حسینی: استقبال فیلم سازان دنیا از جشنواره فجر چشمگیر است

وزیر ارشاد گفت: با وجود تحریم‌های بسیاری غرب علیه ایران، هنرمندان و فیلم‌سازان دنیا از جشنواره فجر استقبال می‌کنند که این نشان‌دهنده‌ جایگاه هنری و سینمایی ایران در میان هنرمندان دنیاست.

به گزارش خبرنگار شبستان نشست اختتامیه بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در تالار وحدت برگزار شد.

 

در این مراسم سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنانش گفت: علی‌رغم تحریم‌های بسیار زیاد غرب علیه کشورمان می‌بینیم که هنرمندان و فیلم‌سازان دنیا از جشنواره فجر استقبال می‌کنند که این نشان‌دهنده‌ی جایگاه هنری و سینمایی ایران در میان هنرمندان دنیاست. امسال 110 فیلم در بخش بین‌الملل جشنواره به نمایش درآمد که این تعداد تقریبا دو برابر تعداد سال گذشته است. هم‌چنین بخش فیلم‌سازان جنبش عدم تعهد به جشنواره اضافه شد که حرکتی قابل تحسین است و امیدواریم در سال‌های آینده جایزه‌ی ویژه‌ای برای این بخش هم در نظر گرفته شود.

 

او با اشاره به بخش سینمای سعادت جشنواره فیلم فجر گفت: ما در ایران تجربیات بسیار خوبی در ساخت فیلم‌هایی با مضامین دینی، تاریخی و اخلاقی داریم. فیلم‌های متنوعی در ایران ساخته شده است که می‌تواند الگویی برای سایر کشورها باشد به هر حال سینمای ایران یک سینمای نجیب است که می‌تواند تجربیاتش را در اختیار فیلم‌سازان دنیا بگذارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش خطاب به مهمانان خارجی حاضر در مراسم اختتامیه بخش بین‌الملل جشنواره فجر گفت: امیدوارم مهمانان عزیزی که برای اولین بار به ایران آمده‌اند در فرصت فراهم شده با واقعیت‌های ایران و فرهنگ و مردم ما آشنا شوند و در بازگشت، این واقعیت‌ها را بیان کنند و بگویند آیا واقعا ایران یک تهدید است که غربی‌ها به تعبیر خودشان تحریم‌هایی شکننده را برای در هم شکستن عزم مردم ایران اتخاذ می‌کنند. معتقدم آنها تفکر اشتباهی در این زمینه دارند؛ چون مردم کشور ما 34 است با این تحریم‌ها روبه‌رو هستند.

 

در بخشی دیگر از این مراسم محمدرضا عباسیان ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان گفت: 430 عنوان فیلم از 73 کشور دنیا درخواست شرکت در این جشنواره را داشتند که تعداد قابل توجهی است. البته این تعداد به غیر از فیلم‌هایی است که همکارانم در ستاد جشنواره از فستیوال‌های مختلف انتخاب کردند تا در جشنواره ما حضور داشته باشند.

 

وی افزود: از مجموعه‌ی فیلم‌هایی که فرم درخواست حضور در جشنواره را پر کرده‌اند، هشت بخش رقابتی و غیررقابتی سامان داده شد و فیلم‌ها در یک برنامه‌ریزی دقیق به نمایش درآمد که این نمایش‌ها تا 22 بهمن ماه ادامه خواهد داشت. به طور کلی در بخش مسابقه‌ی بین‌الملل (جام جهان‌نما) 16 فیلم از 15 کشور، در بخش سینمای سعادت 12 فیلم از 16 کشور در بخش غیررقابتی جشنواره جشنواره‌ها 13 فیلم از 17 کشور، در بخش نمایش‌های ویژه 12 فیلم از 12 کشور حضور داشتند. هم‌چنین امسال با توجه به ریاست، جمهوری اسلامی ایران بر جنبش کشورهای عدم تعهد 12 فیلم از این کشورها به همراه دو فیلم ایرانی بخش ویژه‌ای را تشکیل می‌دادند. در شانزدهمین بازار بین‌المللی فیلم سینمای ایران، 110 کمپانی حضور داشتند و در این مدت رایزنی‌هایی برای ارتباطات نزدیک با یکدیگر انجام دادند.

 

محمدرضا عباسیان در پایان سخنانش تاکید کرد: امیدوارم نمایندگان و مدیران محترم فستیوال‌هایی که برای انتخاب فیلم‌ها به ایران آمدند از آثار خوششان آمده باشد و افتخارات سینمایی کشور ما مانند سال‌های قبل در سال 92 هم ادامه داشته باشد.

 

بنابر این گزارش برگزیدگان این بخش از جشنواره به شرح زیر معرفی و تقدیر شدند:

 

دستاورد فنی و هنری: گهواره‌ای برای مادر ساخته پناه برخدا رضایی و آکان ساتایف برای جنگجویان جلگه از قزاقستان

 

 بهترین فیلنامه : علی قوی تن برای آفتاب مهتاب زمین از ایران

 

 بهترین بازیگران: الهام حمیدی برای گهواره ای برای مادر و بازیگران فیلم بی کس از عراق

 

بهترین کارگردان: پناه برخدا رضایی برای گهواره ای برای مادر از ایرا 

 

بهترین فیلم: بی کس از عراق

 

جایزه ویژه هیئت داوران: جنگجویان جلکه ساخته آکان ساتایف از قزاقستان

 

جایزه حقوق بشر اسلامی به برلین منهای هفت ساخته رامتین لوافی

 

جایزه مصطفی عقاد به مهرداد خوشبخت برای عقاب صحرا از ایران

 

پایان پیام/
 

کد خبر 224867

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha