اصول حفاظت و مهندسی رمز پیروزی در عملیات والفجر 8 بود

پیشکسوت دفاع مقدس استان گلستان گفت: آنچه که باعث شد در عملیات والفجر 8 به پیروزی برسیم رعایت نکات حفاظتی و اصول مهندسی در ساخت پل بعثت بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، عیسی اتراچالی، از پیشکسوتان و فرماندهان استان گلستان در دوران دفاع مقدس، ظهر امروز (18 بهمن) در همایش پاسداشت عملیات والفجر 8 در سالن ولایت اداره کل تبلیغات اسلامی استان گفت: شرایط عملیات والفجر 8 خیلی سخت بود. بعد از عملیات های بدر و خیبر هیچ تحرکی در جبهه ها دیده نشد و همه مسئولان و سیاسیون به نوعی نگران بودند.


وی با اشاره به موشک باران عراق به شهرهای ایران، افزود: در ان شرایط صدام جنگ علیه شهرها را به شدت آغاز کرده بود و مدام موشک می زد. یعنی تا فروردین سال 64، 118 موشک به شهرهای ما زده بود که خساراتی هم بجای گذاشت.
 

اتراچالی تصریح کرد: سیاسیون و مسئولان نظام به این نتیجه رسیده بودند در این شرایطی که جبهه ها قفل شده بود باید یک عملیات سرنوشت ساز تدارک دیده شود تا موازنه جنگ را به نفع ایران تغییر دهد. به همین خاطر پیرو دستورات فرماندهان جنگ دنبال زمین بودند که بتوان از آنجا به عنوان نقطه عملیات کار را شروع کرد.


پیشکسوت دفاع مقدس در مورد انتخاب اروند به عنوان نقطه شروع عملیات، گفت: بسیاری از بزرگان جنگ مخالف این عملیات بودند و آن را غیر ممکن می دانستند. آنها می گفتند چطور ممکن است در این رود پل ساخت و از این پل 700 گردان را عبور داد. تازه مهمات هم نداریم.


جانشین گردان مسلم بن عقیل لشکر 25 کربلا در عملیات والفجر 8، اظهارداشت: با پیگیری های فرمانده سپاه در جنگ بالاخره موافقت شد که عملیات در این نقطه صورت بگیرد. بچه های پیاده و اطلاعات شش یا هفت ماه روی زمین کار کردند. شاید بدانید یکی از سخت ترین کارها مرحله شناسایی است. ما باید پنهان کار می کردیم تا کسی متوجه نشود.


اتراچالی با اشاره به رعایت اصول حفاظتی در این عملیات، گفت: زمانی که ما خط را از ژاندارمری تحویل گرفتیم لباس هایشان را نیز گرفتیم و با آنها کار می کردیم تا دشمن متوجه نشود. بسیجی ها را با کمپرسی سوار می کردیم و سرشان چادر می انداختیم و می گفتیم اهدایی فلان شهر است. یعنی آنقدر اصول حفاظتی در این عملیات رعایت شد که این روز را روز حفاظت در سپاه نامیدند. در این عملیات واژه "نمی دانم "ورد زبان ها شده بود و مدام تکرار می گردید و همین باعث پنهان ماندن بسیاری از رازها شده بود.


وی خاطرنشان کرد: ساخت پل بعثت شاهکار مهندسی بود که تمام کشورهای دنیا را شگفت زده کرد که چطور این مسافت و این رودخانه وحشی می توان پل زد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 225779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha