به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدمهدی عسگرپور، کارگردان سریال جراحت و مدیرعامل خانه سینما که در جلسه نقد و بررسی این سریال در شبکه 3 سیما حضور داشت، روند سلیقه ای پخش سریالها در تلویزیون را سلیقه ای خواند و عنوان داشت: در تلویزیون یک فهم و درک صحیح مدیریتی برای زمان پخش فیلم و سریال وجود ندارد.
وی در ادامه گفت: ما با عادتی در صداوسیما مواجه هستیم که تیپ خاصی از سریالها را در ماه رمضان پخش می کند. امروزه با مشکل شناسایی مخاطب روبروایم که تشخیص قشر مخاطب سریال ها را برای ما مشکل می سازد. سریالها به سمت قشر خاصی از افراد جامعه میل پیدا کرده است که مسئولیت آن با تلویزیون است. زمانی که ما متر و معیاری برای تشخیص نداشته باشیم به سلیقه افراد خاصی از منتقدان رسانه ای اعتماد می کنیم.
سعید نعمت الله، نویسنده فیلم سینمایی بی پولی با اشاره به آمار بالای رضایت مندی مخاطب از سریال جراحت خاطرنشان کرد: سریالی مثل جراحت تا پایان هفته سوم نمایش درماه رمضان آمار 82 درصد بیننده را با 85 درصد رضایت مندی از آن خود کرده بود. اگر این سریال داستانی تلخ داشت و یا در زمان بدی پخش شد با مردم طرف هستیم که آمار رضایت، چیز دیگری را نشان می دهد.
نعمت الله در ادامه اضافه کرد: سریال جراحت نقد عدم وجود گفتمان در خانواده ها بود. امروزه ما در بین خودمان نیز یک فضای مونولوگ داریم. این سریال به نقد منیت هایی پرداخت که برادری ها را از بین می برد.
سعید نعمت الله سریال جراحت را مدیون تلاش عسگرپور دانست و بیان کرد: این سریال دارای شخصیتی به نام عسگرپور بود که همه عوامل او را به عنوان یک شخصیت فرهنگی درک کرده بودند.
محمدرضا شفیعی نیز به نظر محمدتقی فهیم مبتنی بر زمان نامناسب پخش سریال جراحت واکنش نشان داد و افزود: شخصیت های سریال مخاطب را به فکر فرو می بردند که از این حیث مناسب ماه رمضان بود که ماه درد و نگرانی و تفکر است. سریال جراحت تلخی همراه با شیرینی را بازگو کرد که پایان داستان آن نشان دهنده این دیدگاه است.
محمدتقی فهیم، منتقد سینما و تلویزیون در پایان اشاره کرد: آثار هنری باید متناسب با درک و دانش مخاطب ساخته شوند، مخاطب ماه مبارک رمضان متفاوت است و بستری را در درون خود مهیا می کند که سبک های خاصی از سریال را می پذیرد اما سریال جراحت به این مقوله توجه نداشت.
پایان پیام/
نظر شما