به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی نعمت الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین، ظهر امروز (1 اسفند) در همایش علمی دانشجویی سبک زندگی اسلامی، بیان کرد: موضوع سبک زندگی از مباحث جدی و حائز اهمیت است و از زوایای مختلف روانشناسی، حقوقی، اجتماعی، اقتصادی و غیره می شود به این بحث نگاه کرد.
وی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلامی فرموده اند "انی بعثت لاتمم المکارم الاخلاق" و در این فرمایش خود به مکارم اخلاق تأکید کرده اند؛ مکارم اخلاق صفات و ملکات درونی است که اگر در انسان شکل گیرد می تواند بسیار در محاسن اخلاقی و نگاه بیرونی ما به مسائل موثر باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: آدمی در دو ساحت عمده سیر می کند، اندیشیدن و صفات درونی آدمی و زمانی که این دو به کمک هم آیند و مکمل هم شوند، ادب و رفتار بیرونی را به نمایش می گذارند که همان انسان کامل است.
وی عنوان کرد: دین اسلام برای جزئی ترین تا کلی ترین مسائل در زندگی برنامه دارد ولی ما از این فرهنگ فاصله گرفته ایم؛ ما امروز بر سر میراث دنیای غرب نشسته ایم و این واقعیت است که غرب زندگی انسان را متحول کرد و از دوره رنسانس این جرقه زده شد و تا انقلاب صنعتی آمد و به سرعت زندگی ما را متحول کرد.
حجت الاسلام نعمت الهی اعلام کرد: این انقلاب صنعتی، فضایی را به وجود آورد که انسان دیگری را متولد کرد، انسانی که به دور از سنت های گذشته و مواردی بود که ادیان آسمانی بر آن پافشاری می کردند و همه فعالیت های غرب در حیات آدمی پرداختن به بُعد زمینی او بود و بعد آسمانی انسان را به فراموشی سپرد و زندگی بشر را در بستری از آسایش قرار داد.
وی تصریح کرد: اما این آسایش، آرامشی را به دنبال نداشت چراکه از سبک زندگی که پیامبران و پیامبر گرامی اسلام آوردند، غفلت صورت گرفت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تأکید کرد: ما اگر سخن از سبک زندگی می گوییم، زندگی مبتنی بر سبک های آسمانی است که آدمی را به سر منزل هستی می رساند و اگر محاسن اخلاقی برگرفته از مکارم اخلاقی باشد به سبک زندگی دینی در همه ابعاد دست یافته ایم.
در ادامه دبیر علمی همایش سبک زندگی اسلامی اظهار کرد: جوامع امروز با سه نظام کلی روبر هستند، نظام استعمارگر، نظام استثمارزده و نظام انقلابی و نظام انقلابی ویژگی هایی دارد که از عمده ترین ویژگی های آن مبارزه با زورگویان و قدرت مداران و دیکتاتورها است.
منوچهر نیکنام توضیح داد: ویژگی دیگر نظام های انقلابی این است که به سمت کاهش تبعیض اجتماعی حرکت می کنند و پیشرفت سریع مادی، معنوی و حرکت به سمت دانش محوری و رشد و تعالی را دارند و یکی از این جوامع انقلابی، جامعه ماست که بنیانگذار راستین آن، امام خمینی (ره) بود.
وی یادآور شد: رهبری طی چهار سال اخیر برای هر سال عنوانی را تعریف کردند که اصلاح الگوی مصرف، همت و کار مضاعف، جهاد اقتصادی و تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی عناوینی است که رهبری برای سال های مختلف انتخاب کردند.
دبیر علمی همایش سبک زندگی اسلامی افزود: ما در شرایط تحریم و فشارهای اقتصادی از سوی دشمن هستیم و آنها تنها می خواهند که منابع ما را غارت کرده و ما وابسته و نیازمند به آنها شویم و اگر از آزادی و دموکراسی نیز سخن می گویند به دلیل حفظ منافع شان است.
وی تأکید کرد: سبک زندگی اسلامی از جمله پارامترهایی است که با این تهاجم دشمن مقابله می کند و تحقق این موضوع نیز مشارکت همه نهادها و مردم را نیاز دارد.
نیکنام اعلام کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی می تواند، تبلور عینی داشته باشد که سبک زندگی از غرب زدگی به سمت سبک زندگی اسلامی سوق یابد و در واقع سبک زندگی اسلامی سپری در براب هجمه های اقتصادی دشمن است و جامعه ما را در برابر تهاجم غرب و شرق واکسینه می کند.
وی خاطر نشان کرد: سبک زندگی اسلامی بر اساس اعتماد به نفس، روحیه جهادی و پرهیز از لقمه حرام صورت می گیرد و ما باید شیوه و نگرش خود را در زندگی تغییر دهیم و به سمت سبک زندگی اسلامی حرکت کنیم و یک ایرانی پویا، با بهره گیری از علم، دانش، تقوا و روحیه خداجویی و انگیزه، سازندگی و هوشیاری هرگونه تهاجم فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دشمن را در هم می شکند.
دبیر علمی همایش سبک زندگی اسلامی با اشاره به تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش، یادآور شد: تعداد 157 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده که با توجه داوری های صورت گرفته 40 عنوان حائز رتبه چاپ در کتابچه همایش شده و 10 عنوان مقاله نیز حائز رتبه ارائه شفاهی شدند.
پایان پیام/
نظر شما