به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علیرضا ایزدی، مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، در مراسم افتتاحیه موزه مدرسه همدان، گفت: موزه مدرسه همدان برای نخستین بار در کشور در دبیرستان دخترانه ابن سینا راه اندازی می شود که قطعا این موزه مدرسه در همدان پایلوت در سطح کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه این موزه هدیه ای از بخش مظلوم موزه به آینده سازان جامعه اسلامی است، اضافه کرد: موزه، هویت ارزشمندی است که حلقه ارتباطی مناسب برای آموختن از تجربه دیگران است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری مهم آموزش و پرورش در تربیت اسلامی، تصریح کرد: موزه به عنوان بخش فراموش شده باید در مدارس نگاه ویژه داشته باشد تا موزه ها احیا شوند.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: در تقسیم بندی موضوعی موزه ها، موزه مدرسه در گروه موزه های آموزشی است و هدف این موزه ها، آموزش بازدید کنندگان و آشنایی با محتوای علمی موزه است.
ایزدی اضافه کرد: موزه مدرسه ها را می توان به عنوان اولین موزه های نوع جدیدی در ایران معرفی نمود، چراکه می توانند با الگویی نوین و بومی و با پویایی خود در راستای ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی و هویتی دانش اموزان ایران گامی به جلو بردارند.
وی، پایه و اساس چنین موزه ای را شکوفایی خلاقیت و رشد تفکر خلاق میان دانش آموزان ایران عنوان و تصریح کرد: کارشناسان معتقدند که یادگیری در این موزه به درک عمیق تر داشن آموزان از مواد درسی منجر می شود.
وی با اشاره به تفاوت موزه مدرسه با موزه های دیگر، اظهار داشت: نخستین تصویری که از موزه در ذهن هر مخاطب نقش می بندد، محیطی نمایشگاهی است که از جمله وظایف اصلی هر موزه، جمع آوری، حفظ و نگهداری آثار است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: موزه هایی مانند موزه مدرسه موزه هایی پویا هستند که همه امکانات خود را وقف آموزش و فرهنگ می کند و در این موزه ها تجسس و یادگیری در دانش آموزان پرورش می یابد.
عباس حسنی محتشم، مدیر کل اداره آموزش و پرورش استان همدان، در ادامه این مراسم با اشاره به افتتاح موزه مدرسه همان اتصال با نیاکان است، اضافه کرد: آینده سازان امروز با نگاه به گذشتگان و نیاکان، مفاخری را برای جامعه و کشور در راستای به ارمغان آوردن تحولاتی شگرف ایجاد می کنند.
وی، آموزش و پرورش را یکی از نهادهای مهم و تاثیرگذار جامعه دانست و تصریح کرد: ایجاد موزه مدرسه موجب ایجاد نگاه های جدید در بهره گیری از تجرابه دیگران می شود.
مدیر کل اداره آموزش و پرورش استان همدان گفت: موزه مدرسه با همکاری خوب آموزش و پرورش و اداره کل میراث فرهنگی استان علی رغم محدودیت های موجود ایجاد شده که امیدواریم فضای موزه مدرسه در اینده نزدیک گسترش یابد.
وی با اشاره به اینکه این موزه دارای 7 بخش است، اظهار داشت: این بخش ها شامل تاریخچه آموزش و پرورش، مکتب خانه، حکیم بوعلی سینا، هنرمند ایرانی، کارگاه هنری و کمک های اولیه است.
وی با اشاره به آموزش های ویژه در مدارس تخصصی استان همدان، اظهار داشت: آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد علمی و تربیتی، مهمترین ارگان در راستای ساختن جامعه بر اساس معیارهای تعریف شده است.
مدیر کل اداره آموزش و پرورش استان با بیان اینکه رویکرد آموزش و پرورش به سوی تحول بنیادین و حذف تک بعدی بودن در مسائل علمی است، گفت: سند تحول بنیادین در مدارس استان در حال اجراست.
حسنی محتشم با اشاره به اینکه یکی از محورهای اصلی آموزش و پرورش راه اندازی مدارس تخصصی است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 300 مدرسه تخصصی در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه این مدارس در رشته های مختلف قرآنی، ورزشی و غیره است، اظهار داشت: افزایش مدارس تخصصی قرآن از مهمترین برنامه ها در این بخش است.
حسنی محتشم در پایان با بیان اینکه ساختمان موزه مدرسه همدان، اولین و قدیمی ترین دبیرستان شهرستان همدان است که در سال 1360 هجری قمری همزمان با استقرار اروپاییان در همدان احداث گردیده است، تصریح کرد: ساختمان دبیرستان ابن سینا همدان در تاریخ 7/12/1386 به شماره 21654 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما