مدگرایی باید در چارچوب موازین عقل و شرع باشد

مدرس دانشگاه های گلستان با بیان اینکه مدها الگوهای فرهنگی‌ هستند که توسط بخشی از جامعه، پذیرفته شده و پس از یک دوره‏ زمانی کوتاه فراموش می‌شوند، گفت: مدگرایی باید در چارچوب موازین عقل و شرع باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، ام البنین قاسم دخت، مدرس دانشگاه های گلستان، در کارگاه آموزشی کاربرد رنگ و مد لباس در حاشیه اولین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس گلستان در تالار فخرالدین اسعد گرگانی گفت: مدگرایی بایستی در چارچوب موازین عقل و شرع باشد.


وی افزود: مدها الگوهای فرهنگی‌ هستند که توسط بخشی از جامعه، پذیرفته شده و دارای یک دوره‏ زمانی نسبتاً کوتاه‌اند و سپس فراموش می‌شوند.


مدرس دانشکده مائده گرگان خاطرنشان کرد: مد گرایی یعنی اینکه فرد، سبک لباس پوشیدن و طرز زندگی و رفتار خود را طبق آخرین الگوها تنظیم کند و به محض آن که الگوی جدیدی در جامعه رواج یافت، از آن یکی پیروی نماید.


قاسم دخت تصریح کرد: رایج شدن شیوه‌ای از زینت در ابعاد مختلف زندگی مانند طرز لباس پوشیدن، طرز آرایش، طرز چیدمان دکور خانه و غیره را مدگرایی می گویند.


به گفته وی، تنوع طلبی و نوگرایی، رقابت و چشم و همچشمی با دیگران، همانند سازی و التزام ناشی از دوستی در مدگرایی تاثیر دارند.


قاسم دخت اضافه کرد: جلب توجه دیگران، نقش تولید کنندگان در اشاعه‏ مد، رسانه ها و ترویج مد برخی دیگر از عدامل تاثیرگذار در گرایش مردم به مد هستند.


وی، کاربرد رنگ در پوشاک را نوعی مد در جامعه تلقی کرد و اظهار داشت: در بیشتر مواقع مردم جامعه بدون آگاهی از مفهوم و هماهنگی آن از نظر روان شناختی و اصول و کاربرد آن در سطح جامعه و صرفا فقط بخاطر مد بودن، از آن تبعیت می کنند.
 

قاسم دخت خاطرنشان کرد: ارزش زیبا شناختی در رنگ لباس هنگامی قابل درک است که خود را به عنوان یک وسیله مستقل برای ایجاد حس آرامش و ارتباط متقابل در بر خورد و رفتار بیننده نشان دهد.


به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، نخستین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس گلستان (28 بهمن) سال جاری با حضور عفت شریعتی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور بانوان، در تالار فخرالدین اسعد گرگانی افتتاح شد و (5 اسفند) سال جاری با حضور حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر پایان می یابد.
 

گفتنی است، در حاشیه این رویداد مهم هنری گلستان نشست ها و کارگاه های آموزشی، علمی و فرهنگی برگزار می شود که تاکنون دو کارگاه آموزشی ارزش های فرهنگی و دینی لباس، نحوه استفاده از لباس های بومی سنتی در طراحی مد روز و مسابقه نقاشی با موضوع زن ایرانی پوشش ایرانی برگزار شدند.


پایان پیام/
 

کد خبر 229835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha