خبرگزاری شبستان: "خرابى زیاد واقع شده در این کشور، همه اینها هست. اما آنکه به دست آوردیم آن را چرا فکر نمىکنیم؟ باید فکر کنیم که آن چیزى که ما به دست آوردیم این است که ما یک رژیمى که اسلام را داشت به تباهى مىکشید، جوانهاى ما را عشرت کدهاى کرده بود، ملت ما را رسانده بود به آنجایى که جز اینکه یک کارهاى زشتى بکنند یا [مصرفکننده] باشند براى خارج، جز این کارى از آنها نیاید، این مسأله را خدا به ما عنایت کرد که همه ملت با هم احساس کردند که دیگر نباید از حالا آن طور باشد و از این منجلاب بیرون آمدند. آنچه ما [به] دست آوردیم این است که ما اسلام را در اینجا زنده کردیم."
متن فوق قسمتی از فرمایشات حضرت امام خمینی (ره)، در دوم دیماه سال 1361 است. رهبر کبیر انقلاب، در این سخنرانی خود مانند بسیاری دیگر از سخنرانی های ایشان، دست آورد اصلی انقلاب ایران را، زنده کردن اسلام معرفی می نماید. به بهانه قرار گرفتن در دهه انفجار نور، نگاهی به انقلاب اسلامی ایران و ریشه ها و مهمتر از آن هدف راهبردی آن خواهیم پرداخت.
پس از گذشت بیش از سی سال از آغاز حکومت جمهوری اسلامی ایران، و همه ی فراز و نشیب ها و اختلافات و بد اخلاقی ها و شکاف ها و انحرافات برخی انقلابیون و کج راهه هایی که بسیاری را گمراه و عده ای را کمی دلسرد نموده است. بسیاری به پاسخ این پرسش می اندیشند که آیا انقلاب اسلامی از آرمان های خود دور شده است؟ آیا ارزش ها و آرمان های انقلابیون و در صدر آنها امام راحل را از دست داده ایم؟
اما برای یافتن پاسخ هر سؤالی، ابتدا باید سؤال را بررسی نمود؛ در صورتی که سؤال بصورت صحیح مطرح نگردد، قطعا پاسخ درستی نیز نمی توان برای آن یافت.
امام خمینی در تاریخ بیست و نهم اسفند سال 1357 در یکی از سخنرانی های خود می فرمایند: " سستی را راه ندهید به خودتان، سردی راه ندهید به خودتان، گمان پیروزی، گمان پیروزی نهایی نبرید، اگر این گمان برده بشود یا این اعتقاد پیدا بشود، سستی پیدا می شود، شما باید خودتان را نیمه پیروز بدانید و در نیمه راه و بقیه راه را که بسیار مشکل ست باید با همت هم، با همت همه قشرها باید ما تعقیب کنیم و به نهایت برسانیم ."
و در سخنرانی دیگری مطلب فوق را تکمیل می نمایند؛ در بیست و چهارم اردیبهشت سال 1358 حضرت امام (ره) می فرمایند: "پیروزی نهایی وقتی است که اسلام، به همه ابعاد و به همه احکامش در ایران پیاده شود؛ و پیروزی بالاتر آن که در همه اقطار عالم، اسلام حکومت کند. اسلام مایه سعادت بشر است. "
در این سخنرانی ها که البته از لحاظ تاریخی مقدم بر سخنرانی ابتدای یادداشت است، حضرت امام (ره) مرحله ای جدید از انقلاب را نمایان می کند که فراتر از دست آورد هایی است که در سخنرانی ابتدایی بیان شده است. رهبر کبیر انقلاب، نهایت هدف و در اصل مسیر راهبردی اصلی انقلاب را مشخص می نماید، که این هدف همان اسلام است اما اسلامی کاربردی که در همه ابعاد زندگی وجود داشته باشد، اسلامی که پویا باشد و نه در زبان باشد و زنده باشد. بلکه در قلب و وجود هر فرد رسوخ کرده، تا هر فرد جامعه و در نهایت جامعه را به معنای واقعی مسلمان و اسلامی نماید.
از مجموع مطالب فوق اینگونه می توان برداشت نمود که انقلاب 22 بهمن ماه سال 1357 پایان انقلاب نبوده، بلکه به تعبیر خود حضرت امام خمینی، نیمه راه بوده است. به تعبیری می توان گفت انقلاب اسلامی سال 57، قسمت سیاسی از یک انقلاب بوده است، و طبق فرمایشات حضرت امام، داشتن یک کشور پیروزی نبوده است و داشتن یک کشور اسلامی با مردمی که اسلام در وجود آنها خانه نموده باشد پیروزی نهایی است. که این پیروزی نهایی نیاز به اجرای مرحله دوم انقلاب را دارد. این مرحله همان است که رهبر انقلاب، آنرا انقلاب فرهنگی نام می نهد. بر این اساس، همچنان که دشمن، انقلاب اسلامی-سیاسی را با هشت سال جنگ تحمیلی نظامی همراه نمود. انقلاب فرهنگی- اسلامی نیز با تهاجم فرهنگی دشمن همراه خواهد بود.
پس با توجه به فرمایشات حضرت امام و رهبر معظم انقلاب باید گفت که انقلاب کامل نشده است و ما در مرحله دوم انقلاب اسلامی قرار داریم، مرحله ای که طبق فرمایشات حضرت امام و حضرت آقا، به مراتب از مرحله ابتدایی سخت تر است.
حال می توان سؤالی که در ابتدا مطرح گردید را به گونه ای صحیح تر، مطرح نمود: آیا ما در مرحله دوم انقلاب به خوبی مرحله اول انقلاب عمل می نمائیم؟ آیا همچنان در مسیر کسب آرمان ها با همان سرعت و کیفیت ابتدایی نیمه اول مسیر پیش می رویم؟
سوال دیگری که شاید پیش از سوال قبل باید به آن پاسخ دهیم، این است که این انقلاب فرهنگی به چه معنا است؟ در لغت این واژه ها بسیار آشنا هستند، اما در معنا بسیار پیچیده می شوند. چه تحولی مد نظر است که ما نام آن را انقلاب فرهنگی گذاشته ایم؟ مردم این سامان، قرن هاست که در آغوش اسلام بوده و به شریعت آن پایبند بوده اند. پس انقلاب برای حاکم کردن اسلام در زندگی مردم، به چه معناست؟
در این میان نوع نگاه ها بسیار متفاوت است و متاسفانه باید گفت که جریان حقیقت در مظلومیت قرار دارد.
در قسمت بعدی این یادداشت تلاش خواهیم کرد که به تبیین این موضوع بپردازیم.
ادامه دارد...
حضرت امام خمینی:
"ان شاء اللَّه، همه نقیصهها تمام مىشود. و شما امیدوار باشید به فضل خدا. همه این مسائل تمام مىشود. و شما سرفرازید پیش خداى تبارک و تعالى و پیش عالم. خداوند همه تان را حفظ کند."
پایان پیام/
نظر شما