به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، مجید صنیعی، مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (9بهمن) در مراسم رونمایی از سکه یک هزار ریالی منقوش به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، گفت: حقیقت ضرب سکه منقوش به بارگاه حضرت احمد بن موسی(ع) عشق و علاقه ملت ایران به این حضرت است و این همان نقطه تاریخی است که برای همیشه در تاریخ ضبط و ثبت می شود.
وی با اشاره به اینکه این سکه یکی از بهترین انواع سکه های است که برای نخستین بار با استفاده از آلیاژ جدید نیکل برس شامل مس، روی و نیکل تهیه شده، اضافه کرد: تمام مراحل ساخت این سکه در کشور انجام شده است.
صنیعی با تاکید بر اینکه پس از انتخاب تصویر مناسب با شان و منزلت بارگاه احمد بن موسی (ع) قالب گیری این سکه از نوعی از آلیاژ بومی آغاز و نقش سطحی برجسته شد، اظهارداشت: راحتی و قدمت این سکه با این نوع آلیاژ بسیار زیاد است که برای نخستین بار به تصویر بارگاه حضرت شاهچراغ (ع) منور شد.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: در حال حاضر انواع سکههای طلا و نقره داخل کشور تولید داخل است و با تلاش کارشناسان بانک مرکزی و همت کارکنان پرتلاش شرکت صنایع مس شهید باهنر تولید "مطلس"، (پولک) در داخل آغاز و کشور از واردات این محصول مهم بینیاز شد.
صنیعی ادامه داد: سکه های زیادی در طول تاریخ ضرب شده که برخی کارشناسان معتقدند سکه راوی تاریخ است و سکه حقایق تاریخی را بیان می کند.
وی با اشاره به اینکه با ضرب این سکه شان بارگاه این حرم مطهر را به ملت ایران شناسانده می شود، افزود: سکه یکهزار ریالی حضرت شاهچراغ (ع) در مرحله نخست به شمارگان 50 تا 70 میلیون ضرب و در کشور توزیع میشود و در مراحل بعد به تعداد 300 تا 400 میلیون عدد ضرب خواهد شد.
صنیعی تصریح کرد: چاپ و توزیع این سکه محدودیتی ندارد که توزیع این سکه از روز چهارشنبه در سراسر کشور آغاز می شود و برای استان فارس سهمیه مناسب و زیادی در نظر گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما