به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام سید مجتبی سید سلیمانی، استاد حوزه و دانشگاه صبح امروز(16بهمن) در سلسله نشستهای تخصصی فجر بیداری با عنوان "شبیخون فرهنگی دشمنان علیه نظام اسلامی" که به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی در رواق دارالهدایه حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهارداشت: جنگهایی که از نوع نظامی است و از وسایل و ادوات نظامی در آن استفاده میشود به عنوان جنگ سخت مشهور است ولی اگر در این جنگ از وسایل و ادوات و کالاهای فکری و فرهنگی استفاده شود به آن عنوان جنگ نرم اطلاق میکنند.
وی ترویج افکار و اندیشههای غیراسلامی و ضداسلامی، ایجاد شک و تردید نسبت به ارزشها و اعتقادات و ترویج فساد و منکرات در جامعه را از دستاوردهای تهاجم فرهنگی در یک جامعه ذکر کرد.
حجت الاسلام سیدسلیمانی در تبیین تفاوتهای "تهاجم فرهنگی" با "تبادل فرهنگی" گفت: در تهاجم، هدف تخریب است اما در تبادل فرهنگی هیچ کدام از 2 فرهنگ قصد تخریب فرهنگ مقابل را ندارد و هدف انتقال و نشر فرهنگ است.
وی با بیان اینکه امروزه با استفاده از تکنولوژیهای ارتباطاتی مانند سایتها و وبلاگها، تخریب فرهنگ از سوی کشورهای استکباری راحتتر اعمال میشود، اذعان داشت: شیوه عمده این تأثیرگذاری نیز به این صورت است که ابتدا مجموعه مؤلفههایی را در ارتباط با یک موضوع استخراج میکنند و با حفظ نیمی از این مولفهها، این اطلاعات صحیح را بهعنوان پوشش و چتری بهکار میگیرند تا در دل آن، چند موضوع خلاف واقع و نادرست را با تجزیه و تحلیلهایی به عنوان کالا و خدمات فکری و فرهنگی به دیگران القا کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه فرهنگ را مجموعه دستاوردهای مادی و معنوی بشر در طول تاریخ عنوان کرد و افزود: تبادل فرهنگی ملتها در طول تاریخ در بستری طبیعی ادامه داشته و برای تازه ماندن معارف و حیات فرهنگی بشر تبادل فرهنگی ملتها امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در تبادل فرهنگی، هدف به روز کردن و کامل کردن فرهنگ ملی است ولی در تهاجم فرهنگی هدف ریشهکن کردن و از بین بردن فرهنگ ملی است، گفت: در تهاجم، یک ملت برای جایگزینی فرهنگ خود، به نحوی ظالمانه سعی در ریشهکنی فرهنگ مقابل دارد اما در تبادل فرهنگی چنین نیست.
این محقق و پژوهشگر دینی، دانشگاهیان را گروه مخاطب و هدف اصلی دشمن در جنگ نرم عنوان و تصریح کرد: قشر دانشگاهی بیشتر با مقوله فکر و فرهنگ ارتباط دارد بنا براین در جنگ نرم دشمن نیز این قشر در اولویتهای بالای آنها قرار میگیرد و در قشر تجّار، بازرگانان، مباحث اقتصادی و جنگ اقتصادی همچون تحریم بیشتر مدنظر است.
این استاد حوزه و دانشگاه شاخصه جنگ نرم را استفاده از ابزارهای فکری و فرهنگی عنوان کرد و افزود: کشورهای استکباری سعی میکنند با تمرکز بر مسایل فکری، ایدئولوژیک و فرهنگی و در واقع با گشودن جبهه جنگ نرم، به اهداف خود برسند.
پایان پیام/
نظر شما