به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (سه شنبه 24 بهمن ماه) با نیرحسین بخاری رئیس مجلس سنای پاکستان دیدار و گفت و گو کرد. رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سفر هیأت پارلمانی پاکستان به تهران بسیار سفر خوب و مسرت بخشی بود گفت: آن سفر فواید زیادی داشت که روابط دو کشور بهبود یافت.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه روابط ایران و پاکستان همانطور که گفتید استثنا است افزود: این موضوع تنها به خاطر همگرایی فرهنگی بین دو کشور است همانطور که در سخنرانی عرض کردم شخصیتی مانند اقبال لاهوری در ایران خیلی شناخته شده است من سال هایی که دانشجو بودم کتاب هایی را از این شاعر خواندم.
وی با بیان اینکه به طور حتم فکر اسلامی موجب پیوند ملت ها می شود یادآور شد: محقق شدن این موضوع تنها به تلاش مسئولین دو کشور بستگی دارد لذا باید تصمیماتی بگیریم که کارهای دو کشور در تمام حوزه ها به ویژه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی روند رو به رشدی داشته باشد از طرف دیگر من از مواضع کشور پاکستان در مجامع بین المللی در رابطه با ایران به ویژه مسائل هسته ای ایران تشکر می کنم همچنین شما خوب می دانید که ماجراجویی های غربی ها در رابطه با ایران بی پایه و دروغین است.
لاریجانی ادامه داد: در مسئله حقوق بشر هم باید از مواضع کشور پاکستان تشکر کرد متأسفانه موضوع حقوق بشر یکی از مسائلی است که آمریکایی ها می خواهند از مجامع بین المللی استفاده کرده و بر ایران فشار بیاورند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متأسفانه هم اکنون برخی از کشورهای منطقه رابطه تنگاتنگی با غربی ها به ویژه آمریکایی دارند یادآور شد: اما می بینیم که در بعضی از این کشورها حتی زنان نمی توانند رانندگی کنند اما هیچ مشکل حقوق بشری برای آنها اتفاق نمی افتد از طرف دیگر در مورد ایران هر روز یک مسئله ای ایجاد می شود اما خوشبختانه می بینیم که در ایران خانم ها از تمام جهات از آقایان جلو افتاده اند از این رو می بینیم که هم اکنون حدود 60 درصد ظرفیت دانشگاه ها به خانم ها تعلق دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون بعد از انقلاب خانم ها در برخی از تکنولوژی های پیشرفته فعال هستند تصریح کرد: به طور مثال در زمینه سلول های بنیادین دانشمندان خوبی در میان خانم ها وجود دارد که پیشرفت خانم ها به طور مرهون وقوع انقلاب اسلامی ایران است.
لاریجانی با تأکید بر اینکه در زمینه همکاری های اقتصادی میان ایران و پاکستان قدم های خوبی برداشته شده است افزود: هم اکنون در مورد خط گاز باید بگویم که این پروژه در ایران در حال تمام شدن است از طرفی دیگر در سایر موارد سطح روابط تجاری بین این دو کشور خیلی بالا است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه هم اکنون سطح معاملات اقتصادی بین ایران و پاکستان حدود 700 میلیون دلار است افزود: این میزان در حالی است که ظرفیت های بسیار بیشتری برای معاملات اقتصادی وجود دارد.
وی با بیان اینکه متأسفانه در زمان 10 ساله حضور آمریکا و غرب در افغانستان زمینه آبادانی برای مردم فراهم نشده است گفت: متأسفانه مشکلات فقر و مواد مخدر هنوز در آنجا احساس می شود ا ز این رو باید تلاش کرد که افغانستان در مسیر اعتدال و آرامش قدم بردارد البته همکاری ایران و پاکستان در این زمینه خیلی مهم است.
لاریجانی با تأکید بر اینکه یک افغانستان با ثبات هم برای آن کشور و هم برای منطقه مهم است گفت: متأسفانه هنوز وضعیت ترک ناتو از افغانستان مشخص نیست فقط هم اکنون احساس می شود که ناتو می خواهد برود ولی شرایط مشخص نیست اما ما موافقیم که هر چه زودتر باید ناتو افغانستان را ترک کند.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه هم اکنون مسئله سوریه بسیار پیچیده شده است افزود: متأسفانه سوریه چوب حمایت خود را از مقاومت می خورد از این رو شاهد هستیم برخی کشورهایی که در منطقه موضوع دموکراسی را رعایت نمی کنند جرأت ندارند در رابطه با رژیم صهیونیستی اظهار نظر کنند ولی می بینیم که سوریه در این رابطه ایستادگی کرده است.
وی ادامه داد: به طور حتم مقاومت سوریه در مقابل رژیم صهیونیستی یک ارزش است بله ما هم اعتقاد داریم که باید اصلاحات دموکراتیکی در مسائل سیاسی داخلی سوریه انجام شود اما برداشت ما در این رابطه این است که موضوع در مناقشات سوریه چیز دیگری است از طرفی دیگر دموکراسی باید از درون کشور ایجاد شود نه اینکه از خارج با تحمیل و سرنیزه اقدامی صورت گیرد.
لاریجانی با بیان اینکه هدف اصلی مناقشات سوریه تضعیف این کشور در مقابل اسرائیل است یادآور شد: از طرفی دیگر در این کشور جریان های تندرو را به وجود آوردند که این جریان ها مشکلات زیادی را برای منطقه به وجود آوردند از طرفی دیگر در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه مشخص شد که این رژیم از مناقشات سوریه سوء استفاده می کند لذا باید در این زمینه کمک کرد تا اصلاحات سیاسی در سوریه انجام شود.
در این دیدار نیر حسین بخاری با بیان اینکه میزبانی تک تک اعضای هیأت ایرانی برای ما افتخار بزرگی است گفت: ایران یک کشور برادر و همسایه برای ما بوده و ما برای ایران بسیار ارزش قائل هستیم.
رئیس مجلس سنای پاکستان با یادآوری سفر خود به ایران در ماه اوت افزود: من در آن سفر خاطرات خوشی داشتم و بسیار از حسن نیت شما تشکر می کنم.
بخاری با تأکید بر اینکه فکر می کنم روابط فیمابین ایران و پاکستان فراتر از کلمات است یادآور شد: به طور حتم رهبران ایران و پاکستان با هم همکاری خوبی را برای ارتقاء روابط داشته اند.
وی با تأکید بر اینکه تعامل ایران و پاکستان برای منطقه مناسب و خوب است افزود: به طور حتم مجمع مجالس کشورهای عضو اکو می تواند استارت جدیدی برای ارتباط بین مردم منطقه باشد.
رئیس مجلس سنای پاکستان با بیان اینکه ما از برخی طرح های عمرانی میان ایران و پاکستان حمایت می کنیم یادآور شد: چون ما از نظر انرژی در کمبود هستیم طرح انتقال گاز برایمان بسیار با اهمیت است و به طور حتم این طرح ها برای دو کشور مفید فایده است.
وی با بیان اینکه سیاست پاکستان در رابطه با افغانستان همیشه ثبات این کشور و منطقه بوده است افزود: به طور حتم بی ثباتی در این کشور منجر به بی ثباتی در پاکستان می شود اما خوشبختانه ایران عملکرد خوبی در حل این مشکلات داشته است.
رئیس مجلس سنای پاکستان با یادآوری کاهش حجم تبادلات بین دو کشور گفت: ما خواستار افزایش سطح صادرات گندم بین دو کشور هستیم که خوشبختانه این موضوع در حال حل شدن است.
پایان پیام/
نظر شما