به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 بهمن سؤال موسیالرضا ثروتی، نماینده بجنورد و جبار کوچکینژاد نماینده رشت از حاجیبابایی وزیر آموزش و پرورش مطرح شد.
این سؤال در رابطه با استخدام پنج هزار نیروی آموزشی قرآن و 15 هزار مستخدم و اینکه استخدام آنها طبق چه مجوزی و بر اساس کدام قانون انجام شده است، بود.
حاجیبابایی در بخش نخست سخنان خود گفت: از سال 89 حرکتی در آموزش و پرورش تحت عنوان برنامههای قرآنی آموزش و پرورش شکل گرفت که طی آن 10 هزار مدرسه قرآنی در آموزش و پرورش ایجاد شد و اولین اعتراضی که به راهاندازی این مدارس شد، این بود که چرا 10 هزار مدرسه قرآنی از نیروهای متخصص برای تدریس دروس قرآنی برخوردار نیستند و این حرف نیز تا حدودی وارد بود که ما باید آن را مدنظر قرار میدادیم.
حاجیبابایی ادامه داد: به همین دلیل در هیئت دولت و بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب کردیم که پنج هزار مربی قرآنی به صورت کارمعین به استخدام آموزش و پرورش درآیند و این مصوبه در 22/8/90 در دولت مصوب شد و قرار شد به ازای هر دو هزار دانشآموز یک مربی قرآنی به کار گرفته شود.
حاجیبابایی اظهار کرد: این مربیان باید علاوه بر مدرک تحصیلی و شرکت در آزمون حائز رتبههای ملی و بینالمللی در رشتههای قرائت و یا حفظ و یا سایر رشتههای مرتبط با قرآن باشند.
وی گفت: از سال گذشته ما این کار را دنبال کردیم و از سال 91 در تمامی استانها اعلام عمومی کردیم که هر استان قرار شد برگزیدگان استانی قرآنی خود را برای حضور در این آزمون دعوت کند که اگر نمره قابل قبولی را دریافت کند با توجه به رتبه آنها در مسابقات قرآن به کار گرفته میشدند.
وی تاکید کرد: یک سال از این قضیه گذشته است و در برخی از استانها هنوز این سهمیه کامل نشده است زیرا افرادی که امتحان دادهاند نمره لازم را کسب نکردهاند و به همین دلیل استانها نیز از بکارگیری آنها معذور هستند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در مورد استخدام 15 هزار خدمتگزار مدارس نیز گفت: در حال حاضر چند 10 هزار مدرسه ساخته شده است و ما در بسیاری از این مدارس خدمتگزار نداریم و قرار شده است از افراد محلی و افرادی که از نظر شخصی و رفتاری شرایطی را دارند و مدارک تحصیلی پایینی دارند برای خدمتگزاری در این مدارس انتخاب شوند که هنوز 50 درصد از این افراد به کار گرفته نشدهاند زیرا سختگیریهایی در این زمینه وجود دارد.
وی ادامه داد: کارها صددرصد بر اساس قوانین و مقررات بوده است و هرگونه مصوبه دولت به تأیید هیئت تصویب قوانین مجلس شورای اسلامی رسیده است.
همچنین، موسیالرضا ثروتی، نماینده بجنورد در ادامه این جلسه و در طرح سؤال خود گفت: برخی میگویند چرا استیضاح را به سؤال تبدیل کردید، باید بگویم موضوع سؤال با استیضاح فرق دارد و بحث استیضاح نیز دست آقای مددی بوده است و وی میگوید در خانه آن را جا گذاشته است.
وی ادامه داد: بکارگیری نیروهای انسانی در ادارات باید طبق ماده 44 قانون مدیریت خدمات کشوری آگهی عمومی شود و در این زمینه امتحان برگزار شود، اینکه چرا بخشنامه مستقیم برای مربیان قرآن، وزارت آموزش و پرورش صادر نکرده است، ابهام دارد.
وی بیان کرد: این 20 هزار نیرو طبق کدام بند قانونی در وزارت آموزش و پرورش به کار گرفته شدهاند، این در حالی است که در ماده 52 قانون مدیریت خدمات کشوری بکارگیری افراد در دستگاههای اجرایی به غیر از حالات مندرج در ماده 45 را ممنوع کرده است، طبق کدام بند این استخدامها صورت گرفته است؟
ثروتی با اشاره به سخنان حاجیبابایی که گفت این استخدامها به صورت پارهوقت بوده است، یادآور شد: من از نمایندهها میخواهیم در این زمینه با مدیران مدارس تماس بگیرند که آیا این معلمان و مستخدمان به صورت پارهوقت استخدام شدهاند یا به صورت ساعتی هستند؟
وی با بیان اینکه طبق قانون خدمات کشوری بکارگیری هرگونه معلم حقالتدریسی ممنوع است، گفت: در دوران آقای علیاحمدی 20 هزار معلم در وزارت آموزش و پرورش بکار گرفته شد و وقتی آقای حاجیبابایی وزیر شدند این 20 هزار معلم را بیرون کردند، ما در حال حاضر میپرسیم که آقای حاجیبابایی طبق کدام قانون مربیان کار معین گرفتهاند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: در بکارگیری این افراد فردی که فوقلیسانس علوم قرآنی از دانشگاه تهران داشته است قبول نشده است، چگونه است که فردی با لیسانس کشاورزی یا فیزیک و یا شیمی قبول شده است و قرآن تدریس میکند، البته امکان دارد که آقای حاجیبابایی بگویند وی حافظ و قاری قرآن نبوده است که در این زمینه نیز باید تاکید کنیم حافظ و قاری شرط کافی است ولی شرط لازم نیست.
وی تاکید کرد: اولین اعتراضکننده به این کار وزارت آموزش و پرورش طلبههای حوزههای علمیه از قم و استانها هستند و اعتراضشان نیز این است که آنها این همه درس قرآنی خواندهاند ولی این موضوع و بکارگیری این افراد آگهی عمومی نشده است که آنها با این آگهی عمومی از نحوه بکارگیری معلمان قرآنی در مدارس آگاهی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه بکارگیری معلمان قرآنی و مستخدمین بین مسئولان وزارت آموزش و پرورش تقسیم شده است، گفت: شما در مورد استخدام 35 هزار معلم نیز قول دادید که درصدی را به معلولان اختصاص دهید و به یک محقق در مجلس این قول را دادید که در این زمینه اقدامی کنید ولی تاکنون در این زمینه اقدامی نکردهاید.
ثروتی تأکید کرد: مراحل قانونی برای استخدام این افراد طی نشده است و این نیروهایی که به کار گرفته شدهاند با رابطه ادارات استخدام شدهاند.
حاجیبابایی در بخش دوم سخنان خود گفت: اینکه آقای ثروتی میگویند نامه بکارگیری این افراد محرمانه بوده است، درست نیست زیرا تمام استانها این نامه را دریافت کردند و طی اطلاعیهای این موضوع را به همگان در استانها اطلاع دادند.
وی ادامه داد: در مورد اینکه لیسانس کشاورزی برای تدریس قرآن استخدام شده است، من از این تخلفات باخبر نیستم و خوب است اگر موردی را آقایان سراغ دارند به بنده بگویند.
وی بیان کرد: دوازده و نیم میلیون دانشآموز باید قطعا برای یادگیری قرآن از حافظان قرآن و قاریان برجسته قرآن بهره بگیرند و قطعا کسی که در سطح بینالمللی رتبهای را کسب کرده است صلاحیت این را دارد که معلم قرآن باشد.
وی بیان کرد: اینکه میگویند خدمتگزاران را مدیران از فامیلهای خود انتخاب کردهاند باید بگویم من 22 آذر در مجلس حضور یافتم و سوال از من پرسیده شد، این در حالی است که از یک بهمن این خدمتگزاران به کار گرفته شدهاند، چگونه است که من در 22 آذر که هنوز قانون اجرایی نشده است قول دادهام که تخلفات را پیگیری کنم.
حاجیبابایی گفت: در حال حاضر 20 هزار خدمتگزار هم بگیریم، کم است زیرا در حال حاضر 10 هزار الی 20 هزار مدرسه ما خدمتگزار ندارد و قطعا اگر ما بخواهیم استخدام رسمی داشته باشیم بر اساس قانون عمل میکنیم و قطعا معلمان قرآنی به کار گرفته به صورت کار معین هستند.
در ادامه، موسیالرضا ثروتی بیان کرد: به دلیل راهپیمایی باشکوه مردم در روز 22 بهمن و همچنین اینکه نمایندگان میگویند وزیر قول میدهد که اگر قرار است استخدامی داشته باشد با آگهی عمومی باشد اعلام میکنم از سؤالم قانع شدهام.
محمدرضا باهنر، نایبرییس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را به عهده داشت در این زمینه گفت: قطعا وزیر باید برای هر استخدامی مر قانون را رعایت کند.
پایان پیام/
نظر شما