خبرگزاری شبستان: میگویند باید منارههای مساجد از همه ساختمانها بالاتر باشد و سایه مسجد بر سر نمایشخانه باشد... و حالا چندان هم بیراه نیست که بگوییم بسیاری از جوانان و نوجوانان هنرمند تهرانی، زیر سایه کانون تخصصی «آل یاسین» همجوار با مسجدی در شرق تهران به افتخارات بسیاری در زمینه سینما و تئاتر دست یافته اند و انتخاب این کانون نیز به عنوان کانون برتر تهران به همت و تلاش سهراب مقصودی به عنوان مدیریت این مجموعه، چندان اتفاق ساده ای نبود که بتوان بی توجه از کنار آن عبور کرد.
آقای مقصودی را در کتابخانه کانون که بیشتر به کتب تخصصی فیلم و سینما اختصاص دارد ملاقات می کنیم. زمانی که درباره فعالیت های این کانون از او پرس و جو می کنیم با طمانینه می گوید: تا پیش از اختصاص یافتن این کانون به تئاتر و سینما، منطقه شرق تهران در زمینه های نمایشی به صورت تخصصی و جدی فعال نبود و همین امر ما را بر آن داشت که اقدام به تبدیل کانون عمومی آل یاسین به کانون تخصصی نمایش، سینما و تئاتر کنیم.
حمایت از بازیگران نوجوان و جوانی که تحت حمایت چندانی از سوی صدا و سیما نیستند نخستین دلیلی است که مقصودی در توضیح چرایی راه اندازی این کانون بر زبان می راند. این که این کانون کوچک می تواند هم از نگاه زندگی شخصی و هم از دیدگاه افزایش کیفیت کاری کمک بسیاری به مخاطبینش ارائه دهد از مسائل قابل توجهی است که نتیجه اش را می توان به وضوح در دستاورد کاری اعضای فعال کانون مشاهده کرد. ساخت و تهیه بیش از 15 فیلم کوتاه و مستند رده سنی دبیرستان و دانشگاه و انتخاب اکبر علی اصغری، یکی از اعضای شورای واحد سینمایی فجر کانون فرهنگی هنری آل یاسین به عنوان برترین نمایش نامه نویس و بهترین کارگردان دانش آموزی در سطح استان تهران را می توان نمونه های قابل ستایشی از این افتخارات برشمرد.
برگزاری کلاس های آموزش بازیگری در دانشگاه تهران
برگزاری یک دوره کلاس بازیگری شامل کارگردانی، بازیگری، فیلم نامه نویسی و ... که با همکاری کانون سینمایی دانشگاه تهران انجام می گیرد یکی از فعالیت های موثر این کانون است که به گفته مقصودی از اول اسفند ماه سال جاری شروع می شود و ثبت نام آن برای تمامی علاقه مندان به این رشته آزاد است. وی درباره نحوه برگزاری این کلاس ها می گوید: این دوره به صورت آموزش تجربی توسط بازیگران مطرح عضو در واحد سینمایی فجر کانون فرهنگی هنری آل یاسین برگزار می گردد و در آن آموزش های اولیه بازیگری توسط اعضای آن ارائه و در جلسات پایانی توسط اساتید دیگر مطالب جمع بندی و تکمیل می شود.
کسب مقام نخست در مسابقات اختر فیزیک، معرفی 40 بازیگر به تیم های مختلف فوتسال و فوتبال در سطح تهران و انجام کارهای گروهی رباتیک از فعالیت های عمومی این کانون در کنار اقدامات تخصصی آن امحسوب می شود که پس از تحقیقات زیاد و با توجه به نیاز سنجی منطقه شرق تهران صورت گرفته است. به گفته مدیر این کانون، بسیاری از این افتخارات در پی ارتباط مستمر کانون با مدارس منطقه به دست آمده است. وی در این خصوص می گوید: در حال حاضر هماهنگی هایی با آموزش و پرورش رودهن انجام گرفته است و دانش آموزان علاقمند بازیگری و نجوم به کانون معرفی شده اند؛ همچنین کلاس هایی با مباحث قرآن و تفسیر و مسائل و مشکلات اجتماعی روز نیز با همکاری کانون آل یاسین برای این گروه ها برگزار می شود.
حضور بیش از هزار عضو فعال در کانون آل یاسین و همکاری 40 نفر از بازیگران رسمی صدا و سیما و بیش از 70 نفر علاقمند ساکن در منطقه اطلاعاتی است که مقصودی پس از فعالیت 6 ساله خود در کانون در اختیار ما می گذارد. او می گوید: در مباحث سینمایی، اولین گزینه مشکل ساز، بحث هزینه های مالی است و این در حالیست که امسال بودجه ای به کانون آل یاسین برای رفع این موانع اختصاص داده نشده و تمامی هزینه ها به کمک بچه ها و خانواده هایشان تامین شده است.
مدیر کانون آل یاسین می گوید: نمی توان در این میان از تلاش های حجت الاسلام محمد رضا تارینگو به عنوان ناظر کانون و حجت الاسلام علی رضا رفیعی به عنوان مشاور یاد نکرد که با همت بی سابقه ای سعی در پیشبرد اهداف این کانون داشته اند.
حمایت از اعضای کانون نمایشی آل یاسین توسط مسئولین و افراد توانمند مسئله ای است که مقصودی در پایان به آن سفارش می کند و می گوید: چقدر خوب بود اگر افراد هنردوست با حمایت های مالی خود از ساخت فیلم ها و مستندات کانون ها و در مجموع فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد، قدم های موثری در راه پیشرفت نسل های سومی برمی داشتند که آینده این کشور را تشکیل می دهند.
پایان پیام/
نظر شما