به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو عصر روزگذشته(30بهمن) در نشست خبری با محوریت واکاوی چالشهای صنعت برق در مشهد اظهارداشت: راندمان کم و تلفات زیاد سبب مصرف سوخت بیشتر میشود و در حال حاضر باید به دنبال تکرقمی کردن تلفات بود و در مورد صرفهجویی بحث سوخت با توجه به قیمتهای جهانی باید تصمیمات جدی گرفته شود.
وی افزود: امروز شاهدیم که یک و نیم میلیارد از مردم جهان از نعمت برق برخوردار نیستند و این در حالی است که بیش از 99 درصد از مردم روستایی و 100 درصد شهری در ایران از نعمت برق برخوردار هستند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به این مطلب که مهمترین ضابط بین عرضهکننده و توزیعکننده سازمان بورس است، گفت: آخرین مراحل بورس برق درسازمان بورس کشور طی شده و به زودی شاهد عملیات و دادوستد برق در بورس انرژی کشور هستیم.
بهزاد با بیان اینکه ایران از حیث راندمان نیروگاه برق بالاترین رتبه را در منطقه داشته و حتی یک و نیم درصد بالاتر از متوسط جهانی است ، تصریح کرد: ایران چهاردهمین کشور در تولید برق در جهان است و از نظر طول شبکه برق نیز در رتبه نخست کشورهای منطقه قرار دارد.
بنا بر گزارش شبستان در ادامه علیرضا خجسته، رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی انتقال نیرو و مخابرات شرق گفت: در حال حاضر شاهدیم که بخش تولید و توزیع صنعت برق در راستای اصل 44 در حال واگذاری است بنابراین باید چالشهای صنعت برق را بررسی و واکاوی کرد.
وی با بیان اینکه برای نخستینبار در برنامه پنجم پس از پیروزی انقلاب اسلامی این اجازه به بخش خصوصی داده شد تا صادرات برق را انجام دهد ، افزود: افزایش راندمان نیروگاهی و کاهش تلفات سبب بهینهسازی میشود و با توجه به اینکه بیش از 80 درصد قیمت صادرات برق ناشی از قیمت سوخت است .
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی انتقال نیرو و مخابرات شرق، تقویت زیرساختهای انرژی را امری مهم در انرژی کشور دانست وتصریح کرد: سرمایهگذاری با توجیه اقتصادی، تقویت زیرساختهای انرژی و صرفهجویی در
مصرف از عوامل مهم رساندن انرژی به جایگاه واقعی آن است.
وی ادامه داد: باید در راستای توسعه تولیدات پراکنده و انرژیهای نو در سال 91تأمین برق برای صنایع با رویکرد جدید، ترانزیت برق و قوانین و کاربردهای آن پرداخته شود.
خجسته تصریح کرد: تاکنون 10ها قطعنامه از برخی کشورهای غربی بر ضد جمهوری اسلامی ایران صادر شده تا به اقتصاد کشور ضربه وارد شود اما در این راستا اصلاح قانون زیادی انجام نشده است.
وی ادامه داد: راهحل مقابله با تحریمها واکاوی مسائل حوزه صنعت است و تدوین دستورالعملها و آییننامهها در این راستا الزامی است.
پایان پیام/
نظر شما