به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره بزرگ فرهنگی هنری حضرت عبدالعظیم (ع) همزمان با ایام ولادت این محدث والا مقام با حضور آیتالله محمد مهدی ریشهری؛ تولیت آستان حضرت عبدالعظیم، معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل ارشاد استان تهران و جمعی از هنرمندان و چهرههای فرهنگی برگزار شد.
در این مراسم، آیتالله محمدی ریشهری، نماینده ولی فقیه و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، با بیان اینکه تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی هر چه بهتر حضرت عبدالعظیم (ع) صورت نگرفته است، عنوان کرد: اماکن متبرکه یکی از بیوت ذکر بوده و طبق آیات قرآن کریم خداوند دستور داده است که این گونه اماکن بایستی گرامی داشته شوند.
نماینده ولی فقیه و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) با تأکید بر اینکه بیان حکمتهای برگرفته از اهل بیت (ع) در قالب هنر بسیاری از مشکلات اجتماعی و اخلاقی جامعه را برطرف خواهد کرد، ادامه داد: امروزه به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا بهترین زمان برای ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) است.
وی با تأکید بر اینکه اینگونه اقدامات فرهنگی باید سرآغازی برای آشنایی هر چه بیشتر مردم با مراتب علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) باشد، افزود: بایستی با تلاش مدون فعالیتهای بیشتری برای آشنایی مردم به ویژه نسل جوان با پیامهای این شخصیت بزرگوار و آستان با کرامت ایشان صورت بگیرد.
آیتالله ریشهری، وجود عزت نفس و خدمت به محرومان را به عنوان یکی از دلایل اختصاص لقب سیدالکریم برای این شخصیت بزرگوار برشمرد و افزود: ولی با این وجود شایسته نیست در کنار آستان پربرکت ایشان افرادی با محرومیت زندگی خود را بگذرانند، متأسفانه در چندکیلومتری این آستان افرادی زندگی میکنند که به شدت در محرومیت قرار دارند و با وجود اقداماتی که از سوی آستان حضرت عبدالعظیم (ع) برای محرومیتزدایی از حاشیهنشینهای این منطقه صورت گرفته ولی باز هم در مقایسه با نیاز افراد بسیار اندک است.
نماینده ولی فقیه و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) افزود: نوع زندگی این محد ث والامقام تا لحظات پایانی عمر حکایت از زندگی جهادگونه آن عالم بزرگوار دارد.
آیتالله محمدی ریشهری یادآور شد: سابق بر این برای آشنایی هر چه بهتر مردم با این شخصیت بزرگوار 100 حکمت از سخنانی که ایشان راوی آن بوده تحت عنوان حکمتنامه آمده و منتشر شده است که به واقع یکی از اقداماتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جشنوارههای سال آینده بایستی در نظر داشته باشد بیان این حکمتها در قالب هنر است.
نماینده ولی فقیه با تأکید بر اینکه بیان این حکمتها در قالب هنر بسیاری از مشکلات اجتماعی و اخلاقی جامعه را برطرف خواهد کرد، ادامه داد: امروزه به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا بهترین زمان برای ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) است.
سید احسان قاضیزاده هاشمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نیز از دیگر سخنرانان این همایش ضمن خیر مقدم به حاضران در این مراسم به بیان ابعاد مختلف این جشنواره پرداخت.
قاضیزاده گفت: حضرت عبدالعظیم شهرستان ری را به یک قطب مذهبی معنوی و شیعی در ایران تبدیل کرده است.
وی یادآور شد: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) یک چهره نامدار استکه محضر چهار امام را درک کرده است.
قاضیزاده هاشمی در خصوص اهداف این جشنواره نیز اظهار کرد: این برنامه با ساختار فرهنگی و با هدفگذاری مذهبی، معنوی و تاریخی برای اولینبار است که در خصوص حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار میشود، البته در سالهای قبل چنین جشنوارهای با محوریت امام رضا (ع) تدارک دیده شده بود که امسال شاهد برگزاری یازدهمین دوره آن بودهایم و خوشبختانه توانسته است در کشور و برخی از کشورهای خارجی جایگاه خود را ایجاد کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در خصوص بخش کودک و نوجوان این جشنواره نیز اعلام کرد: در 50 دبیرستان استان تهران با همکاری آموزش و پرورش مسابقات روزنامهدیواری با محوریت آستان حضرت عبدالعظیم (ع) از روز 22 تا 27 بهمن ماه برگزار میشود، همچنین 50 مبلغ و روحانی طی این مدت با حضور در مدارس استان تهران به تبیین شخصیت حضرت عبدالعظیم (ع) میپردازند.
قاضیزاده گفت: در مراسم اختتامیه این جشنواره علاوه بر تقدیر از برگزیدگان جشنواره، از خادمان فرهنگی هنری ری و نیز از داود میرباقری (کارگردان سریال مسافر ری) تجلیل میشود.
لازم به ذکر است بنا به پیشنهاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران اثر فاخر نقاشی پرده خانی که توسط منصور وفایی از اساتید بنام عرصه هنر به عرصه تصویر رسیده است و در این مراسم از آن رونمایی شد به موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) اهدا خواهد شد.
در ابتدای این مراسم نیز حسن اسکندری دبیر اجرایی جشنواره هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی بیشتر سید الکریم به مردم و گسترش معنویت و ارادت به ولی فقیه زمان دانست.
وی افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ری قبله تهران است، این جشنواره برای نخستین بار در کشور برگزار میشود.
دبیر اجرایی جشنواره حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تصریح کرد: به همت مسوولان و متولیان برگزاری این جشنواره در آینده نیز به صورت گستردهتر و جامع تری ادامه دارد.
مدیرعامل موسسه فرهنگی، هنری منتظران منجی (عج): حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) یک شخصیت معنوی، سیاسی و جهادی است که میبایست بعنوان یک الگو معرفی شود.
وی افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ری قبله تهران است، این جشنواره برای نخستین بار در کشور برگزار میشود.
وی در ادامه در خصوص محورهای این جشنواره اظهار داشت: این جشنواره با موضوعات علمی، هنری، فرهنگی، بصیرت دانش آموزی و کودک و نوجوان در رشتههای مختلف و با محوریت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و تاثیر این محدث بزرگوار در تاریخ 150 سال اخیر ایران برگزار میشود.
مراسم اختتامیه این رویداد بزرگ فرهنگی هنری سه شنبه اول اسفند ماه در تالار شیخ صدوق واقع درضلع جنوبی آستان حضرت عبدالعظیم (ع) از ساعت 15 الی 17برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما