به گزارش خبرگزاری شبستان، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز سهشنبه 3 اسفند با اشاره به وقایع اتفاق افتاده در لیبی در جمع خبرنگاران گفت: تحولاتی که در منطقه واقع شد، محصول دهها سال سیاستهای غلط تحمیلی دیکته شده از سوی قدرتهای بزرگ بود.
وی اظهار کرد: سران این کشورها برای حفظ موقعیت خودشان نسبت به سیاستهای دیکته شده تمکین کردهاند و در واقع یک تحقیر ملی را سالها برای ملت و کشور خود شکل دادند.
بروجردی خاطرنشان کرد: کشور لیبی سالها پیش به عنوان سردمدار جهان عرب در مقابل سیاستهای آمریکا و صهیونیستها مطرح بود. همچنین وضعیت مشابهی را در دیگر کشورها همانند مصر در زمان جمال عبدالناصر داشتیم اما بعد از آن این کشورها و حاکمانشان برای حفظ موقعیتشان به سازش کشیده شدند و به سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی تمکین کردند.
وی ادامه داد: در واقع آنها با این تمکین یک تحقیر ملی را در کشورشان شکل دادند و ملتها حس کردند که در یک ذلت زندگی میکنند که محصول ظالمانه حاکمان آنها است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به حرکت مردم تونس یادآور شد: میبینیم حرکتی که در ابتدا در تونس شکل گرفت به سرعت انرژی متراکم شدهاش در سایر کشورها منفجر شد.
وی ادامه داد: ملتها جرأت پیدا کردند این وضعیت تحقیرآمیز را تغییر دهند و در این راه صدها شهید و مجروح را تقدیم کردند، برای اینکه از زیر بار ذلت خارج شوند.
بروجردی تأکید کرد: آمریکایی ها علیرغم اینکه فکر میکردند برای موقعیت آنها در این کشورها ثباتی حاکم است در مقابل حوادث غیرمترقبهای در این کشورها قرار گرفتند.
وی گفت: آنها به طور مستمر تلاش میکنند که با ترفندهای متعدد هم از تکرار این جریانات در کشورهای دیگر جلوگیری کنند و هم از استمرار آن در داخل این کشورها جلوگیری کنند.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی که به فعالیت کمیته متشکل از پنج نفر از رؤسای کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی برای پیگیری حوادث 25 بهمن اشاره داشت، بیان کرد: کمیته چندین جلسه برگزار کردند منتهی چون کار تحقیقاتی است گزارش باید مبتنی بر بررسیها باشد.
وی اظهار کرد: جلسات کمیته خوشبختانه به طور مستمر ادامه دارد و در صورت تهیه گزارش مستند ما آن را به صحن علنی مجلس ارایه میدهیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در پاسخ به این سؤال که برخی اعضای هیئترییسه مجلس از ارایه طرح قطع رابطه با انگلیس به هیئترییسه ابراز بیاطلاعی میکنند، گفت: ما گزارشی را در همان جلسه اول به هیئترییسه مجلس شورای اسلامی ارایه کردهایم که خودم کتبا آن را امضا کردهام.
وی اظهار کرد: آنچه که در مصوبه کمیسیون بود بحث قطع رابطه بود و درباره اینکه این مسئله تبدیل به طرح مدونی شود هیئترییسه باید از کمیسیون چنین چیزی را بخواهد که ما نیز قطعا در چارچوب آییننامه آن را انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه شاید هیئترییسه به دنبال طرح مدونی در این زمینه هستند، بیان کرد: طرحی که ما تصویب کردیم دارای ماده واحده و یا بند نبود و این میتواند در صورت درخواست هیئترییسه در قالب یک طرحی که دارای ماده واحده و مدون باشد در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس صورت گیرد.
بروجردی همچنین در پاسخ به سؤالی که به مسئله دعوت از پارلمانهای اروپا برای شرکت در اجلاس بررسی مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و افغانستان از سوی کمیسیون امنیت ملی صورت گرفته است، گفت: ما پیشنهاد دادهایم که آمادگی داریم به عنوان مجلس و کمیسیون امنیت ملی از رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی تعدادی از کشورها دعوت کنیم که مسئله افغانستان، مبارزه با مواد مخدر و تروریسم را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در حال رایزنی و تبادل نظر هستیم، یادآور شد: ما درصدد آن هستیم که زمانبندی و چارچوب این موضوع را برای سال آینده شکل دهیم زیرا برای ما هم مبارزه با تروریسم، هم مبارزه با مواد مخدر و هم مسئله افغانستان حایز اهمیت است.
پایان پیام/
نظر شما