مراجعه 90 هزار زوج به مراکز مشاوره/ موازی کاری با وزارت بهداشت نداریم

معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی از مراجعه 90 هزار زوج به مراکز مشاوره بهزیستی طی سال گذشته خبر داد و گفت: تعداد مراجعان امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مینو رفیعی، معاون پیشگیری درمان سازمان بهزیستی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه 50 درصد ناشنوایی‌ها، نابینایی ها و عقب افتاذگی ها ژنتیکی و قابل پیشگیری است، گفت: سازمان بهزیستی بیش از 180 مرکز مشاوره ژنتیک در سطح کشور دارد که سال گذشته 90 هزار زوج برای دریافت خدمات مشاوره‌ای ژنتیک به آن مراجعه کرد‌ه‌اند.

 

وی افزود: 70 درصد مراجعان به دلیل ازدواج فامیلی و 30 درصد دیگر به دلیل بروز بعضی از مشکلات مثل سقط‌های مکرر و داشتن فرزند معلول مراجعه داشته‌اند.

 

وی با اشاره به اینکه این میزان مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره‌ای پنج درصد کل زوجین کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: در بسیاری از موارد نیازی به انجام مشاوره ژنتیکی نیست و در صورتی که یکی از زوجین مشکل ژنتیکی داشته و یا در فامیل آنها مشکل ژنتیکی وجود دارد و یا اینکه افراد دچار بیماری‌های خونی شوند باید برای مشاوره ژنتیک مراجعه کنند.

 

رفیعی همچنین یکی دیگر از مواردی که نیاز 100 درصد به مشاوره ژنتیک دارد را ازدواج فامیلی و امکان بروز ژن‌های معیوب دانست.

 

وی خاطرنشان کرد: لایحه اجباری‌شدن مشاوره ژنتیک در ابتدا فقط برای ازدواج‌های فامیلی مطرح شد اما وزارت رفاه آن را برای تمامی ازدواج‌ها پیشنهاد داد که پس از ارجاع آن به هیئت دولت در حال حاضر در کمیسیون فرعی که نمایندگان بهزیستی، وزارت بهداشت و وزارت رفاه عضو آن هستند در حال کارشناسی است که بعد از ارایه آن به هیئت دولت و تصویب نهایی اجرایی می‌شود.

 

وی در خصوص مشاوره ژنتیک وزارت بهداشت و احتمال موازی‌کاری بین بهزیستی و وزارت بهداشت نیز عنوان کرد: وزارت بهداشت سال‌هاست که مشاوره خود را در مورد بیماری تالاسمی ارایه می‌کند در حالی که مشاوره ژنتیک بهزیستی مربوط به تالاسمی نبوده و در مورد کلیه معلولیت‌هاست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 229782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha