به گزارش خبرنگار شبستان، احمد اکبری در نشست خبری صبح امروز گفت: امسال برای اولین بار کمیته تخصصی مگاترونیک فعال شده است. همچنین امسال برای اولین بار از حامیان مالی و معنوی جشنواره تقدیر خواهد شد. همچنین امسال به طرح موفق تولید ملی جایزه تعلق میگیرد.
وی افزود: با توجه به نامگذاری امسال که حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی است، طرحهای برگزیده 25 جشنواره گذشته بررسی شد و 80 طرح برتر که به تولید ملی رسیده بودند، معرفی شدند و از این بین یک طرح به عنوان موفقترین معرفی خواهد شد.
اکبری با بیان اینکه برنامههای سازمان پژوهشی در دهه فجر بسیار متنوع خواهد بود، اظهار کرد: مهمترین برنامه ما در این دهه آغاز بیست و ششمین جشنواره بینالمللی خوارزمی است که 17 بهمن در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار خواهد شد.
وی افزود: 15 بهمن نیز مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر سازمانهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی برگزار شده و نمایشگاه دستاوردهای این سازمان نیز از شانزدهم تا نوزدهم بهمن در محل مصلی برگزار میشود.
اکبری در ادامه از رونمایی سامانه ملی کارآموزی که 19 بهمن انجام میشود خبر داد و گفت: این سامانه به نحو شایسته و پیشرفته دایر شده و با ظرفیت 300 هزار دانشجو میتواند برای کارآموزان جایابی انجام دهد.
معاون وزیر در ادامه گفت: همچنین روز نوزدهم میزگرد ارتباط صنعت و دانشگاه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود. مسابقات ورزشی نیز از دیگر کارهایی است که در ایام دهه فجر انجام میشود.
وی درباره هدف برگزاری این جشنواره گفت: شناسایی و قدردانی از پژوهشگران، دانشمندان، فناوران، محققان، اساتید و اهل فن و تقدیر از آنها در بالاترین سطح ممکن از اهداف ماست.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی افزود: امسال 1625 طرح به جشنواره ارسال شد که نسبت به سال گذشته افزایش داشت، از این بین 127 طرح از خارج از کشور ارائه شده بود، 27 طرح ملی و داخلی به عنوان برنده معرفی شدند و از بین کشورهای شرکتکننده نیز هفت کشور آلمان، انگلیس، مالزی، هند، پاکستان، بلاروس و اردن رتبههای برتر را کسب کردند.
وی درباره سازمانهای حمایتکننده بینالمللی از این جشنواره گفت: از جمله این سازمانها میتوان به طرح کلمبو، کامسنتر، کامیستک، دی 8، اکو، فائو، تواس، ویترو، ویپو، یونسکو و آی سسکو اشاره کرد، از بین حامیان داخلی نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، وزارت دفاع، سازمان هوا و فضا و فرهنگستان هنر از جمله حامیان اصلی جشنواره هستند.
اکبری گفت: طرحهای دریافتشده در 17 گرایش از جمله علوم پزشکی، مگاترونیک، هوافضا، صنایع و مدیریت فناوری، عمران، فناوری نانو، فناوری اطلاعات، مواد و متالوژی، انرژیهای نو، علوم پایه، هنر و معماری، زیستفناوری، محیط زیست و علوم پایه پزشکی، کشاورزی و منابع طبیعی، مکانیک برق و کامپیوتر است.
وی درباره ماهیت پژوهشی این جشنواره گفت: جشنواره خوارزمی پژوهشهای بنیادی، کاربردی، توسعهای، ابتکاری را به عنوان برگزیدهها میپذیرد و در بعد پژوهش بنیادی نیز عمل میکند.
وی درباره نفرات برتر گفت: در بخش علوم زیست و پایه پزشکی یک رتبه سوم، در علوم پایه دو رتبه سوم و در طرحهای ویژه یک رتبه اول، دو مقام دوم و پنج رتبه سوم داشتیم.
وی درباره رتبههای برتر شرکتکنندههای خارجی گفت: رتبه اول در بخش فناوری اطلاعات متعلق به آلمان است.
پایان پیام/
نظر شما