به گزارش خبرگزاری شبستان این نشریه آمریکایی در مقاله ای به قلم " جیمز تراوب" ضمن ارزیابی سیاست های باراک اوباما از سال 2008 و آغاز به دست گرفتن قدرت در تعامل با ایران نوشته است: سیاست های پنج ساله "باراک اوباما" در تعامل با ایران به درستی و صحت کامل به اجرا درآمده اما تاکنون حاصلی جز شکست نداشته و اینک زمان آن فرا رسیده است که رییس جمهور آمریکا سیاست تعقل را در مورد ایران بکار بندد. از طرفی در کاخ سفید هم هیچ علامتی از خلق تفکری جدید در این مقوله به چشم نمی خورد.
"ولی رضا نصر" عضو ایرانی شورای روابط خارجی آمریکا و از اعضای سابق وزارت امور خارجه این کشور دراین رابطه می گوید مکانیزمی که سال گذشته موثر نیفتاد امسال هم بی تاثیر خواهد بود. وی نیز مانند روزنامه نیویورک تایمز معتقد ا ست که کاخ سفید هم به این بن بست راضی است.
وی افزود: آمریکا مستقیما وارد مذاکره با ایران نشده است بلکه از چارچوب گروه 1+5 با ایران در زمینه برنامه هسته ای ایران مذاکره می کند. نظر آیت الله خامنه ای و وفاداران ایشان بر این است که قصد آمریکا در هم شکستن ایران است و این گونه هم به نظر می رسد.
فارین پالیسی با یادآوری برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 در روز هشتم اسفند در قزاقستان تصریح کرده است: تا زمانی که آمریکا علامت ندهد که آماده است به گفته ایرانی ها دست به اقدامی معنادار و متعادل در قبال اعطای امتیاز از جانب ایران بزند، کاری از پیش نخواهد رفت. متخصصان کنترل تسلیحات می گویند که هم "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس و هم "کاترین اشتون" مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار کاستن از تحریم ها هستند اما آنها بدون همراهی آمریکا در این امر دچار محدودیت هستند.
این نشریه آمریکایی با این حال در تحلیل سیاست های جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سیگنال های ارسالی ایران همواره پنهانی است، خاطرنشان کرده است: تهران از یک سو به آژانس بین المللی انرژی هسته ای از طرح هایش برای نصب نسلی جدید از سانتریفیوژها برای شتاب بخشیدن به روند غنی سازی خبر داده است و از سویی دیگر قسمتی از زرادخانه اورانیوم غنی شده در سطح 20 درصدش را برای مصارف پزشکی تغییر کاربری داده که این خود نشان دهنده آن است که این اورانیوم صرف تولید سوخت برای بمب هسته ای نخواهد شد.
یک پیشنهاد می تواند این باشد که دیپلماتهای غربی بر "علی اکبر صالحی "وزیر خارجه ایران فشار آورند غنی سازی را تا کمتر از مقیاس خلوص 20 درصد کاهش دهد و در ازاء آن حق غنی سازی ایر ان به رسمیت شناخته شود و میله های سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تحویل ایران شود. گزینه دیگر این پیشنهادها می تواند این باشد که ایران غنی سازی تا خلوص 20 درصد را متوقف کند و در عوض آن تحریم های جدید هم به اجرا درنیاید.
اما به نظر نمی رسد هیچیک از این گامهای کوچک برای اعطای امتیاز قابل قبول افتد. پیشهاد سوم هم می تواند چیزی مشابه طرح اولیه "وضعیت نهایی" در روند صلح خاورمیانه مطرح شود با این محتوا که ایران با بازرسی از تاسیسات هسته ای اش موافقت نماید تا ثابت شود اورانیوم را بیشتر از خلوص 5/3 درصد غنی نمی کند و در پی ساخت سلاح اتمی نیست. غرب هم در مقابل، حق غنی سازی ایران را به رسمیت بشناسد و تحریم ها را لغو کند.
نشریه فارین پالیسی آمریکا در مقاله ای نوشت: هیچ علامت و نشانه ای وجود ندارد که تحریم ها توانسته باشد ایران را درباره دست کشیدن از برنامه هسته ای اش به زانو در آوردن به چشم نمی خورد.
کد خبر 226887
نظر شما