به گزارش خبرنگار شبستان، یکی از حاشیه های نشست خبری فیلم «گناهگاران» که اولین فیلم سینمایی در کارنامه کارگردانی فرامرز قریبیان است، حضور سعید راد، بازیگر توانمند سینمای ایران بود. وی که در دقایق پایانی اکران فیلم قریبیان به برج میلاد آمده بود، گفت که سابقه دوستی اش با این کارگردان او را از شمال کشور به جشنواره کشانده است اما ترافیک تهران مانع از دیدن این فیلم شد و تنها توانست در نشست خبری حضور داشته باشد.
سعید راد که سال گذشته با فیلم گیرنده در جشنواره شرکت و دیپلم افتخار بهترین نقش اول مرد را از آن خود کرد، در حاشیه نشست خبری فیلم فرامرز قریبیان در گفتوگو با خبرنگار شبستان درباره جشنواره فیلم فجر و حد و اندازه آن در مقایسه با فستیوال های سینمایی جهان، پروه فیلم «چ» و توقعات مردم از بازیگران طراز اول سینمای ایران با خبرنگار شبستان سخن گفت که ماحصل آن را در زیر می خوانید:
جشنواره فجر چیزی کم از جشنواره های سینمایی معروف دنیا ندارد
وی در این گفتگو فیلم فجر را جشنواره ای مطابق با معیارها و استانداردهای فستیوالهای بزرگ سینمایی جهان خواند و گفت: 19 سالی که خارج از ایران بودم و اغلب جشنواره ها را از نزدیک تجربه کردم متوجه شدم که جشنوارهای پربار و مطابق با استانداردهای جهانی داریم اما در طول این 31 سال کمتر برای جهانیان از کیفیت جشنواره فجر گفتیم.
در طول این سی و یکسال برای جشنواره تبلیغ جهانی نکردیم
راد با تاکید بر نقش تبلیغات و اطلاع رسانی جهانی در معروفیت جشنواره های سینمایی همچون اسکار، افزود: اگر سینماگران جهان با جشنواره فجر آشنایی داشته باشند مطمئن باشید که هر سال با افتخار فیلمهای خود را آماده شرکت در آن خواهند کرد.
این بازیگر در ادامه با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر به خودی خود نمی تواند جریان ساز باشد، اظهار داشت: پیشرفت این گردهمایی بزرگ منوط به تلاش ما سینماگران است، کارگردانها باید تلاش کنند هر سال کارهایشان نسبت به گذشته رشد داشته باشد، اگر جشنواره در نقاطی ضعفهایی دارد نشانگر این است که سینماگران در این بخشها کوتاهی کردهاند.
راد در ادامه مواجهه شرکتکنندگان در جشنواره با مخاطبان حرفهای را یکی از عوامل اصلی شکوفایی سینما خواند و گفت: صنعت سینمای ایران با این جشنوارهها زنده است، گفتگوی میان مخاطبان حرفهای جشنواره با سینماگران موجب تقویت فیلمهای جشنواره میشود.
وی همچنین در ادامه از نرسیدن پروژه فیلم «چ» به جشنواره خبر داد و اظهار داشت: با وجود اینکه اعلام شده این فیلم در یک سانس برای خبرنگاران و منتقدان اکران خواهد شد اما فکر میکنم فیلم در نهایت به جشنواره نرسد.
حاتمی کیا ناز نمی کند/«چ به جشنواره سی ام نمی رسد
بازیگر فیلم "چ" با رد این ادعا که حاتمیکیا قصد داشته با رساندن فیلم در دقیقه 90 به جشنواره خود را برای سینمای ایران شیرین کند، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم کارهای فنی این فیلم به پایان نرسیده است وگرنه هیچ کارگردانی حاضر نیست فیلماش دیده نشود.
با اسطوره سازی در سینما مخالفم
سعید راد در ادامه با بیان اینکه من با اسطورهسازی در سینما مخالفم، خاطرنشان کرد: برخی منتقدان و مردم انتظار دارند بازیگر همیشه در نقش مشابهی که آنها دوست دارند، ظاهر شود در حالی که ما بازیگرانی هستیم که سابقه داریم و حرفهای شدهایم و طبیعی است که حق انتخاب داریم و رلهایی که مناسب ما باشد انتخاب می کنیم.
وی با اشاره به نقش متفاوتش در بازی فیل گیرنده گفت: من پارسال 10 فیلمنامه خواندم تا این اثر را انتخاب کنم، نقشی که در این فیلم ایفا کردم متفاوت از نقشهای قبلی بود و اتفاقا فکر میکنم که این کار، کار خوبی بود و استقبال از فیلم نشاندهنده همین موفقیت بود.
با این توقعات، بازیگر در ایران نوستالوژی می شود
سعید راد با بیان اینکه مردم باید به نقشهای متفاوت ما عادت کنند، اظهار داشت: مردم عادت کردهاند تا ما را در نقشهای یکسان ببینند، من بازیگر نمیتوانم همیشه نقش ضد قهرمان را بازی کنم.
وی در پایان تأکید کرد: توقعاتی که مردم از یک بازیگر دارند باعث شده بازیگران در ایران نوستالوژی شوند و این رویه کمکی به موفقیت سینما نخواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما