هنرمندان در آثار هنری خود به زندگی پیامبر و احسن‌القصص توجه کنند

حسینی با اشاره به اینکه توهین دشمنان به پیامبر (ص) از شأن و منزلت ایشان نمی‌کاهد، گفت: از هنرمندان و اهل هنر می‌خواهیم به زندگی پیامبر (ص) و احسن‌القصص در آثار هنری خود توجه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه کنگره پیامبر اعظم(ص) با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی پیامبر(ص) از نگاه قرآن کریم گفت: مسئله هتاکی به نبی اکرم مسئله‌ تازه‌ای نبوده، در طول تاریخ نیز وجود داشته و در عصر پیامبر هم به ایشان افتراها و تهمت‌هایی می‌زدند و عنوان کاهن، ساحر، مسحور و مجنون از جمله تهمت‌هایی است که از سوی کفار به پیامبر (ص) زده می‌شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تعبیر شاعر از جمله تعابیری است که کفار به پیامبر وارد می‌کردند و زمانی که پیامبر از تهمت‌های سنگین دلتنگ و آزرده‌‌خاطر می‌شدند خداوند با آیاتی به ایشان دلگرمی می‌دادند و داستان سایر انبیای الهی برای ایشان مطرح می‌شد با این استدلال که به سایر پیامبران الهی نیز چنین تهمت‌هایی را روا می‌داشتند.

حسینی خاطرنشان کرد: این تهمت‌ها از این جهت به پیامبران زده می‌شد که کفار می‌خواستند مردم گرداگرد وجود پیامبران جمع نشوند اما خداوند همیشه در آیات مختلف قرآن به دفاع از پیامبر می‌پردازد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اهل هنر بایستی دعوت به زندگی پیامبر (ص) و احسن‌القصص را در آثار هنری به‌کار گیرند، ادامه داد: هنرمندان باید در مرحله اول با مضامین بلند زندگی پیامبران آشنا شوند و سپس آن را در قالب هنر بیان کنند.

وی با اشاره به برخی دیگر از ویژگی‌های پیامبر (ص) تصریح کرد: بر اساس آیات قرآنی پیامبر در هدایت مردم حریص بود و ایشان به عنوان شخصیتی جهانی معرفی شده است و در آیاتی از قرآن آمده است که خداوند منت گذاشته تا زمانی که تو در میان مردم هستی آنها را عذاب نمی‌کند و همچنین پیامبر آنچه می‌گوید وحی است و هوای نفس نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: پیامبر اولین عمل‌کننده به قرآن است و آنچه را در آیات قرآنی به آن دعوت شده‌اند را ابتدا خود به آن عمل می‌کردند.

حسینی با بیان اینکه شباهت‌های مختلفی بین پیامبر (ص) و قرآن وجود دارد، افزود: در آیات قرآن آمده است پیامبر و قرآن هر دو نور و مایه رحمت و هدایت هستند و خداوند نیز حافظ پیامبر و قرآن است و این موضوع تنها به زمان حیات ایشان مربوط نمی‌شود بلکه امروز نیز خداوند خود حامی پیامبر است.

وی با بیان اینکه اهانت به پیامبر کرامت و بزرگواری ایشان را کم نمی‌کند، افزود: همان‌طور که قرآن، کریم است پیامبر هم دارای کرامت و بزرگواری است. همچنین همان‌طور که قرآن موجب هدایت مردم است پیامبران نیز مبعوث شده‌اند که انسان‌ها را از ظلمات به سمت نور هدایت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به یکی از تعابیر قرآن در مورد پیامبر(ص) گفت: در قرآن پیامبر به عنوان صراط نور معرفی شده و اگر کسانی فکر می‌کنند می‌توانند با اهانت‌ها این نور را خاموش کنند کار عبثی است چرا که نور خورشید با این اقدامات خاموش نمی‌شود.

وی با اشاره به برخی از جشنواره‌های هنری با محوریت پیامبر (ص) گفت: جشنواره هنرهای تجسمی و شعر فجر دارای بخشی ویژه با موضوع پیامبر است. همچنین در جشنواره فیلم فجر امسال فیلم عقاب صحرا به تاریخ زندگی پیامبر می‌پردازد.

حسینی با اشاره به آماده‌سازی شهرک مدینه و مکه برای تهیه فیلم‌های تاریخ اسلام افزود: کارگردان‌های داخلی و خارجی می‌توانند در این مجموعه فعالیت کنند.

حسینی خاطرنشان کرد: امسال 22 رشته هنری در جشنواره قرآنی راه‌اندازی شده و هنرمندان از رشته‌های مختلف می‌توانند ضمن آشنایی با معارف قرآن آثار هنری خود را در این زمینه ارایه دهند.

وی با بیان اینکه ما نباید منتظر اهانت به ساحت مقدس پیامبر بمانیم، افزود: هم‌اکنون بایستی نقد هالیوود و حامی اصلی آن صهیونیسم در دستور کار قرار گیرد و مبانی نظام سلطه به چالش کشیده شود.

گفتنی است، اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم (ص) امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز دوشنبه 16 بهمن ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.

پایان پیام/


 

کد خبر 224808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha