به گزارش خبرنگار شبستان،حجت الاسلام محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی در اختتامیه جشنواره ملی نشریات قرآنی مبین گفت: در این جشنواره 347 اثردر زمینه های مختلفی چون عکس، خبر، تیتر، یادداشت و مصاحبه رسیده است که از این میان 19 اثر برگزیده و مورد تشویق قرار گرفت.
وی افزود: قرآن دو رسالت بزرگ برای خود قائل است که خبرگزاری ها و مطبوعات حوزه دین و قرآن باید این دو رسالت را داشته باشند، در قران رسالت شفا در کنار رسالت رحمت مطرح شده است و قرآن با تعبیر تنزیل اشاره به آرام آرام نازل شدن قرآن کرده تا تبیان باشد معارف بلند را در عقل ها و حوزه هنری نفوذ دهد.
حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: در رسالت شفا غرض پیرایش وجود از هر نوع ناپاک و آلودگی است و از لحاظ دیدگاه عرفانی مبارزه با بدی ها مقدم بر ترویج خوبی هاست و تخلیه و جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی رسالت همه مطبوعات دینی است.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسالت دوم قرآن را رحمت دانست و اظهار کرد: باید بین دو رسالت شفا و رحمت توازن و تعالی برقرار شود و با تخلیه افراد به فضای پاکی ها نوسازی و بازسازی وجود را فراهم کنیم. در نظام توحید، هنر اسلامی مبنای اصلی عقل و خیال و حس است که اساس توحید هنر اسلامی است در حالی که در نظام های مقابل ما فاقد نوعی عقلانیت هستند و در نظام های توحیدی هر نوع خروج محسوس مبتنی بر عقلانیت است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه خبر رسانی قرآنی ارکان متعددی چون معرفت شناسی، جمع آوری علمی خبر، ارزش شناسی خبر وجود دارد و از میان قصه های قرآن داستان حضرت سلیمان از شیرین ترین قصص است که هدهد در این سوره مبارکه سمبل خبررسانی قرآنی است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به سوره مبارکه نمل و تاکید آن بر معنای "تفقد" تصریح کرد: تفقد از ارکان مدیریت فرهنگی است به این معنا که فقدان کسی را جویا شویم همچنین با استناد به سوره مبارکه نباء در می یابیم که خبر بایید فوری، بدون عیب و نقص، یقینی، قطعی و بسیار مهم باشد.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با استناد به نص صریح کتاب الهی حق گویی، مستند بودن، علو الیقین، عین الیقین، حق الیقین و شفاف بودن را از ویژگی های خبر خوب برشمرد و گفت: خبر باید دارای مبنای معرفتی و شناخت اصولی باشد از سوی دیگر امانت داری و عدم تحریف هم از نکات قابل توجه و مورد اهتمام در تهیه و تولید خبر باید باشد.
وی یادآورشد: ظلم بزرگ این است که علم به نااهل سپرده شود و خبری که مخاطب نادرستی دارد بدترین نوع خبر است، از سوی دیگر یک خبرنگار خوب باید در کنار ظرافت های حرفه ای صبور و دقیق باشد و اگر خبری را دیافت کرد باید نسبت به شناسایی منبع و صحت آن نهایت تلاش را بکار برد.
بنابراین گزارش، جلیل سائلی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران در ادامه این مراسم با بیان این مطلب که معارف انسانی نمی تواند علم قطعی باشد گفت: علم بدست آمده از ادراک و احساس نمی تواند منبع شناخت باشد و ما را به نتایج قطعی رهنمون کند زیرا نباید به ساحت علم لایتناهی الهی وارد شد.
وی با بیان این مطلب که پدیده های معرفتی را باید بسیار بیشتر از آنچه عقل درک می کند دریافت کرد، خاطرنشان کرد: هر روز باید بهتر از روز قبل زیست چرا که بنابر تاکید ائمه معصوم کسی که دو روز از عمرش شبیه به هم باشد ضرر کرده است و منظور این حدیث از دو روز تشبیهی از دو لحظه هرچند کوتاه است.
شایان ذکر است، آیین اختتامیه جشنواره مطبوعات قرآنی مبین با معرفی 19 نفر از برگزیدگان سه شنبه، سوم اسفند در اداره ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما