به گزارش خبرگزاری شبستان، این ارکستر به رهبری نادر مرتضی پور، همراه با گروه کر به رهبری رازمیک اوحانیان برنامه خود را در دو قسمت اجرا خواهد کرد.
در بخش اول آن قطعاتی از آهنگسازان معروفی همانند « اورتور کوریولان » اثر بتهوون ، «دو کنسرتو برای ویلن و ویلا» از ماکس بروخ ، اپرای «پنس ایگور» اثرالکساندر برودین ، «کارمینا بورانا» از کارل ارف و «لزگینکا» از خاچاطوریان و «کنسرتو فلوت» از سسیل شامیناد اجرا خواهد شد . در بخش دوم کنسرت قطعات «خاک مهرآیین» اثر علی اکبر قربانی به همراه قطعه «تبریز در مه» ساخته شده حسین فاضل و «خوشه چین» از استاد روح الله خالقی به خوانندگی سالار عقیلی اجرا خواهد شد.
گفتنی است که در این دوره از اجرای ارکستر سمفونیک تهران ، سالار عقیلی به عنوان خواننده مهمان این ارکستر را همراهی خواهد کرد.
گفتنی است، علاقهمندان برای تهیه بلیت این کنسرت میتوانند به دو صورت اینترنتی و گیشهای اقدام کنند. برای تهیه بلیت به صورت اینترنتی با مراجعه به سایت www.sigozar.com و یا مراجعه به مراکزی مثل سورنا (44697905)، اکسیر نوین (5-22097972)، دل پخش (88727046)، دنیا (22747616)، آوای باران (88504363)، دارینوش (22000400)، موزیک گالری (8808545)، تالار وحدت (66757505)، پرشیا (83880)، کافه کهن (88592771)،پاز (22587846)، سیاه سفید (66952497 و 66971603)، هرمس (22223585) بلیت مورد نظر خود را تهیه کنند.
سرپرست گروه صنم: اعتمادی سازی از ویژگیهای موفق یک جشنواره است
امیرعباس ستایشگر، سرپرست گروه صنم گفت: هنرمندان پیشکسوت هم با حضور در جشنواره موسیقی فجر می توانند بستر مناسبی برای حضور نسل جوان تر به وجود آورند.
وی در ادامه تصریح کرد: ایجاد تداوم در برگزاری این جشنواره ها از نکات مهم برای ایجاد شرایط مناسب است. بعضی از سبک های موسیقی همه گیر و عامه پسند نیست ، بلکه تفکر برانگیز است . این قسم از سبک های موسیقی بین مردم کشور ما احتیاج به معرفی بیشتری دارند . هم در بخش نسلی دیگر و هم در بخش استعدادهای درخشان که موسیقی کلاسیک را در بر می گیرد ما به این ثابت قدم بودن و تداوم احتیاج داریم .
ستایشگر در رابطه با اجرای گروه صنم در بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجردر بخش نسل دیگر گفت :« در بخش اول اجرا، ما دونوازی سازهای کوبهای و کمانچه را در دستگاه نوا داریم که این بخش " آمد ، همان سان که بود " نام گرفته و بخش دوم به نام ترمه های کهن ایرانی" به صورت گروه نوازی در دستگاه اصفهان و دشتی اجرا خواهد شد . »"
این اجر در روز جمعه 27 بهمن ماه درفرهنگسرای ارسباران ساعت 21 با حضور پوریا اخواص(آواز)، آرمان عامری(نی)، یاور طاهریان(سنتور)، گلشن دانش(تار)، آزاده احمدی(عود)، آرش یاری(سازهای کوبهای)، حسام اینانلو(کمانچه)، امیرعباس ستایشگر(سه تار) برگزار میشود.
بخش استعدادهای جوان بخشی جدیدی است که برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر طراحی و اجرا می شود. در این بخش 8 گروه موسیقی کلاسیک غیر ایرانی در سالن رودکی از 25 بهمن تا یک اسفند به روی صحنه می روند.
معاون هنری ارشاد به جشنواره بیست و هشتم موسیقی فجر پیام داد
حمید شاه آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر پیام داد.
بنا به گزارش ستاد خبری بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ، معاون هنری ارشاد در پیام خود آورده است:
بسمه تعالی
جهان، قرآن مصوّر است
و آیه ها در آن
به جای آنکه بنشینند، ایستاده اند ...
به راستی اگر به گوش جان و چشم دل، به تماشا و تأمّل در جهان و گستره ی هستی برویم، همه ی اجزایش را سر به سر، چراغ و نشان و آیت تسبیح خداوندی می بینیم که در مسیر دعوت به تعالی ها و وارستگی ها ، صلح و مهربانی و عدالت، تو گویی همه جان شده و جهانیان را به یکجانی و جانانگی دعوت می کنند و از این منظر، حقیقتا" هنرمندان، برگزیدگان جهانی تلاوت این آیات روشن اند.
ضمایر منتخبی که هر قدر آیینه گی درونشان، مصفا تر و منزه تر باشد؛ وسعت بیشتری از انوار حقیقت و کمال و فضیلت را به تاریک دنیا می تابانند.
و در این میان، "هنر" از دیرباز تاکنون و تا همیشه، زبان مشترک نسل ها و قوم ها بوده و خواهد بود و البته نیز "موسیقی" ، در فراز و فرودهای حساس فرهنگی و اجتماعی، تیر آرشی است که مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و به شیواترین شیوه، پیک و پیام فرهنگ و موءلفه های فکری و اخلاقی هر ملتی را به جهانیان رسانیده و همواره در قلمرو و وسیع فرهنگ و هنر ایران اسلامی، قامتی بلند برای فراخوانی عمومی به سوی یکتاپرستی، عشق ورزی و عدالت خواهی بوده است.
چرا که اهالی این هنر، به گونه ای شایسته و بایسته، همیشه ی تاریخ در تلاش بوده اند تا نغمه ها و الحان خوشایند خویش را از منشور آموزه های اعتقادی و ارزش های متعالی و ماندگار انسانی، عبور داده و بنا به مقتضیات روز و هدفمندی های معنوی، آنها را به گوش تشنگان حقیقت و زیبایی برسانند.
در پناه این موضع و موضوع، اینجانب امید واثق دارد که "بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر"، می تواند ضمن تکریم شأن و حریم پیشکسوتان این حوزه، به مرور داشته ها و بضاعت پیدا و پنهان موسیقی امروز ایران، به ویژه توسط جوانان برومند و خلاقی بایستد که از گوشه و کنار این مرز پر گهر، به شوق هم گرد آمده و وجوهی از طراوت و طهارت معنوی را به این جشنواره، ارزانی داشته اند.
و بجاست که هم اینان، برای مفاهیم والایی که هنوز از حنجره ی زلال و توانمند موسیقی، باز تعریف نشده اند ؛ آثاری در خور فرهنگ و انقلاب عظیم اسلامی بیافرینند.
توفیق و سرافرازی دست اندرکاران امر پذیرش، گزینش و برگزاری این رویداد مغتنم را از درگاه لایزال خداوندی، امید می برم.
اجرای «ارکستر سمفونیک آی سو» با رهبری کریستین شولتز و یونسی
«ارکستر سمفونیک آی سو» برنامه خود در جشنواره موسیقی فجر را به رهبری کریستین شولتز اتریشی و مازیار یونسی به روی صحنه خواهد برد.
مازیار یونسی در گفتگو با ستاد خبری بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ضمن بیان این مطلب گفت: از آنجا که کریستین شولتز دو روز منتهی به اجرای ارکستر سمفونیک آی سو به ایران خواهد رسید بخش اول برنامه را او رهبری خواهد کرد و بخش دوم توسط من رهبری خواهد شد.
وی در ادامه افزود: «ارکستر سمفونیک آی سو» از 5 سال قبل با همکاری مجتمع همکاری های ایران و اتریش تشکیل شد که به واسطه ایجاد محیطی آکادمیک با حضور اساتید اتریشی بسیاری از نوازندگان با استعداد و تحصیلکرده دور هم جمع شدند.
رهبر جانشین ارکستر سمفونیک آی سو تصریح کرد: ما در برنامه ای که برای اجرا در جشنواره موسیقی فجر تدارک دیده ایم قرار است در بخش اول هر چهار موومان سمفونی«دنیای نو» دوبورژاک را به رهبری کریستین شولتز اجرا می کنیم.
سرپرست ارکسترمازیار فلاحی:جشنواره موسیقی فجر ویترین رسمی برای ارائه کار است
سرپرست ارکستر مازیار فلاحی گفت: تمام تلاش ما این است که اجرای جشنواره موسیقی فجر پر مایع و هرچه بهتر به روی صحنه برود و تعداد کنسرت هایی هم که در این بخش برگزار می شود، نشان دهنده این است که جشنواره از گروه های پاپ هم حمایت کرده است.
خشایار فلاحی اظهار کرد: جشنواره موسیقی فجر یک ویترین رسمی برای ارائه کار است و هرگروهی تلاش می کند، بهترین پرفورمنس را ارائه دهد.
سرپرست ارکستر مازیار فلاحی درباره جزئیات اجرای این ارکستر نیز بیان کرد: در کنسرت پیش رو در جشنواره موسیقی فجر مخاطبان قطعات خاطره انگیزی چون «دروغه»، «آخرین نفس»، «یلدا»، «لحظه ها»، «تو رو دوست دارم»، «بانوی خیال»، «دل تنها»، «دوستت دارم لبالب»، «عمق احساس»، «لحظه دیدار»، «دلم گرفته»، «مجنون لیلی»، «فرض محال»، «قلب یخی»، «رویای واقعی» و «خداحافظ» را می شنوند.
فلاحی یادآور شد: ملودی و تنظیم 80 درصد قطعات از مازیار فلاحی است اما امیر توسلی و...هم در تعدادی از قطعات همکاری داشته اند.
وی همچنین گفت: تلاشمان این است که برای قطعه «یلدا» 5 نوازنده دف هم به گروه اضافه شوند تا این قطعه با یک تم حماسی نواخته و اجرا شود.
در پایان سخنانش اضافه کرد: موسیقی پاپ مخاطب وسیعی دارد و از این جهت بخش پاپ می تواند، شور و هیجان خاصی به جشنواره موسیقی فجر ببخشد.
مازیار فلاحی در آخرین روز جشنواره موسیقی فجر، 29 بهمن ماه و در ساعت 21:30 در سالن همایش های برج میلاد تهران به روی صحنه خواهد رفت.
بخش پاپ بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از 25 بهمن تا 1 اسفند با حضور 9 گروه پاپ در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.
سرپرست گروه «مهر صد دستگاه»: جشنواره از گروه های برگزیده حمایت کند
حسین روزبهانی،سرپرست گروه «مهر صد دستگاه» با بیان اینکه توجه به جوانان در جشنواره موسیقی فجر بسیار ارزنده است، گفت: جشنواره موسیقی فجر در پیشبرد اهداف هنری گروه ها موثر است و باعث به وجود آمدن انگیزه می شود.
وی افزود: هدف از برگزاری این جشنواره ها پیشرفت موسیقی کشور است که امیدوارم با انتخاب گروه های جوان شاهد چنین پیشرفتی باشیم.
روزبهانی همچنین پیشنهاد داد: استعدادیابی باید یکی از ارکان جشنواره باشد به گونه ای که برای مثال از نوازندگان گروه های برگزیده دعوت شود تا یک ارکستر با حضور آن ها تشکیل شود زیرا چنین اقداماتی باعث انگیزه هرچه بیشتر گروه ها می شود.
او در بخش دیگری از صحبتهایش جوانگرایی در جشنواره را بسیار مثبت قلمداد کرد و اظهار داشت: وجود بخش هایی مثل «استعدادهای درخشان» و «نسل دیگر» در جشنواره بسیار عالی بود ، چرا که جوانان این روزها خیلی خوب ساز می زنند و آگاهی و تحصیلات بالایی هم دارند.
سرپرست گروه «مهر صد دستگاه» درباره جزئیات اجرای گروهش نیز توضیح داد: مقدمه دشتی، تصنیف«وطن»، تصنیف«دریای طوفان خیز»، چهارمضراب «تمنا» و تصنیف «تماشا» از جمله برنامه های ما برای کنسرت پبش رو در جشنواره موسیقی فجر است که شعر و آهنگ بیشتر قطعات از محمد فتحی است.
این هنرمند درباره سازبندی گروهش نیز توضیح داد: محمد فتحی(سه تار)، سجاد سقایی(عود)، مهدی مصباح و بهزاد بزرگ نیا(بم تار)، مجید علیزاده(تنبک)، امیرحسین موسوی(دف)، محمدرضا اصغری(سنتور) و میلاد مرادی(کمانچه) به همراه آواز محمد صرفه جو در این اجرا هنرنمایی خواهند کرد.
بنا به گزارش ستاد خبری بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجرگروه «مهر صد دستگاه» در شاخه کلاسیک ایرانی بخش رقابتی جشنواره بیست و هشتم حضور خواهند داشت.
بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری حسن ریاحی از 25 بهمن تا 1 اسفند برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما