باید حسن نیت آمریکا در پیشنهاد مذاکره دوجانبه مشخص شود

وزیر امور خارجه ایران در گفتگوی با پرس تی وی اعلام کرد: کشورهای جهان باید به دیدگاهی مشترک درباره مسایل امنیتی برسند تا بتوانند به روشی مشترک برای برخورد با این پدیده بسیار مهم دست یابند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه در پایان کنفرانس امنیتی مونیخ در گفتگو با پرس تی وی گفت: این کنفرانس فرصتی بسیار خوب برای مطرح کردن طیف گسترده‌ای از مسایل بود. در این کنفرانس این فرصت فراهم شد که به مسایل مشترک جامعه بین المللی و دغدغه‌های امنیتی کشورهای مختلف پرداخته شود. در حال حاضر نماد‌های تروریست در همه جای جهان قابل مشاهده است بنابراین مسئله امنیت اهمیت فوق العاده‌ای یافته است.

وزیر خارجه ایران افزود: ایران معتقد به امنیت جمعی است و اینکه امنیت قابل تقسیم نیست و نمی‌توان امنیت را تنها از دیدگاههای خاص کشورهای مختلف مد نظر قرار داد. کشورهای مختلف جهان باید به دیدگاهی مشترک درباره مسایل امنیتی دست یابند تا بتوانند به روشی مشترک برای برخورد با این پدیده بسیار مهم دست یابند. اگر خواستار استقرار صلح و ثبات در جهان هستیم باید امنیت جمعی را مستقر کنیم.

وزیر خارجه ایران گفت: دیگر جنبه مثبت کنفرانس امنیتی مونیخ این بود که در حاشیه آن فرصتی مناسب برای دیدار با مسئولان دیگر کشور‌ها بوجود آمد. من در این نشست فرصت دیدار با شماری از همتایان خود و مسئولان دیگر کشور‌ها را داشتم و از جمله شخصیت‌هایی که با آن‌ها دیدار کردم، گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان بود. ایران و آلمان مناسبات بسیار خوبی دارند و در این دیدار به رایزنی با یکدیگر پرداختیم. مذاکرات با وستروله بسیار مفید و سازنده بود.

وزیر خارجه ایران افزود: در حاشیه این مجمع همچنین با وزیر خارجه ایتالیا، اسلواکی و نیز اخضر ابراهیمی فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب درباره مسئله سوریه دیدار کرد.

صالحی دیدار با نخست وزیر لبنان و دیگر شخصیت‌های مهم آلمان از جمله نمایندگان پارلمان این کشور از جمله دیگر دیدارهای خود برشمرد و اضافه کرد دیدارش با معاذ الخطیب از شخصیت‌های مخالف سوریه بسیار مفید بود.

وی گفت: اگر بخواهم به طور خلاصه به بیان دستاوردهای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ بپردازم باید بگویم که این نشست بسیار خوب بود و در سخنرانی خود به به طور شفاف مواضع ایران درباره مسایل مختلف از جمله مسئله هسته‌ای ایران، مسئله سوریه بیان کردم. وی گفت من در این سخنرانی همچنین خیلی کوتاه به توصیف اهمیت و جایگاه ایران پرداختم.

وزیر خارجه ایران گفت: به طور کلی این کنفرانس بسیار مفید بود و در ادامه سفر خود به برلین خواهم رفت و در نشست‌های دیگر شرکت خواهم کرد.

در این سفر همچنین با شماری از روزنامه‌ها و رسانه‌های آلمانی مصاحبه کرده است.

وزیر خارجه ایران همچنین درباره دیدارش با اخضر ابراهیمی و نیز معاذ الخطیب تاکید کرد و افزود: این دیدار‌ها می‌تواند در دستیای به راه حل بحران سوریه مفید باشد و اضافه کرد باید این مسئله را مد نظر داشت که مسئله سوریه بسیار پیچیده است.

وی گفت: متاسفانه اوضاع در سوریه به مرحله‌ای رسیده که موجب واردن شدن آسیب به همه طرف‌ها شده است و مردم سوریه بیشترین آسیب را از این بحران دیده‌اند.

وی گفت: جامعه بین المللی نیز از این بحران آسیب دیده است زیرا سوریه از نظر جغرافیایی در منطقه‌ای بسیار حساس قرار دارد و اگر این کشور دچار خلاء قدرت شود، پیامد‌های بسیار شدیدی برای کشورهای همسایه سوریه خواهد داشت.

صالحی گفت: بنابراین فکر می‌کنم جهانیان به این درک رسیده‌اند که بهتر است برای دستیابی به راه حل صلح آمیز در سوریه تلاش کنند.

وی همچنین از پیشنهاد معاذ الخطیب استقبال و آنرا گامی روبه جلو توصیف کرد و افزود: با خطیب درباره پیشنهادش و نیز اهداف وی از این پیشنهاد به طور مفصل گفتگو کردم. همچنین با اخضر ابراهیمی درباره این مسئله گفتگو کردم و وی نیز از این پیشنهاد استقبال کرد.

وزیر خارجه ایران گفت: به نظر من اکنون زمان آن است که همه طرف‌ها منطقی‌تر عمل کنند و برای حل و فصل این مسئله اقدامات عملی صورت دهند.

صالحی گفت: به اعتقاد وی دیگر جایی برای خشونت در سوریه وجود ندارد و طرف‌ها نباید به طور دایم یکدیگر را متهم کنند چراکه اوضاع در این کشور بسیار بحرانی است و باید این اتهام زدن‌ها را متوقف کرد و دولت و مخالفان وارد مذاکره شوند.

وی گفت: آنچه ایران می‌تواند به عنوان دوست مردم سوریه، کشورهای منطقه، جامعه بین المللی و سازمان ملل انجام دهند این است که به تسهیل این مذاکرات کمک کنند تا دولت موقت در سوریه تشکیل شود، پارلمان انتخاب شود، قانون اساسی این کشور تدوین شود و پس از آن زمینه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سوریه فراهم شود.

صالحی گفت: همه این فرایند می‌تواند تحت نظارت کامل جامعه بین المللی انجام شود تا دو طرف اطمینان یابند که این فرایند به طور صحیح در حال اجرا است و هیچکس از این اوضاع به نفع خود استفاده نمی‌کند.

وی اضافه کرد: به نظر وی راه حل این مسئله همین است و مسیرهای دیگری که از خارج برای مردم سوریه ترسیم می‌شود به هیچ وجه موثر نخواهد بود. چراکه دولتی که به طور تحمیلی بر روی کار می‌آید نمی‌تواند بر قدرت باقی بماند و به هیچ وجه دولتی پایدار نخواهد بود.

صالحی همچنین درباره پیشنهاد جو بایدن درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: ما به این پیشنهاد با دید مثبت نگاه می‌کنیم. این پیشنهاد می‌تواند یک تلاش خوب باشد. با این حال باید کمی صبر کنیم زیرا در حال حاضر پیامهای متناقض دیگری مشاهده می‌شود که از جمله آن‌ها لفاظیهای چون قرارداشتن همه گزینه‌ها بر روی میز و تهدیدهایی است که با این پیام جدید همخوانی ندارد.

وی گفت: بنابراین باید کمی بیشتر صبر کنیم تا ببینیم آیا واقعا آمریکایی‌ها در این پیشنهاد خود حسن نیت دارند یا خیر تا بتوانیم به همین ترتیب تصمیم‌های خود را اتخاذ کنیم. با این حال باید بگویم که این گونه پیشنهاد‌ها نشانه‌هایی بسیار خوب است.

وزیر خارجه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است بسیار منطقی است و به دنبال حل و فصل مسایل مهم بین المللی از طریق مذاکره است. وی اضافه کرد مناقشه‌ها باید از طریق مذاکره حل و فصل شود و تنش و درگیری راه حل مشکلات نیست و بلکه این تعامل است که حلال مشکلات است.

صالحی همچنین اشاره کرد ایران در گذشته نیز با افغانستان مذاکراتی دو جانبه با آمریکا داشت با این حال نتیجه این گفتگوی دوجانبه به هیچ وجه به نفع ایران نبود.

وزیر خارجه ایران گفت: ما همچنین درباره عراق نیز با آمریکا مذاکرات دو جانبه داشتیم بنابراین مذاکره دوجانبه با آمریکا درباره مسئله مشخص برنامه هسته‌ای ایران یک خط قرمز و یک مسئله ممنوع نیست. وی گفت این مذاکرات خط قرمز نیست با این حال باید ببینم آیا این پیشنهاد واقعی است و یا اینکه تنها پیشنهادی برای جلب عقاید عمومی است.
پایان پیام/

کد خبر 224333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha