استمرار حیات پایگاه‌های فرهنگی، در سایه توجه به وقف است

استاندار آذربایجان شرقی، سنت وقف را وسیله‌ای برای پیشبرد امور فرهنگی دانست و گفت: استمرار حیات پایگاه‌های فرهنگی از جمله مساجد و بقاع متبرکه در سایه توجه به وقف است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، احمد علیرضابیگی، صبح امروز (4 اسفند) در دیدار با مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: فراهم کردن ضمانت اجرای نیت‌های واقفان کار ارزشمندی است که هرچقدر این کار جدی‌تر انجام شود اطمینان خاطر واقفان نسبت به نتیجه‌بخش بودن موقوفات خود بیشتر خواهد شد.


وی تصریح کرد: احیای سنت وقف که منسوب به پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) است از افتخارات انقلاب اسلامی است و باید این سنت بیشتر از گذشته در جامعه گسترش یابد.


بیگی اظهار کرد: در دیدگاه دینی، وقف صدقه جاریه‌ای است که آثار و نتایج آن در بستر زمان و حتی پس از مرگ واقف نیز باقی و نجات‌بخش است.


استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: توجهی که در دولت‌های نهم و دهم به مساجد و حوزه‌های علمیه شده در طول دولت‌های گذشته بی‌سابقه بوده است و دولت بعدی نیز ناچار به ادامه این رویکرد خواهد بود.


بیگی گفت: حوزه وقف به جهت ارتباطات گسترده و تاثیرات شگرفی که دارد بسیار وسیع است و زمینه فعالیت سازمان اوقاف در خارج از محدوده دولتی فراهم است.


وی تاکید کرد: ترویج این سنت نیازمند بازگو کردن زوایای پنهان آن و ایجاد رغبت در میان آحاد جامعه است.


استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سواستفاده‌هایی که از موضوع وقف می‌شود، گفت: این سو استفاده‌ها موجب برخی بدگمانی‌ها و ارایه تصویری نامناسب از وقف شده است که مقابله با آنها فعالیت بیشتر سازمان اوقاف به ویژه در بخش حقوقی را می‌طلبد.


بیگی به موضوع وقف دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: این موضوع، تحریف سنت وقف از سوی کسانی بود که ادعای دیانت داشتند و با این کار چهره این سنت حسنه را خدشه‌دار می‌کردند که البته با آگاهی علمای راستین ناکام ماندند.


وی اضافه کرد: نتیجه این کار و موضع‌گیری‌هایی که در قبال آن صورت گرفت ،حساسیت مردم نسبت به ماهیت وقف و آگاهی از آثار آن بود.


استاندار همچنین بر استفاده از بقاع متبرکه به عنوان ظرفیتی برای ارایه خدمات گردشگری تاکید کرد و اذعان داشت: موضوع نگه‌داری بقاع تنها در حیطه وظایف اوقاف نیست و دستگاه‌های دیگر از جمله میراث فرهنگی نیز باید در این موضوع احساس مسئولیت کنند.


وی در پایان از تلاش‌های مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی در گسترش سنت وقف در سطح استان قدردانی کرد.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی، هم در این دیدار ارزش موقوفات متصرفی استان در سال جاری را 13 میلیارد ریال برآورد کرد.


حجت‌الاسلام نوبری گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر قدم‌های مثبتی جهت ترویج و تقویت سنت وقف در سطح استان برداشته شده و هم‌اکنون 2 هزار و 700 موقوفه در استان به ثبت رسیده است.


وی با بیان اینکه 200 مورد از موقوفات قدیمی نیز احیا شده که ارزش آنها به 30 میلیارد ریال می‌رسد، ادامه داد: در آذربایجان شرقی 7 هزار مسجد و بقعه وجود دارد که درآمد آنها صرف هزینه‌های خودشان می‌شود.


مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: یکی از مشکلاتی که به خصوص در ایام حضور مسافران نوروزی به وجود می‌آید بسته بودن مساجد در غیر ساعات نماز است در حالی که مساجد نباید به روی مردم بسته باشد.


نوبری، علت این امر را نبود متولی واحد و تمام وقت در اکثر مساجد دانست و گفت: مساجد نیارمند حضور یک نفر به صورت تمام وقت برای نظافت و خدمت‌رسانی هستند که برای این کار باید اعتبار مناسبی اختصاص داده شود.


وی همچنین از تاسیس اداره اوقاف در سه شهرستان استان خبر داد و گفت: سازمان اوقاف استان با وجود اینکه در فعالیت‌های خود مبنای فرهنگی ندارد لکن در کارهای فرهنگی نیز موفقیت‌هایی را کسب کرده و مورد تشویق استاندار نیز قرار گرفته است.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کمبود اعتبار و نیروی سازمانی را از جمله مشکلات این سازمان عنوان کرد و خواستار حل این مشکلات شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 22556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha