توزیع 300 هزار اصله نهال رایگان در مناطق مختلف کردستان

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان از توزیع 300هزار اصله نهال در مناطق مختلف استان همزمان با هفته رختکاری خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، پیمان باباپیری، مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، ظهر امروز (15بهمن) در نشست خبری مدیران کل حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست استان، اظهار داشت: بیش از 61درصد از وسعت 2میلیون و 913 هزار هکتاری استان کردستان را جنگل ها و مراتع تشکیل می دهند.


وی افزود: استان کردستان با دارا بودن میانگین 486 میلی متر بارندگی در سال و یک و نیم میلیارد متر مکعب روان آب و بیش از پنج میلیارد متر مکعب آب سطحی خروجی از جایگاه ویژه ای در سطح کشور برخوردار بوده و با تکیه بر همین توانمندی هم اکنون بیش از 5/6 درصد علوفه کشور در کردستان تولید می شود.


بابا پیری تصریح کرد: از بین 12 حوزه آبخیز مهم کشور کردستان منشأ 5 حوزه مهم بوده و به جرأت می توان گفت کردستان مهمترین حوزه آبخیز کشور به شمار می آید چرا که حیات آبی دریاچه ارومیه، سفید رود و کرانه جنوبی دریای خزر، رودکرخه، رود زاب و سیروان همگی از حوزه آبخیز کردستان سرچشمه می گیرند.


مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان اظهار داشت: تاکنون 473 طرح مرتع داری در استان انجام شده و هم اکنون در استان بیش از 633 هزار تن علوفه در سال تولید می شود.


باباپیری افزود: با توجه به وسعت 320هزار هکتاری جنگل های استان هر ساله 107هزار کیلوگرم گردو، 30 تا 50 تن سقز، 5 تن کتیرا و دهها هزار تن بلوط از سطح جنگل های استان برداشت می شود.


وی خاطر نشان کرد: هم اکنون 60 درصد پوشش حفاظتی در سطح مراتع و جنگل های استان انجام می شود و بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه این مهم باید به 90درصد افزایش یابد.

 

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان از فعالیت دو نهالستان بزرگ در سطح استان و تولید سالانه یک میلیون و 300 هزار اصله نهال خبرداد و گفت: در سال جاری و همزمان با هفته درختکاری و به منظور ترویج فرهنگ درختکاری در استان بیش از 300هزار اصله نهال در سطح استان توزیع می شود.


کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان نیز در این نشست از 3برابر شدن مراکز دامپزشکی استان طی خدمات گسترده نظام مقدس اسلامی و افزایش مراکز دولتی و خصوصی در این حوزه به همراه پرورش نیروهای متخصص بومی در استان خبرداد.


وی افزود: هم اکنون با توجه به فراهم شدن زمینه های کاری مساعد در استان بیش از 394 مرکز دامپزشکی خصوصی در استان فعالیت دارند که این میزان بیش از دو برابر مراکز دولتی است.


زیبا کردار خاطر نشان کرد: در دولت نهم ودهم نیز تعداد مراکز دامپزشکی دولتی در استان با افزایش 30درصدی روبرو شده و هم اکنون 96 مرکز در استان فعال هستند.


وی اظهار داشت: درطول عمر با برکت نظام مقدس اسلامی خدمات شایان توجهی در عرصه دامپزشکی و رفع مشکلات و موانع دامداران استان صورت گرفته که از جمله می توان به ریشه کن کردن طاعون گاوی، ایجاد 4 شرکت پخش و توزیع دارو، راه اندازی کشتارگاه صنعتی سنندج، ایجاد مرکز آبزی پروری، توزیع سالانه 200میلیون دز واکسن طیور در استان اشاره کرد.


پایان پیام/

کد خبر 224242

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha