به گزارش خبرنگار شبستان، مریم مجتهدزاده در همایش بین المللی نقشه راه احیای حقوق بشر و میثاق حقوق زن در اسلام گفت: اندیشه حقوق بشر از حوزه هایی است که طی قرن های متمادی با ظهور فلاسفه در همه جای این جهان بروز متفاوتی داشته است و خطرناکترین نظام های حقوقی که آثار آنها امروز به خوبی مشاهده می شود براساس تحلیل و تفسیر انسان به موجودی سوداگر، قدرت طلب و طالب منافع یک جانبه بوده است.
وی افزود: جامعه بین المللی پس از شکست نژادپرستی هیتلری در اواسط قرن بیستم بر آن شد تا ریشه های وقوع جنگ های خانوادگی و ضدبشری را با اتکا و تجربه های انباشته از قرون متمادی کشف و راهکاری برای مقابله با آنها به لحاظ مفهومی و اجرایی ایجاد نماید.
مجتهدزاده با بیان اینکه تفکرات نژادپرستانه و برتری جویانه باید از میان برداشته شود، گفت: جامعه بشری به این حقیقت مهم دست یافت که تفکرات نژادپرستانه و صلح طلب حاکمان ضدبشری در سطوح ملی و بین المللی و توسل به زور و قدرت از ریشه های مهم جنگ جهانی بود که جامعه بشری را به ورطه هلاکت کشاند.
رییس مرکز امور زنان رییس جمهور با اشاره به گذشت 65 سال از تاریخ اعلام رهیافت تاریخی جدید در پیش روی بشر گفت: ملل دنیا با اتکا بر آنچه در تاریخ گذشت، رهیافت تاریخی جدیدی را پیش روی بشر ترسیم نموده اند که این موضوع در قالب اولین فراز درج شده در اعلامیه جهانی حقوق بشر به این شرح است: «شناسایی حیثیت ذاتی کلیه اعضای خانواده بشری و حقوق یکسان و انتقال ناپذیر آنان اساس آزادی و عدالت و صلح را در جهان تشکیل می دهد».
مجتهدزاده تصریح کرد: بر همین مبنا مردم جهان یک صدا توسل به زور و کاربرد خشونت را نفی کرده و به جای آن روش های مسالمت آمیز و احترام به حقوق انسان برای تقویت آزادی از ترس و آزادی از فقر را پیشنهاد کرده اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اشغال فلسطین و آواره نمودن میلیون ها انسان بی گناه از جمله عوامل نقض حقوق بشر است، گفت: حمله ناجوانمردانه به فلسطین و غزه و محاصره اقتصادی غزه پیامدهای کشنده بر زنان و کودکان و کشتار بی رحمانه آنها توسط رژیم صهیونیستی از نمونه های آشکار لگدمال کردن آرمان های حقوق بشری است.
وی افزود: در یک تحلیل واقعی از وضع امروز جهان می توان دریافت که دو گرایش اکثریت و اقلیت در جهان همواره برای رسیدن به آمال و نیازهای خود در تلاش بوده اند.
وی درباره گرایش اکثریت که همواره در پی توسعه حقوق بین الملل هستند، گفت: تبیین مفاهیم زیربنایی و ایجاد سازوکارهای موثر در تقویت، تثبیت و گسترش احترام به کرامات ذاتی انسان و رعایت بدون تبعیض حقوق بشر و حرکت جهت ایجاد شبکه نظارت بین المللی برای از بین بردن ریشه های جنگ های ظالمانه از فعالیت های گرایش اکثریت است و حاصل این تلاش ها ارایه مجموعه ارزشمند حقوقی، اجتماعی و سیاسی به جامعه بین المللی برای رعایت هر چه بیشتر حقوق بشر و رفع نابرابری های ظالمانه بوده است.
مجتهدزاده درباره گرایش اقلیت گفت: اقلیت با تکیه بر قدرت مادی و توسل به زور و بی اعتنایی به اندیشه حقوق بین الملل و لزوم احترام به همه انسان ها به طور مداوم در پی تثبیت سلطه خود و تحقق منافع یکجانبه در همه جهان بوده است این گرایش تا آنجا که در توان داشته در فرایندهای مختلف پس از جنگ جهانی دوم در مسیر تلاش عمومی برای ایجاد سازوکارهای عادلانه سنگ اندازی نموده است.
وی با اشاره به فعالیت های سازمان های عضو جنبش عدم تعهد و سازمان همکاری اسلامی برای تحقق حقوق بشر گفت: مناطق مختلف جغرافیایی از جمله آفریقا، آسیا، و آمریکای لاتین و همچنین سازمان هایی چون جنبش عدم تعهد و سازمان همکاری های اسلامی در جهت ایجاد نظام های منطقه ای و مشترک بر مبنای تحقق اهداف و آرمان های اعلامیه جهانی حقوق بشر تلاش های گسترده ای انجام داده و با تدوین اعلامیه اسلامی قاهره فرایند بزرگی برای تحقق آرمان های مبتنی بر کرامت انسان و حقوق انسانی آغاز شد.
مجتهدزاده از تدوین و تصویب کنوانسیون حقوق کودک در اسلام خبر داد و گفت: این برنامه ده ساله و برنامه های متعدد درون سازمانی در جهت محقق کردن این کنوانسیون آغاز به کار کرده و اجلاس های وزرای مربوطه به ارتقاء وضعیت زنان از استانبول تا جاکارتا صفحه جدیدی در پرتو اصول و مبانی اسلامی و قرآنی در چارچوب موضوع زنان باز نمود.
وی در ادامه با اشاره به 2 بند اعلامیه تهران گفت: همانطور که در پاراگراف 27 اعلامیه تهران آمده که کشورهای عضو همکاری های اسلامی جهت تدوین نقشه راه برای کمک به نهضت جهانی احیای حقوق بشر به ویژه زنان باید با یکدیگر همکاری نمایند و همچنین پاراگراف 30 که پیشنهاد ارایه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در زمینه تشکیل تیم کارشناسی دولتی در چارچوب سازمان همکاری های اسلامی جهت تدوین حقوق زن در اسلام آمده است جمهوری اسلامی اقداماتی در راستای تعهد به اجرای مصوبات اعلامیه و عمل کردن آنها انجام داده است.
وی درباره علت برگزاری این همایش گفت: برنامه عمل سازمان همکاریهای اسلامی درخصوص پیشرفت زنان بر لزوم تدوین و تصویب میثاق حقوق زن در اسلام جهت تسهیل و بومی نمودن راه حل ها و سازوکارهای احترام به حقوق زن تاکید نموده است و همچنین یکی از مهمترین روشهای تحقق آرمانهای حقوق بشری برگزاری چنین گردهمایی هایی برای هم اندیشی است.
وی در پایان گفت: امیدوارم این سمینار با بهره گیری از نظرات کارشناسان گام بزرگی در تحقق اهداف عالیه oppaw بردارد.
پایان پیام/
نظر شما