به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد حسن طریقت منفرد، سرپرست وزارت بهداشت و درمان پیش از ظهر امروز (24 بهمن) در کارگروه سلامت استان قزوین که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: کاهش، کسری و کمبود منابع بهداشت و درمان موضوعی جهان شمول است، در کشور ما سرانه بهداشت و درمان 300 تا 400 دلار است و در کشورهایی این سرانه 10 هزار دلار است ولی این کشورها نیز به اندازه نیازهای این بخش منابع کافی ندارند.
وی ادامه داد: دغدغه دنیا امروز در بحث بهداشت و درمان، نحوه هزینه کرد منابع محدود برای خواسته های نامحدود است و از این رو جهان مدت ها است به علت پیشرفت جهشی علم و تکنولوژی و گران شدن هزینه بهداشت و درمان، با این دغدغه مواجه است.
* طب عمومی در کشور جایگاهی ندارد
سرپرست وزارت بهداشت و درمان اضافه کرد: حرفه پزشکی یک حرفه شبهه اجتهادی است به این معنا که پزشک بر بالین بیمار اجتهاد می کند، دنیا معتقد است که هدایت و کنترل پزشک و پزشکی با بخشنامه و دستورالعمل مقدور نیست و به این نتیجه رسیده است که پزشک را توسط خود پزشک کنترل کند.
وی با اشاره به اهمیت طب عمومی افزود: پزشک عمومی که پزشک خانواده نامیده می شود، وظیفه ای فراتر از طبابت در سطح اول دارد؛ محور و ساقه طبابت، طب عمومی است و متخصصان و فوق تخصص ها شاخ و برگ این درخت هستند و متأسفانه ما با روش تخصص و فوق تخصص گرایی در کشور، جایگاه و محوریت طب عمومی و ساقه این درخت را از بین بردیم.
طریقت اعلام کرد: کشوری که طب عمومی ندارد، طب ندارد و مدعی هستم که چون جایگاه طب عمومی را از بین برده ایم و این امر مورد اقبال مردم نیست و مردم اهمیت طب عمومی را نمی دانند و از طرفی نیز طبیب های عمومی خود را باور ندارند، جایگاه علمی، اقتصادی و اجتماعی طبیب عمومی و طب عمومی در کشور از بین رفته و باید تمام تلاش خود را برای جبران این نارسایی گذاریم.
* در طرح پزشک خانواده بیمار ولی نعمت است
وی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده توضیح داد: پزشک خانواده به معنای ولی نعمت شدن بیمار، صیانت واقعی از سلامت و امانت مردم، به وجود آمدن ضامن حُسن اجرای سیاست های هر جامعه در بخش بهداشت و درمان و به وجود آمدن یک ناظر علمی و عملی در مقوله سلامت است.
سرپرست وزارت بهداشت و درمان یادآور شد: در طرح پزشک خانواده بیمار ولی نعمت است زیرا معیشت پزشک را در این طرح، بیمار تعیین می کند و بیمار خود پزشک مورد نظرش را انتخاب می کند و در صورت عدم رضایت می تواند پزشک خود را تغییر دهد.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح فرقی نمی کند که بیمار غنی یا فقیر است زیرا کارت معتبر بیمه دارد که هر سه ما یکبار می تواند نزد پزشک مورد وثوق خود ببرد و ضامن تأمین معیشت پزشک نیز این کارت بیمه است.
طریقت گفت: بیمار به صورت مستمر توسط نظام بیمه ای مطلع می شود که حقوقش چیست و این حقوق را از پزشک خود مطالبه می کند و پزشک نیز خود را موظف می داند، رضایت بیمار را به دست آورد زیرا در غیر این صورت بیمار دیگر کارت خود را نزد این پزشک نمی آورد.
وی ادامه داد: پزشک در عین حال که می کوشد رضایت بیمار را جلب کند، اعتبار سرانه درمان بیمار را در اختیار دارد و سرانه نیز طوری تعیین می شود که بسته خدمات مورد نظر در آن به صورت شفاف دیده شده است و پزشک مراقب است که هزینه اضافه ای ایجاد نشود و خود پزشک نیز توسط تأمین کننده منابع در دنیا که بیمه ها هستند، تحت کنترل است که ضوابط حاکمیت را به بهترین وجه اجرا کند.
* درآمد پزشک خانواده افزایش می یابد
سرپرست وزارت بهداشت و درمان افزود: در استان قزوین قرار است طرح پزشک خانواده اجرا شود و دو اتفاق قرار است در این طرح برای پزشک خانواده صورت گیرد نخست اینکه درآمد پزشک خانواده افزایش می یابد و از طرفی نیز پزشک عمومی هویت می یابد و در عمل نیز رئیس متخصصان می شود.
وی اعلام کرد: طرح پزشک خانواده یک مجموعه و زنجیره است و پزشک باید همراه بیمار در سطح دو و سه حرکت کند و مشکل جدی تر ما از پزشک عمومی و اداره و هدایت سطح اول، سطح دو و سه است زیرا متخصصان در کشور در جایگاه خود قرار ندارند و در سیستم دولتی به پزشکی که در بیمارستان به عنوان متخصص کار می کند، بها نداده ایم و همین امر موجب شده تا به سمت بخش خصوصی روند.
طریقت تأکید کرد: مردم حمایت بسیاری از ما دارند و ما نیز باید قدرشناس باشیم و وظیفه خود را نسبت به مردم انجام دهیم و چون قرار است به تبعیت از ولایت، استقلال خود را حفظ کنیم باید توجه داشته باشیم که استکبار به راحتی ما را رها نمی کند.
* در سال 91، 50 هزار میلیارد تومان در درمان هزینه می شود
وی با اشاره به هزینه درمان اظهار کرد: پیش بینی می شود در سال 91، 50 هزار میلیارد تومان در درمان هزینه شود و 30 هزار میلیارد تومان آن را مردم بپردازند.
سرپرست وزارت بهداشت و درمان عنوان کرد: دنیا می گوید تنها جایی که نباید سرنوشت مردم را به بازار سپرد بخش بهداشت و درمان است زیرا بیمار تسلیم پزشک است و نمی تواند دستور آن را به تأخیر انداخته و رد کند و بیشترین آسیب اجتماعی را مردم در فقر دسترسی به بهداشت و درمان خواهند داشت از این رو وظیفه جهادی و وظیفه اسلامی ما در بخش سلامت مهمتر از دیگر بخش ها است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر وظایف ما در این حوزه بسترسازی فرهنگی است و باید پزشک خانواده را به درستی به مردم معرفی کرده و تبدیل به مطالبه مردم کنیم و جامعه پزشکی را با ایجاد انگیزه همراه خود در این طرح کنیم.
پایان پیام/
نظر شما