به گزارش خبرنگار شبستان، در این نشست، رامتین لوافی، کارگردان «برلین منفی7» درباره چگونگی ساخت فیلم گفت: فیلمنامه توسط محمدرضا گوهری نوشته شده بود و آن را آقای پورشریف به من پیشنهاد دادند تمام افراد گروه دغدغه ساخت فیلم را داشتند.
وی با اشاره به اینکه تم داستانی این فیلم درونمایه ضدجنگ دارد، بیان کرد: من فیلم ساخته ام و حرف هایم را در فیلمم زده ام. تم داستانی این فیلم به روابط آدم ها، موقعیت و شرایط آنها میپردازد، ولی فیلم تم های اصلی و فرعی زیادی دارد که به جز موضوع ضدجنگ بودن آن می توان به جریان تقابل فرهنگ ها اشاره کرد.
این کارگردان خاطرنشان کرد: قصه فیلم ایرانی نیست، هرچند عوامل برلین منفی 7 ایرانی بودند. سینمای ایران دوست داشته که در مورد عراق امروز نظری داشته باشد و این فیلم نیز در مورد عراق با دیدگاه یک ایرانی است.
لوافی در پاسخ به سوالی درباره نام فیلم و دلیل انتخاب کشور آلمان و شهر برلین گفت: باید این فیلم در کشوری که مهاجرت پذیر است ساخته شود پس فرقی نمی کرد که کدام کشور مهاجرپذیر میزبان این فیلم شد اما برلین به خاطر شخصیت و کاراکتر خاص اش برای این فیلم انتخاب شد.
حاشیه ها واعتراض هایی از جنس مصطفی زمانی
«سیامک پورشریف» تهیه کننده این فیلم نیز طی سخنانی گفت: من یک تهیه کننده فیلم هستم و دفتری در آلمان دارم، اما دفتری هم در ایران دارم و قبلا هم کار تولید فیلم های ایرانی آلمانی را برعهده داشتم. قبلا فیلم چمدان اثر مانی حقیقی را نیز ساخته ام که اجازه اکران نیافت.این فیلم در مورد عراق است؛ دراین فیلم یک خانواده عراقی که مهاجرت می کنند و در این مهاجرت بلاهایی سرشان می آید مورد نظر فیلمساز است.
وی در مورد انتخاب بازیگران این فیلم و مشکل اصلی که زبان بود، اظهار کرد: می خواستیم کسی بازی کند که با لهجه عراقی آشنا باشد. عاطف، فلسطینی الاصل است و لهجه عربی عراقی ندارد ولی به آنچه که ما می خواستیم رسیدیم.
پورشریف در پاسخ به این سؤال که چرا فیلم درباره عراق با بودجه دولتی ساخته شده است، گفت: داستانی بود که سینمای ایران آن را قبول کرده بود و علاقهمند بود که یک سناریست و سینماگر ایرانی راجع به عراق در خارج از کشور فیلم بسازند.
این تهیه کننده همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد هزینه ساخت این فیلم و شایعه اینکه این فیلم بیش از 10 میلیار تومان هزینه برداشته است، نیز توضیح داد: این فیلم یک و نیم تا دو میلیار هزینه داشته است و فیلمی دولتی و خصوصی است، حتی باید بگویم که هزینه بازیگران ایرانی از بازیگران آلمانی بیشتر شده است.
بر این اساس، پس از سخنان پورشریف درباره هزینه و دستمزد بازیگران ایرانی، مصطفی زمانی نسبت به آن واکنش نشان داد و گفت: اگر این حرف شما ثابت شود من بازی در سینما را کنار خواهم گذاشت.
مصطفی زمانی و یادگیری زبان در دو هفته
«مصطفی زمانی» بازیگر ایرانی این فیلم درباره پذیرش نقش بهروز گفت: از فیلم لذت بردم از نگاه من فیلم داستان آدمهایی است که به دنبال امید میگیرند و از شرایط خود خسته شدهاند قصه عراقی و مهاجرت آن پررنگ است. دوست داشتم تجربه بین المللی با بازیگران خارجی داشته باشم.
این فیلم قصه فرا مرزی داشت و در این داستان دو زبان را تجربه کردم. من زبان انگلیسی را نمیدانستم و قرار بود به زبان فارسی صحبت کنم اما به دلیل انتخاب بازیگر آمریکایی برای نقش مقابلم من تلاش کردم که انگلیسی را بیاموزم که در فرصت زمانی یک هفته توانستم یاد بگیریم.
«فرشاد محمدی» فیلمبردار نیز در سخنانی کوتاه در مورد چگونگی کار در آلمان گفت: شرایط بسیار خوب بود و ما با قوانین سرسخت آلمانی کار کردیم که همه چیز را در چارچوب و قانون محدود کرده است و این باعث شد که بدانیم چه کار می کنیم.
«کارولین اینشون» بازیگر آلمانی این فیلم نیز به کارگردان فیلم های درباره الی و جدایی نادر از سیمین اشاره کرد و این دو فیلم را معرف سینمای ایران دانست.
پایان پیام/
نظر شما