم را به سینما بکشاند ولی فراری داد.
قرار بود تفکری را تبلیغ کند و افسوس، بیشتر از تبلیغ ضد تبلیغ بود.
در میان این فیلم ها، فیلم هایی دیدیم که از خیابان های پایتخت خبری نبود، فیلم های بود از جنس مردم بومی این کشور که مسئله هایشان کم از پایتخت نشینان نبود.
مردمی که در طولانی ترین تابستان ها، تنهای تنهای تنها هستند ولی هستند و می خواهند برای کشورشان کاری بکنند این نوع فیلم های بومی کم بودند، ولی بودند. این بودن امکان ندارد مگر اینکه مسئولین این مرز و بوم باور داشته باشند ایران فقط تهران نیست، البته با این کار شما و ترویج این جشنواره ها مطمئناً شروعی برای ساختن چنین فیلم هایی خواهد بود.
در پایان از همه فیلمسازانی که فیلم هایشان را در این شهر حماسه پرور به نمایش گذاشتن ممنونیم، شهری که 1260 بار از سوی هواپیماهای عراق بمباران شد شهری که بیش از 8 هزار بار آژیر شنید اما مردم آن همواره ماندند و از شرافت و حیثیت این سرزمین دفاع کردند، وشهری که بر تارک هر کوچه اش نام شهیدی می درخشد.
فیلم های شما برای این چنین مردمی به نمایش گذشته شدند و ما هیئت داوران از این، دیار کهن که بعد از این همه نا امنی جنگ، امن تر از چهار فصل اقلیمش است اعلام می کنیم جشنواره ها به پایان می رسند جایزه ها فراموش می شوند روزنامه ها آرشیو می شوند و آنچه می ماند، ماندن در دل مردم است.
به امید آن روز که فیلمهایی شما ماندگار باشد در دل مردم.
گفتنی است، مهدی فرامرزی، وحید نیشابوری، غلام حسین محبی و لقمان خالدی داوری نخستین جشنواره فیلم فجر کرمانشاه را برعهده داشتند.
پایان پیام/
نظر شما