برای تامین جهیزیه مشکل مالی داریم/تابوی ازدواج مجددزنان باید شکسته شود

rقائم مقام معاونت حمایت کمیته امداد گفت: ازدواج جوانان خانواده ها و همچنین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی دغدغه مهم کمیته امداد است.

علی رضا چگینی در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه 600 هزار دختر در شرف ازدواج در کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: ما آمادگی داریم سازماندهی وسیعی در حوزه ازدواج داشته باشیم اما منابع مان محدود است.

 

وی افزود: سال گذشته 900 هزار ازدواج در کشور رخ داده که کمک هزینه تامین جهیزیه حدود 12 درصد این ازدواج ها را امداد بر عهده گرفته است.اگر حمایت منطقی از ما صورت بگیرد کمیته امداد می تواند بسیار موثر حاضر شده و 25 درصد ازدواج در حوزه نیازمندان کشور را ساماندهی کند.

 

وی با اشاره به بسته حمایتی کمیته امداد برای ازدواج جوانان گفت: این بسته شامل خدمات مشاوره ای، آموزشی، تامین جهیزیه تا مبلغ 2 میلیون تومان، ایجاد اشتغال برای داماد، ارایه بیمه های درمانی است و هدف ما با ارایه این بسته کاهش دغدغه های ازدواج است.

 

چگینی با اشاره به ازدواج زنان سرپرست خانوار گفت: ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار به عنوان یک ضرورت اجتماعی مدنظر ماست و باید تابویی که در جامعه برای این موضوع وجود دارد شکسته شود.

 

قائم مقام معاونت حمایت کمیته اظهار کرد: 1/12 درصد زنان کشور سرپرست خانوار هستند که تعداد قابل توجهی محسوب می شوند و اکثر آنها جوان هستند و باید به ازدواج آنها اهمیت داده شود.

 

وی افزود: سال گذشته 2 هزار زن که تحت پوشش کمیته بوده اند ازدواج کردند و حمایت ما از آنها درست مانند دختران تحت پوشش مان است و اگر همسران آنها فرزندانشان را قبول نکنند حمایت ما از آنها همچنان ادامه داشته و مستمری شان قطع نمی شود.

 

وی با اشاره به اینکه بحث ازدواج در اوضاع فعلی جامعه کمی سخت است، گفت: سعی ما این است که جوانان را به این سمت تشویق کرده و موضوع ازدواج را تسهیل کنیم زیرا افزایش فاصله سن بلوغ تا ازدواج باعث دامن زدن به بسیاری از مشکلات در جامعه است.

 

چگینی افزود: ما در حال انتقال از وضع سنتی به جدید هستیم و اگر این موضوع مدیریت نشود مشکلات افزایش پیدا می کند ما با ارایه خدمات ازدواج سعی در ایجاد ازدواج پایدار داریم و با عنایت به اینکه اشتغال داماد و جهیزیه عروس دو موضوع مهم برای خانواده هاست سعی در تامین این دو موضوع داریم.

 

وی تصری کرد: در گذشته خانواده ها با یکدیگر وصلت می کردند و برای همین همه گونه حمایت از جوانان داشتند و همه نقشها در خانواده تازه شکل گرفته تعریف شده بود اما در حال حاضر زوجین یکدیگر را می پسندند و به همین دلیل شبکه حمایتی خانواده بسیار ضعیف شده است. در این گونه خانواده ها زن و مرد خواسته های خودشان را تعریف می کنند و هر دلیل کوچکی می تواند به علتی برای طلاق تبدیل شود. ما دستگاههای حمایت اجتماعی هدفمان مقابله با اینگونه مسائل و حرکت به سوی زندگی سازنده است.

 

چگینی افزود: ما نباید خیلی درگیر مشکلات ازدواج باشیم اگر از کمیته امداد حمایت شود ازدواج های پایداری ایجاد خواهد کرد ما اعتبار مالی موردنیاز را نداریم و به همین دلیل مشکلات زیادی داریم.

 

چگینی با اشاره به اینکه اعتبار اختصاص یافته امسال در مقایسه با نیاز کمیته امداد صفر بود، گفت: سرانه ما بسیار پایین است و دولت برای جهیزیه ها یک میلیون تومان تعریف کرده است و با تلاش خود ما امسال به 2 میلیون تومان افزایش یافته است و با توجه به تورم نیز هیچ افزایشی برای این مبلغ در نظر گرفته نشده است.

 

وی درباره نحوه ازدواج جوانان تحت پوشش کمیته گفت: ما برای اینکه خانواده ها با یکدیگر آشنا شده و گاهی ازدواج بین آنها اتفاق بیفتد اردوهایی برگزار می کنیم و دختران و مادران با هم در این اردوها شرکت می کنند به این نحو گزینش هادر این اردوها انجام شده و ازدواج های خوبی نیز تاکنون صورت گرفته است.

 

چگینی با اشاره به اینکه مطالعات و رصدها در زمینه مشکلات ازدواج جوانان ادامه دارد گفت: با توجه به اینکه 600 هزار دختر مجرد تحت پوشش کمیته هستند ازدواج جوانان دغدغه مهم ماست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 227108

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha