جشنواره‌های ادبی باید ملزومات شرعی حقوقی را رعایت کند

دکتر اسماعیل آذر گفت: از آنجایی که ما در یک کشور اسلامی زندگی می‌کنیم، جشنواره‌های ادبی در کنار جنبه علمی و تحقیقی باید به رعایت ملزومات شرعی و اسلامی نیز بپردازند.

دکتر اسماعیل آذر، استاد دانشگاه و دبیر کانون ادبیات اکو با اشاره به اینکه در حال حاضر در فصل برگزاری جشنواره‌های مختلف ادبی هنری هستیم، به خبرنگار شبستان، گفت: اصولاً جشنواره‌هایی که در کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شوند دارای نقاط مثبت و منفی هستند.

 

وی ادامه داد: هر سازمانی که برگزارکننده جشنواره است سعی دارد نکات منفی را به تدریج به سمت نقاط مثبت سوق دهد و ارتقا بخشد اما در این زمینه افراد خواهند پرسید که نکات منفی و مثبت کدام است  بنابر این باید پاسخی قانع کننده در این زمینه وجود داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: جشنواره‌های ادبی معمولا با موضوعات خاصی برگزار می‌شوند و نشان می‌دهد که ما به آن گونه ادبی ارج می‌نهیم و دیگران نیز با این ارج نهادن تشویق می‌شوند که خودی نشان بدهند.

 

دبیر کانون ادبیات اکو یادآور شد: جامعه از طریق برگزاری جشنواره‌ها از موضوعی باخبر می‌شود، مثلاً اینکه ارزش یک مسئله چقدر است و اکنون به کجا رسیده اما در مورد نکات منفی باید بگوییم که اگر مجموعه جشنواره‌ها نظام‌مند نباشد و مجریان جشنواره ندادند که بر پایه آن به دنبال چه می‌گردند، مشکلاتی به وجود می‌آید؛ بنابراین اگر نکاتی که تعریف شده رعایت نشود طبعا بار منفی جشنواره‌ها بر مثبت آن افزونی می‌یابند.

 

وی ادامه داد: اگر بخواهیم جشنواره‌ای را در هر زمینه‌ای تعریف کنیم این است که یک جشنواره باید تجلی فرازها و فرودها باشد و راه را  برای برنامه‌ریزان به  سمت خودشان جلب کند به گونه‌ای که در برنامه‌های نقاط قوت به تدریج جای ضعف را بگیرد.

 

وی همچنین گفت: حاصل جشنواره‌ها به طور علمی باید بررسی شوند و همچنین با جشنواره‌های دوره قبل مقایسه شوند و تصویر این مسئله به دست تحقیق علمی قرار گیرد و آثار به گونه های ملموس در اختیار کارشناسان فن قرار بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه ما در یک جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم، گفت: اصولا ممکن است جشنواره با خطوط خاصی برگزار شود مثلا جشنواره فرهنگی در مسیر اجتماعیات جامعه برگزار شود و یا اینکه موضوع سیاسی هسته مرکزی جشنواره را شکل بدهد. در این صورت جشنواره باید در خط خود قرار بگیرد، بنابراین اگر نوع جشواره فرهنگی با مسایل سیاسی یا محیط زیست و اجتماعی که به آن ربطی ندارد برگزار شود طبعا تأثیرهای ناشی از آن ضعیف می‌شوند چرا که بر اساس چرخه خود تعریف نشده است.

 

وی در این زمینه به ارایه راهکارهایی پرداخت و عنوان کرد:  برای اینکه جشنواره نتیجه کیفی  بدهند  باید بالاترین مقامات علمی مرتبط به هر جشنواره هسته مرکزی آن جشنواره را تعریف و اجرا کنند و طبعا دخالت غیر نه تنها جشنواره را به تعالی  نمی رساند  بلکه در معرض سراشیبی قرار  می دهد.

 

وی همچنین یادآور شد: هر کار نیاز به علم دارد و برنامه‌ریز جشنواره باید علم این کار را داشته باشد و محتویات جشنواره باید در هر زمینه با علم منطبق باشند، مثلا ما در یک کشور اسلامی زندگی می‌کنیم، بنابراین هر جشنواره‌ای باید در سرلوحه خود نظامات شرعی و حقوقی را رعایت کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 22277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha