تحت تاثیر سینمای حاتمی‌کیا هستم/حاشیه‌های بازیگر لبنانی گام‌های شیدایی

روز ششم جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه با اکران «من عاشق سپیده صبحم»، «خسته نباشید» و «گام‌های شیدایی» ادامه یافت.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست پرسش و پاسخ فیلم «من عاشق سپیده صبحم» با حضور علی کریم نویسنده و کارگردان، امیر عزیزی بازیگر، بهزاد مسلح تدوین‌گر، علی آشتیانی‌پور تهیه‌کننده، مرتضوی هدایی مدیر فیلمبرداری و علیرضا علویان صداگذار و بازیگر در برج میلاد برگزار شد.

 

علی کریم: تحت تاثیر سینمای حاتمی‌کیا هستم

در این نشست، علی کریم کارگردان «من عاشق سپیده صبحم» گفت: این فیلم یک کار مستقل است که مشخص است در ساخت آن به دنبال گیشه نبودم. من فقط یک ایده داشتم که می‌خواستم آن را به تصویر بکشم. اگر درباره فیلم زیاد صحبت کنم یعنی می‌خواهم مسایل غیرمتعارف را به فیلم سنجاق کنم. "من عاشق سپیده صبحم" فیلم ساده‌ای است. من بیشتر دوست دارم در این جلسه شنونده نظرات شما باشم و با هم گفتگو کنیم. فیلم قصه خود را در دو ساعت خیلی ساده و روان بیان می کند.

 

کریم در پاسخ به اینکه آیا در ساخت فیلم تحت تاثیر سینمای کیارستمی بوده، بیان کرد: من تحت تاثیر سینمای کیارستمی هستم چون او یک گنج در سینمای ماست و بهتر است تحت تاثیر سینمای وی باشم تا به سینمای امریکای لاتین فکر کنم. همه ما تاثیر می گیریم. من شاگرد کیارستمی هستم و در فیلم شیرین نیز دستیار او بودم.

 

چگونگی همکاری محسن قرایی با رضا میرکریمی

 فیلم سینمایی «خسته نباشید» به کارگردانی مشترک افشین هاشمی و محسن قرایی اکران شد که بسیار مورد توجه اهالی مطبوعات و هنرمندان قرار گرفت. محسن قرایی کارگردان فیلم «خسته نباشید» در نشست پرسش و پاسخ این فیلم، درباره کم و کیف ساخت این فیلم گفت: «خسته نباشید» فیلم بی ادعایی است که با اراده جمعی عده‌ای از جوانان فعال در عرصه سینما ساخته و پرداخته شد. تمام تلاش گروه این بود که این فیلم را با پیام صلح و محبت ارائه کنند. تیم تولید این فیلم با بودجه بسیار محدود کار را با شیرینی آغاز کردند اما یک اتفاق کام همه ما را در ساخت این فیلم تلخ کرد. افشین هاشمی یکی از کارگردان‌های فیلم بود که در نهایت عشق کار کرد و در تمام مراحل کار در کنار ما بود و گروه را تنها نگذاشت.

 

قرایی در ادامه با اشاره به دلیل خروج هاشمی از این پروژه گفت: در میانه راه تولید اعلام شد که افشین هاشمی به دلیل نداشتن نمونه کار باید از پروزه کنار برود چون پروانه ساخت به نام او صادر نشده بود. اما هاشمی حضور پرثمری در کار داشت و در هیچ مرحله‌ای ما را تنها نگذاشت به همین دلیل از مسئولان محترم خواهش می کنم که اسم هاشمی را به تیتراژ اضافه کنند و در راس مسئولان از جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی می خواهم که نام افشین هاشمی را به فیلم برگرداند.

 

این کارگردان در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به چگونگی همکاری با میرکریمی گفت: پیشنهاد ساخت فیلم «خسته نباشید» توسط رضا میرکریمی در اردیبهشت 91 به من و هاشمی داده شد. وی در یک جلسه طرح و ایده این کار را برای ما تعریف کرد. بنابراین حضور میرکریمی شانس بزرگی برای ما بود. کیفیت همیشه برایش مهمترین چیز بود و برخلاف معمول اینبار تهیه کننده فقط به سریعتر جمع شدن فیلم نمی اندیشید.

 

در ادامه این نشت قرایی درباره انتخاب بازیگران گفت: انتخاب بازیگران این فیلم، سخت ترین مرحله کار بود چراکه یک بازیگر باید از ابتدا تا انتها به زبان انگلیسی حرف می زد. یک بازیگر دیگری هم داشتیم که باید به لهجه کرمانی صحبت می کرد و کاراکتر ماریا با بازی غوغا بیات که سخت ترین و پیچیده ترین کاراکتر بود در نیمه نخست باید کامل انگلیسی حرف می زد و از نیمه دوم به بعد با زبان فارسی و این برداشت ها کار ما را سخت می کرد و انصافا دشوار بود. البته برای انتخاب بازیگر نقش رومن که کامل انگلیسی حرف می زد، بهتر بود که از بازیگر خارجی استفاده می کردیم اما به دلایل مختلف نشد تا اینکه به جلال فاطمی رسیدم و در حال حاضر می گویم که به هیچ عنوان از این انتخاب ناراحت نیستم.

 

توضیح درباره بازیگر لبنانی و عدم بازی او در فیلم‌های غیراخلاقی

نشست خبری فیلم سینمایی «گام های شیدایی» به کارگردانی حمید بهمنی سه شنبه 17 بهمن ماه بعد از نمایش فیلم در سالن برج میلاد برگزار شد. در این جلسه علاوه بر کارگردان محمد قهرمانی تهیه کننده فیلم، محمد رضا شریفی نیا، امیر یل ارجمند و لوریت حنیفو بازیگر لبنانی فیلم نیز حضور داشتند.

 

محمدرضا شریفی نیا که در این فیلم علاوه بر بازی مسئولیت انتخاب بازیگر را نیز بر عهده داشته، در این باره توضیح داد: در کشور لبنان بخش مسیحی نشین زیادی دارد و بیشتر بازیگرانی لبنانی نیز از این بخش هستند. حنیفو کم حاشیه ترین بازیگر لبنانی بود. ابتدا قرار بود دارین حمزه در این فیلم بازی کند اما با حاشیه هایی روبرو شده بود و دیگر نمی توانستیم از او استفاده کنیم. اما این بازیگر تا به حال هیچ فیلم غیر اخلاقی و به اصطلاح خلاف شرعی بازی نکرده است.

 

محمد قهرمانی، تهیه کننده این فیلم، نیز درباره شرایط و ضرورت ساخت این پروژه سینمایی گفت: متاسفانه در سینمای ما فقر مفهوم و محتوا درباره مضامینی که در این فیلم مطرح می شود وجود دارد. ما امسال فیلم «فرشتگان قصاب» را هم در جشنواره داریم و قبلا نیز فیلم «شکارچی شنبه» را در زمینه استکبار ستیزی و با مضمونی مذهبی کار کرده بودیم این فیلم نیز در راستای پرداختن به همین مفاهیم ساخته شده است.

 

وی درباره هزینه تولید فیلم گفت: ابتدا برای ساخت «گام های شیدایی» مبلغ یک میلیارد و 200میلیون تومان پیشنهاد شده بود. بنیاد شهید اوینی 700 میلیون تومان برای این فیلم هزینه کرد و 180 میلیون تومان نیز بنیاد سینمایی فارابی به فیلم کمک کرد در نهایت این اثر سینمایی با بودجه 880 میلیون تومانی ساخته شد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 225751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha