فرهیختگان و دانشجویان در تاریخ انقلاب دقت کنند

علامه مصباح یزدی با تاکید بر تفاوت های انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب ها بر لزوم توجه فرهیختگان جامعه و دانشجویان در این زمینه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی، امروز (12 بهمن) در دیدار با جمعی از دانشجویان با تاکید بر تفاوت های انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب ها گفت: از زمانی که نهضت انقلاب شروع شد تا پایان جنگ تحمیلی پدیده ای عظیم در ایران اتفاق افتاد که نظیر آن را در جهان سراغ نداریم.


وی افزود: بسیاری از اندیشمندان و سیاستمداران جهان در ابتدای راه اصلا انتظار نداشتند که این انقلاب به پیروزی رسیده و به این جایگاه برسد.


وی در ادامه با اشاره به برخی انقلاب ها و مخصوصا انقلاب مصر خاطرنشان کرد: زمانی که دختر ملک فاروق (شاه این کشور) همسر محمدرضا شاه شد، مصر به صورت سلطنتی اداره می شد که در ادامه با شکل گرفتن اولین کودتای نظامی در این کشور به رهبری نجیب پاشا حکومت سلطنتی از بین رفت و به جمهوری تبدیل شد.


مسئول موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: نهایتا این عبدالناصر بود که با کودتایی دیگر قدرت را از دست پاشا گرفت و برای مدت ها قدرتی عظیم در این کشور ایجاد کرد و کارهای قابل قبولی انجام داد به نحوی که به شخصیت مشهوری در جهان تبدیل شد.


وی گفت: در ادامه عبدالناصر با همکاری 2 کشور عربی اسلامی دیگر (سوریه و اردن) تصمیم گرفت تا با اسرائیل بجنگد که البته این حمله به جایی نرسید و پس از گذشت شش روز شکست خوردند و در اثر همین اتفاق نیز رهبر آن روزگار مصر دغ کرد و مرد.


آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: جانشین او انورسادات بود که در گام اول اسرائیل را به رسمیت شناخت و در ادامه حسنی مبارک بیش از 30 سال جانشینش شد که هم اسرائیل را به رسمیت می شناخت و هم از آمریکا تبعیت می کرد.

 

وی با اشاره به نتایج این انقلاب ها اظهار داشت: اینگونه شد که انقلاب عربی اسلامی به حکومتی تبدیل شد که صددرصد تابع آمریکا و هم پیمان اسرائیل شد.


وی افزود: البته انقلاب ایران با انقلاب های مشابهی که سراغ داریم، بسیار متفاوت است ولی دشمنان می خواهند چنین وانمود کنند که انقلاب ما نیز یکی از همین انقلاب هاست، البته این مسئله تازگی ندارد و آنها از روز اول برای رسیدن به چنین هدفی برنامه ریزی کرده بودند.


مسئول موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: کسانی می خواهند، مردم را از این انقلاب پشیمان کرده و یا آنها را سست کنند، حتی برخی از جامعه شناسان برای انقلاب ها دوره زمانی تولد، جوانی، پیری و مرگ قائلند و اداعا می کنند که تمام انقلاب ها این مراحل را پشت سرگذاشته و در نهایت جایگزین می شوند و از آن به عنوان قانونی برای تاریخ نام می برند.


قشر فرهیخته و دانشجویان باید در مسایل مربوط به انقلاب وارد شوند

وی با تاکید بر لزوم دقت افراد شایسته در این خصوص گفت: افرادی شایسته باید در این موارد دقت کرده و سطحی نگذرند که بهترین آنها دانشجویان و قشر فرهیخته هستند.


آیت الله مصباح یزدی با اشاره به فلسفه ایجاد قانون در جوامع اضافه کرد: در این خصوص دیدگاه های مختلفی از سوی اندیشمندان و فلاسفه مطرح شده که در طول تاریخ به امتحان گذاشته شده و در نهایت امروز از دموکراسی مدرن دم زده می شود که در آن ادعا بر این است که مردم حکومت را اداره می کنند در حالی که نمی گذارند و تنها نمایندگان آنها به جایشان تصمیم می گیرند.


وی افزود: پیامبران از سوی خداوند در طول تاریخ آمدند تا روش زندگی و به سعادت رسیدن جوامع را به آنها بیاموزند و از این بین پیامبران اولوالعزم توانستند تحولات شگرفی ایجاد کنند.


وی در ادامه از حضرت محمد (ص) به عنوان حامل پیغام کامل ترین دین الهی نام برد و خاطرنشان کرد: با وجود تمام تحولاتی که با آیین اسلام ایجاد شد ولی از زمان فوت پیامبر(ص) و حتی قبل از دفن ایشان زاویه گرفتن ها شروع شد و در کمتر از یک قرن پس از پیدایش اسلام دوباره همان حکومت سلاطین به اسم اسلام برسر کار آمد.


رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: نخستین اختلاف ها در این مورد بر سر این بود که چه کسی مجری قانون باشد و به همین علت پس از گذشت تنها 70 روز از واقعه غدیر ابوبکر را به جای حضرت علی (ع) به عنوان حاکم معرفی کردند.
 

وی در ادامه با اشاره به انقلاب اسلامی ایران گفت: مهم ترین مسئله در حکومت اسلامی این است که کسی که در راس قرار می گیرد، ماذون از سوی خداوند باشد.


آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: هیچ توجیه عقلانی برای نظام های حکومتی بشری وجود ندارد و آخرین حرف این است که برای جلوگیری از هرج و مرج و تبعیت از قانون نیازمند حکومت هستند.


وی افزود: ولی در نظام الهی در زمان غیبت کسی که در راس حکومت قرار می گیرد باید از شبیه ترین انسان ها به امام باشد.


وی ادامه داد: فرق انقلاب ایران با دیگر انقلاب ها در این است که از منظر ما شیعیان قانون باید قانون خداوند باشد و مجری آن نیز از طرف خداوند انتخاب شود و اسم این تئوری شده، ولایت فقیه.


تفاوت انقلاب ما با دیگر انقلاب ها در اصل و جوهر آن است


مسئول موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: اصل انقلاب اسلامی ایران با انقلاب های دیگر تفاوت بنیادین و جوهری دارد و امروز حکومت ایران نیز در تمام دنیا به عنوان حکومت ولایت فقیه شناخته می شود.
 

وی با تاکید بر لزوم پندپذیری لازم و عبرت گرفتن از تاریخ تصریح کرد: باید این را بدانیم که ما تافته جدابافته نیستیم و احتمال انحراف حتی برای انقلاب ما هم وجود دارد چرا که جوسازی های سیاسی، اجتماعی و دیگر مسایل کم نیست پس باید هوشیار باشیم و از این جریان ها درس عبرت بگیریم.


پایان پیام/

 

کد خبر 223099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha