تشکیل انجمن مشترک همکاری های علمی ترکیه و ایران

رئیس بخش ادبیات کلاسیک دانشکده ادبیات دانشگاه استانبول گفت: پیشنهاد ایجاد انجمن مشترک همکاری های علمی بین اساتید ترکیه و ایران را طرح کرده ایم و اساتید دانشگاه بین المللی قزوین نیز می توانند عضو انجمن شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمت نور دوغان، رئیس بخش ادبیات کلاسیک دانشکده ادبیات دانشگاه استانبول صبح امروز (14 بهمن) در نشست با قائم مقام دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و تعدادی از اساتید این دانشگاه که در سالن جلسات دانشگاه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، بیان کرد: ملت ایران و ترکیه یک ملت در دو دولت هستند و اشتراکات فرهنگی و تاریخی بسیاری دارند.
 

وی ادامه داد: در جلسه با دانشگاه علامه طباطبایی تهران تفاهمی برای برگزاری دومین همایش بین المللی پیوندهای زبانی و ادبی ایران و ترکیه در تهران داشتیم و با توجه به اینکه دانشگاه علامه طباطبایی با دانشگاه استانبول تفاهم نامه همکاری دارد، پیشنهاد می کنیم که دانشگاه یلدیز تکنیک استانبول نیز تفاهم نامه ای را با دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) داشته باشد.
 

رئیس بخش ادبیات کلاسیک دانشکده ادبیات دانشگاه استانبول اضافه کرد: معتقد هستیم روابط بین دو رشته فارسی و ترکی یعنی زبان فارسی در ترکیه و زبان ترکی در ایران منجر به ثمرات خوبی در آینده همکاری ها خواهد شد.

 

وی عنوان کرد: پیشنهادی را مبنی بر ایجاد انجمن مشترک همکاری های علمی بین اساتید ترکیه و ایران طرح کرده ایم تا این مشکلات حل شود و پیشنهاد می کنیم از اساتید دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز به عضویت این انجمن درآیند.
 

در ادامه استاد زبان و ادبیات کلاسیک ترک دانشگاه ساکاریا ترکیه اظهار کرد: ایران و ترکیه اشتراکات بسیاری دارند و ما به تمام اشتراکات بین این دو کشور معتقد هستیم و در همکاری های دو جانبه باید بر اشتراکات و دو سویه بودن کارها تأکید کنیم.
 

بایرام علی کایا اعلام کرد: سازمان آموزش عالی ما تا چندی پیش بسیاری از دانشگاه های ایران را از نظر رتبه علمی ارزشیابی نکرده و به رسمیت نمی شناخت ولی امروز شاهد هستیم بسیاری از دانشگاه های ایران را به رسمیت شناخته و مدارک آنها را ارزشیابی می کند.
 

وی توضیح داد: در کشور ترکیه پنج گروه زبان و ادبیات فارسی به عنوان رشته وجود دارد و در بیش از 80 دانشگاه ترکیه نیز درس زبان فارسی به عنوان واحد اختیاری ارائه می شود و ما به دنبال این هستیم که بخش زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه خود راه اندازی کنیم ولی این امر زمانی ممکن است که دانشگاهی نیز در ایران بخش زبان و ادبیات ترکیه را راه اندازی کند.
 

در ادامه دبیر انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه استانبول اظهار کرد: در ترکیه 168 دانشگاه وجود دارد و تاکنون 200 دانشجو به دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) مراجعه کردند که این تعداد دانشجو در برابر تعداد دانشگاه های ترکیه و دانشجویان آن بسیار پایین است.
 

متین گورسان تصریح کرد: مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، هر ترم 450 یورو شهریه دریافت می کند و خواهشمندیم بر اساس تفاهم نامه ای، مبلغی از دانشجویان ما دریافت نشود و ما نیز در ترکیه از دانشجویان ایرانی این هزینه را دریافت نمی کنیم.
 

وی یادآور شد: در راستای ایجاد انجمن همکاری های ایران و ترکیه، پیشنهاد می شود که یک کمیته شناسایی از دانشگاه های دو کشور تشکیل شود تا این کمیته مسئول شناساندن ظرفیت های علمی و دانشگاهی دو کشور به اساتید باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 223471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha