بیش از 64 درصد از جمعیت ایران به مطالعه روزانه قرآن و ادعیه می پردازند

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان، متوسط مدت زمان مطالعه روزانه قرآن و ادعیه در کشور را 21ساعت و 39 دقیقه عنوان کرد و اظهار داشت: 64.6 درصد از جمعیت ایران به مطالعه روزانه قرآن و ادعیه می پردازند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان، در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و نهضت مطالعه مفید استان، گفت: علاقه مردم خوزستان به مطالعه باعث شده که ما جزو بهترین ها در جایگاه مطالعات کشور می باشیم و این سرمایه گذاری و صرف انرژی بیشتری را می طلبد تا خوزستان بتواند به جایگاه اول یا دوم در سطح کشور برسد.

 

وی با اشاره به شاخص های مطالعه، افزود: در زمینه کتاب غیردرسی چاپی نتایج نشان می دهد 50 درصد از جمعیت ایران در یکسال گذشته هیچ گونه کتاب غیر درسی چاپی مطالعه نکردند و متوسط مدت زمان مطالعه روزانه کتاب غیر درسی چاپی در کشور 12:56که این میزان در مردان از زن ها و در شهری ها بیشتر از روستایی هاست.

 

منصوری، متوسط مدت زمان مطالعه خوزستانی ها 15:54 ثانیه دانست که از متوسط کشور بالاتر و در جایگاه سوم بعد از استان های تهران و قزوین قرار دارد و تصریح کرد: در زمینه کتاب غیر درسی الکترونیک متوسط کشوری مدت زمان روزانه مطالعه کتاب غیر درسی الکترونیک 2:21 می باشد که این میزان در مردها و شهرنشین ها بیشتر از زن ها و روستاییان است.

 

وی متوسط مدت زمان مطالعه کتاب غیردرسی الکترونیک در خوزستان را 2:05 ثانیه عنوان کرد و با بیان اینکه این مدت زمان از متوسط کشوری پایین تر و در جایگاه20 کشوری قرار دارد، در خصوص قرآن و ادعیه اضافه کرد: نتایج نشان می دهد 64.6 درصد از جمعیت ایران به مطالعه روزانه قرآن و ادعیه می پردازند و تفکیک جنسیتی نشان می دهد متوسط مدت زمان مطالعه قرآن و ادعیه در زن ها از مردها و در شهری ها از روستایی ها بیشتر است.

 

وی متوسط مدت زمان مطالعه روزانه قرآن و ادعیه در کشور را 21:39 عنوان کرد و با بیان اینکه این مدت زمان در خوزستان 20:14 است، خاطر نشان کرد: این میزان از متوسط کشوری پایین تر بوده و از این لحاظ در رتبه 21 کشور قرار داریم و استان قم در جایگاه اول و ایلام در رتبه آخر است.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه نتایج پژوهش نشان می دهد در 4 سال اخیر تعداد روزنامه خوانان ها رو به کاهش است، به طوری که در سال 1390 بیش از 50 درصد از مردم ایران در طول هفته هیچ گونه روزنامه ای مطالعه نمی کنند، ادامه داد: همچنین سرانه مدت زمان مطالعه در مردها از زن ها و در شهرنشین ها از روستایی ها بیشتر می باشد.

 

وی متوسط مدت زمان مطالعه روزانه روزنامه در کشور را 27:13 و در استان خوزستان 40:58 عنوان کرد و اذعان داشت: از این لحاظ استان در جایگاه دوم کشور پس از استان گیلان قرار دارد و همچنن در مورد روزنامه های الکترونیک متوسط مدت زمان مطالعه روزنامه الکترونیکی در کشور 5:43 و در استان 3:05 می باشد که از متوسط کشوری پایین تر بوده و از این لحاظ استان در جایگاه 24 قرار داریم.

 

منصوری، اظهار کرد: در زمینه نشریات غیر روزانه چاپی(هفته نامه ها، ماهنامه ها و فصلنامه ها) نتایج پژوهش نشان می دهند در 4 سال اخیر تعداد نشریه خوان ها رو به کاهش است به طوری که در سال 1390 بیش از 65 درصد از مردم ایران در طول هفته هیچ گونه نشریه ای اعم از هفته نامه، ماهنامه یا فصلنامه مطالعه نکردند و همچنین سرانه مطالعه روزانه نشریات در زن ها از مردها و در شهری ها از روستایی ها بیشتر است.

 

وی با بیان اینکه متوسط کشوری مدت زمان روزانه مطالعه نشریات 4:43 می باشد که این زمان برای خوزستان 4:53 است و از این لحاظ استان در جایگاه ششم کشور قرار داریم، ابراز کرد: همچنین در زمینه نشریات غیر روزانه الکترونیکی(هفته نامه ها، ماهنامه ها و فصلنامه ها) متوسط مدت زمان مطالعه نشریات به صورت الکترونیکی در کل کشور 1:21 و در استان 1:13 می باشد از این لحاظ در جایگاه هفتم کشور قرار داریم و بیشترین سرانه مطالعه مربوط به استان های زنجان و اصفهان است.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، تأکید کرد: تجمیع سرانه مدت زمان مطالعه در تمامی حوزه ها سرانه مدت زمان مطالعه روزانه هر خوزستانی در تمامی حوزه ها(کتاب غیر درسی، روزنامه، نشریه و قرآن و ادعیه) 88:23 می باشد که این میزان از متوسط کشوری که75:34 می باشد بالاتر است.

 

وی با اشاره به انکه خوزستان از لحاظ مدت زمان مطالعه روزانه در رتبه پنجم قرار دارد و بالاترین میزان مطالعه مربوط به تهرانی ها و کمترین مدت زمان مطالعه مربوط به چهار محالی ها می باشد، تأکید کرد: سرانه مطالعه کشور 3:27 نسبت به سال گذشته (79:01) کاهش یافته و سرانه مطالعه خوزستان نسبت به سال گذشته 82/18درصد رشد داشته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 224460

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha