به گزارش خبرگزاری شبستان، مسلم ناصری ضمن اعلام این خبر، درباره نحوه انتخاب عنوان کتابش گفت: یکی از القاب امام علی(ع)، اسدالله غالب، است که من آن را به فارسی «شیر پیروز خدا» ترجمه کرده و به عنوان نام کتاب استفاده کردهام.
وی درباه این اثر توضیح داد: این کتاب حدود 170 صفحه ای از کودکی امام علی(ع) شروع می شود. 30 درصد کتاب از دوران حضور امام علی(ع) در کنار پیامبر روایت شده است و 70 درصد آن پس از رحلت پیامبر(ص)، دوران خانه نشینی امام(ع) تا زمان شهادت ایشان است؛ بدین ترتیب تاکید داشتم که امام این 25 سال را در مدینه چگونه گذرانده و چه کارهایی انجام داده است.
این داستان نویس با اشاره به چگونگی خانه نشینی 25 ساله امام علی(ع) در مدینه افزود: ویژگی مهم کتاب تاکید بر این 25 سال است، اطلاعات کمی از این سال ها وجود دارد که امام چه کارهایی میکرد و دیگران چه میکردند آیا به قول معروف امام(ع) مظلومانه تنها در خانه نشسته بود؟ تاریخ به ما می گوید که امام خانه نشین نبود بلکه با جدیت در حال انجام فعالیت های گسترده در جامعه بوده است. ایشان جریانی مخالف با جریانی که در جامعه ایجاد شده بود را پی گیری و فرهنگ سازی می کرد.
ناصری ادامه داد: اگر در زمان پیامبر(ص)، امام علی(ع) با شمشیر جهاد می کرد، در زمانی که پیامبر از دنیا رفتند جهاد امام(ع)، جهاد اقتصادی و اجتماعی شد. به گونه ای که ایشان برای تولید مولد برنامه ریزی و فعالیت می کردند؛ در حالی که در زمان پیامبر(ص) بنا بر اقتضائات تولید مصرفی بود. در آن زمان جنگ ها شروع شده بود، غنائم وارد مدینه می شد و مردم مصرف گرا شده بودند، اما امام علی(ع) در این 25 سال شروع کردند به آباد کردن سرزمین های لم یزرع و خشک، هزار چاه آب در دل زمین کندند و نخلستان های بی شماری را آباد کردند که به قول یکی از مولفین نخلستان ها در آن دیار مانند خلیجی موج می زد.
این نویسنده کودک و نوجوان درباره فعالیت های این عرصه گفت: در حیطه داستان نویسی مذهبی حوزه کودک و نوجوان چند سالی است که سفارش نویسی رواج پیدا کرده است. این سفارش نویسی علی رغم آسیب هایی که ممکن است داشته باشد، اما از جهاتی خوب است؛ یکی از نکات مثبت آن این است که نگارش داستان های مذهبی به اهل فن سپرده می شود نه به هر کسی که می تواند داستان بنویسد چون من اعتقاد دارم نوشتن داستان مذهبی از داستان عام سخت تر است، چرا که شما علاوه بر نوشتن داستان باید اطلاعات درست تاریخی را به بهترین وجه به مخاطب منتقل کنید.
وی در این خصوص افزود: به نظر من افرادی که تنها فن نوشتن دارند نباید در حیطه نوشتن داستان های مذهبی وارد شوند؛ مثلا یک دکتر عمومی نباید درباره ی ریزه کاری های چشم نظر دهد؛ او نمی تواند نکات دقیقی را که یک متخصص می گوید بگوید و اگر این تفکیک ها لحاظ نشود بزرگترین آسیب به ادبیات مذهبی وارد می شود.
ناصری اظهار کرد: من حس می کنم «شیر پیروز خدا» یک کار متفاوت است زیرا پایان نامه دانشگاهی من درباره چهره اقتصادی امام علی(ع) بوده و اطلاعات گسترده ای در این جمع آوری کردم؛ اگر این پایان نامه را نمی نوشتم شاید من هم مانند دیگران هیچ اشاره ای به جهاد اقتصادی این 25 سال زندگی امام(ع) نمی کردم.
وی در پایان درباره تلاش های حوزه هنری در راه انتشار آثار کودک و نوجوان گفت: حوزه هنری مدتی است به شدت پویا شده و کارهای خوب مذهبی و غیر مذهبی را چاپ می کند به علاوه گستره توزیع آثارش هم مناسب است؛ در حال حاضر حوزه هنری به جای ارگان های دولتی که باید این کارها را بیشتر انجام دهند، نبض بازار کتاب را به دست گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما