هدف از مذاکره شکستن اسطوره ایستادگی ایران است

رسانه های غربی معتقدند ایران تن به تسلیم در برابر آمریکا نخواهد داد چرا که خود را پیروز نهایی چالش فعلی می داند.

به گزارش خبرگزاری شبستان روزنامه فایننشال تایمز با تصریح بر اینکه ایران دلیلی نمی بیند در برابر غرب جام زهر بنوشد، نوشت: دیپلمات ها و تحلیلگران می گویند جمهوری اسلامی توانسته خود را با جنگ اقتصادی تطبیق دهد. دیپلمات های مقیم تهران می گویند که سیاستمداران ایران به آنها گفته اند که حکومت قصد ندارد برنامه های اتمی اش را متوقف یا هیچ یک از سایت های اتمی اش را تعطیل کند.
به گزارش فایننشال تایمز « یکی از تحلیلگران اصلاح طلب می گوید اگر به تصویر کلان از دیدگاه آیت الله خامنه ای نسبت به آینده نگاه کنید، می بینید که او ایران را برنده مناقشه اتمی می بیند که با تحریم ها سازگار شده است و از تغییرات سیاسی در خاورمیانه سود می برد. آنها چرا باید جام زهر را بنوشند؟ حکومت به نبرد ادامه می دهد تا آمریکا برنامه های اتمی اش را قبول کند و به عنوان ابرقدرت منطقه به رسمیت بشناسد.»
از سوی دیگر روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی خاطرنشان کرد: در شرایطی که ایران از مذاکره با آمریکا سر باز می زند، پرسش اصلی این است که چگونه می توان تهران را متقاعد کرد تا با ایالات متحده مذاکره کند. تعامل دیپلماتیک با ایران، ایده جدیدی نیست. هر رئیس جمهوری در آمریکا از زمان جیمی کارتر، به نوعی و در برهه ای از زمان خواستار مذاکره شده است. اما این رویکردها هیچگاه به تقویت روابط منتهی نشده است.
این روزنامه با اشاره به اینکه ایستادگی مقابل آمریکا یکی از اصول بنیادین جمهوری اسلامی است نوشت: در شرایطی که ایران به تدریج روابط خود را با کشورهای اروپایی و آسیایی متحد آمریکا بهبود داده، گامی در جهت از سرگیری روابط با ایالات متحده و البته اسرائیل برنداشته است. در نتیجه تعامل جدی با آمریکا تنها در شرایطی امکان پذیر است که تغییری استراتژیک از سوی جمهوری اسلامی ایجاد شود. به بیان دیگر مذاکره با آمریکا پیامد یک تغییر استراتژیک در جمهوری اسلامی است نه دلیلی برای ایجاد این تغییر و این در حالی است که چنین تغییری انجام نشده است. از سوی دیگر در شرایطی که نشانه هایی از افزایش اختلافات وجود دارد، تحریم ها نیز تأثیرگذاری خود را بر اقتصاد ایران آغاز کرده است. این شرایط، زمینه خوبی برای آمریکا فراهم کرده تا پیشنهاد مذاکره مستقیم را ارائه کند تا از این طریق با روایت مقاومت و ایستادگی ایران مقابله کند. با این حال امید اندکی وجود دارد که تهران این خواست را بپذیرد. در واقع جمهوری اسلامی زمان را به نفع خود می داند.
نیویورک تایمز در عین حال از موضع طلبکارانه نوشت: در مذاکرات دو جانبه با ایران باید نه تنها مسئله هسته ای حل و فصل شود بلکه باید به رفع دیگر موارد نگرانی آمریکا شامل حمایت ایران از حزب الله شود.
این روزنامه می افزاید: در حالی که آمریکا و شرکایش فشار بر ایران را افزایش می دهند، این نکته اهمیت دارد که واشنگتن روی درخواست های خود از ایران پابرجا بماند. زیرا در صورتی که ایران گمان کند می تواند در برابر فشارها ایستادگی کند، این اقدام را انجام خواهد داد.
در همین حال عبدالرحمن الراشد مدیر سابق شبکه سعودی العربیه در روزنامه الحیات چاپ لندن تصریح کرد ایران احساس خطر نمی کند و بنابراین عقب نشینی هم نمی کند.
این خدمتگزار صهیونیست ها در العربیه اضافه کرد: ایران شرایط فعلی را این گونه تحلیل می کند که واشنگتن جرأت حمله نظامی را ندارد و ایران می تواند به فعالیت های هسته ای خود تداوم بخشد. باید یادآور شد حکومت ایران یک گروه دینی تندرو است و حاضر به عقب نشینی نیست.

 

کد خبر 226401

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha