تهدید کنندگان حیات انسانی هزاران سال با حقیقت انسانی فاصله دارند

رئیس جمهور گفت: کسی که می‌نشیند بمب شیمیایی می‌سازد و می‌داند این وسیله برای کشتن انسان‌ها از دردناک ترین شیوه هاست، نه تنها از مرز حیوانیت عبور نکرده بلکه هزاران کیلومتر با مرز حیوانیت فاصله دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، آئین اختتامییه سی‌امین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیستمین جایزه جهانی کتاب سال صبح امروز (شنبه 14 بهمن) با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از پژوهشگران و فعالان عرصه کتاب در تالار وحدت در تهران برگزار شد.

 

دراین مراسم محمود احمدی نژاد با بیان اینکه تجلیل از علم و عالم، تجلیل از حقیقت انسان است، گفت: انسان بالاترین موجود و مهم‌ترین موضوع هستی است. همه حقایق، ارزش‌ها، آرزوها، سئوالات، پیشرفت‌ها در رابطه با انسان معنا و مفهوم پیدا می‌کند اگر انسان را از دایره هستی برداریم، همه موضوعاتی که برشمردم، بی‌معناست.

 

رئیس جمهور افزود: انسان موجود لایتناهی و جاودانه است ظرفیت‌های وجودی انسان بی‌نهایت است، اما کدام ظرفیت؟ به طور مشخص انسان از دو بعد مادی و انسانی برخوردار است، معلوم است که وجه مادی نمی‌تواند لایتناهی و دارای ظرفیت نامحدود باشد.

 

وی اضافه کرد: عالم ماده هر مقدار گسترش پیدا کند و انسان هر مقدار بر آن احاطه پیدا کند، بالاخره اینها محدود است و در فضای محدود حرکت انسان محدود است.

 

وی با اشاره به اینکه بعد اندیشه، بعد تفکر، بعد تعقل و بعد علم آموزی و علم آفرینی انسان نامحدود است، تصریح کرد: آیا هزاران سال تلاش علمی به نقطه پایان می‌رسد؟ خیر. به خصوص وقتی تلاش علمی در رابطه با حقیقت خود انسان باشد.

 

رئیس جمهور کمال انسان را در اندیشه ورزی دانست و خاطرنشان کرد: کمال انسان، عروج انسان، عظمت انسان، تعالی انسان و قدرت و حکمت و بزرگواری حدی ندارد به تعبیر دیگر علومی که به معرفت انسانی می‌پردازند، نقطه پایانی ندارند.


احمدی نژاد با بیان اینکه انسان با همه عظمتش با علم و معرفت زنده و جاودانه و لایتناهی است، اظهار داشت: بعدی که به انسان وجه بی‌نهایت می‌بخشد، علم، معرفت و اندیشه است و انسان جز اندیشه و علم و تفکر و تعقل نیست. اگر بخواهیم هویت یک نفر را تعریف کنیم، هویت حقیقی او بر می‌گردد به علم و اندیشه و معرفت و همین است که انسان را تا امروز نگه داشته است.

 

وی با بیان اینکه عالم مادی همه‌اش ظلمات و مجهولات است، یادآور شد: چراغ راهنمای انسان برای بازیابی و حرکت به سمت خود فقط علم است. علم چراغ راهنماست و همه زیبایی انسان در این است که می‌تواند بیندیشد و تولید دانش کند و آن دانش را در سطح بالاتری به دیگران هدیه کند.

 

رئیس جمهور، یکی از بهترین صنعت ها را برای انتقال دانش به نسل‌ها و عصرهای آینده، کتاب و کتابت توصیف کرد و گفت: دانشی که ضبط نشود از گزند حوادث مصون نخواهد ماند. آنچه ثبت شود می‌ماند و از دیرباز کتاب ظرف خوبی برای حمل اندیشه و معرفت و دانش بوده است.

 

وی گفت: امروز ظرف‌ها و وسایل جدیدی هم در اختیار بشر است؛ فضای مجازی یک فضای نامحدود است، اما همین فضای مجازی هم که یک حوزه ارتباطی بی‌نهایت در برابر همه انسان‌ها قرار داده است، محصول کار علمی و کتاب‌های قبلی است و علی رغم این فضا و امکانات گسترده، کتاب و کتابت همچنان جایگاه ممتاز خودش را حفظ کرده است.

 

رییس جمهور در ادامه با اشاره به آماری که وزیر ارشاد درباره کتابهای منتشر شده در سالهای اخیر ارایه داد، یاد آور شد:: اتفاقا در این 7و 8 سال دسترسی به فضای مجازی خیلی گسترده شده است؛ شما در خانه می‌نشینید و با یک ارتباط الکترونیکی می‌توانید با بسیاری از کتابخانه‌های بزرگ جهان مرتبط شوید با این حال و علی رغم همه امکانات، تعداد کتاب‌های ترجمه ای و تالیفی چند برابر است.

 

احمدی نژاد با بیان اینکه هرچقدر جامعه پیشرفته تر شود، نیازمند تولید علم بیشتری است و ما در مسیر علم هنوز در پله‌های اول هستیم، خاطرنشان کرد: ما در بعد مادی حرکت علمی انسان هنوز در ابتدای راه هستیم، ما می‌توانیم به جایی برسیم که همه عالم هستی در لحظه و زمان در اختیار انسان باشند. اگر سرعت انسان به حد نور برسد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ جهان مادی نسبت به انسان در چه جایگاهی قرار خواهد گرفت؟ در بعد انسانی و معنوی علم ما هنوز در ابتدای راه هستیم.

 

وی با اشاره به آیه «فتبارک الله احسن الخالقین» نیز عنوان کرد: انسان تنها موجودی است که خدا در خلق او به خودش آفرین گفت. انسان می‌تواند به نقطه‌ای برسد که خلیفه خدا در عالم هستی بشود. انسان‌هایی بوده اند که از سیر در صفات عبور کرده اند. 14 انسان بزرگ این مسیر را طی کرده اند و الان هم در مراتب دیگری در حال سیر کمالی هستند.

 

وی ادامه داد: 7 میلیارد جمعیت در جهان ساکن است. سالی شاید 100 تا 120 میلیون نفر به دنیا می‌آیند و 20 تا 30 میلیون نفراز دنیا می‌روند. اینها فرصت پیدا نمی‌کنند خودشان و حقیقت خودشان را بشناسند و با عظمت‌های هستی آشنا شوند، چرا اینطور است؟ برای اینکه ما در ابتدای راهیم و حالاحالاها باید کار شود و آنقدر باید اندیشید و جر و بحث کرد تا عبور کنیم.

 

رئیس جمهور سپس تاکید کرد: کسی که می‌نشیند بمب شیمیایی می‌سازد و می‌داند این برای کشتن انسان‌ها با زجرآورترین روش‌ها است، نه تنها از مرز حیوانیت عبور نکرده بلکه هزاران کیلومتر با مرز حیوانیت فاصله دارد.

 

وی ادامه داد: همه دانشمندان، علما و اهل دل و کسانی که به عظمت انسان می‌اندیشند باید دست به دست هم دهند و کار کنند و بدانند که خدا هم منتظر است انسان خودش را تا به مرز انسان کامل بالا بکشد .


وی تصریح کرد: مسلما زندگی یک عالم اندیشمند با زندگی غیر او متفاوت است؛ آدم‌هایی که بر کشیده‌اند، جور دیگری می‌بینند و لذت می‌برند و وقتی به هم می‌رسند، حس دیگری دارند. دو نفر که زندگیشان بر پایه تعقل است، جور دیگری باهم تعامل می‌کنند واین تعامل بسیار زیباست.

 

احمدی نژاد گسترش فضاهای تعقل را در جامعه ضروری دانست و گفت: اگر فضای جامعه عقلانی و علمی شود، هر روز، روز نویی است؛ بی‌جهت نیست که پیامبران و به ویژه پیامبر خاتم (ص) که کامل کننده همه پیامبران است اینقدر به عالـِم احترام می‌گذارد، برای اینکه این عالـِم اکسیری است که تمام غبارها و زنگارها را از حقیقت وجود انسان پاک می‌کند.


وی در پایان از تمامی دست اندر کاران عرصه کتاب قدر دانی و تشکر کرد.


پایان پیام/

کد خبر 223634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha